Emma Stone speelt 'Frankenstein' geïnspireerde Femme Fatale naast Mark Ruffalo

Inhoudsopgave:

Emma Stone speelt 'Frankenstein' geïnspireerde Femme Fatale naast Mark Ruffalo
Emma Stone speelt 'Frankenstein' geïnspireerde Femme Fatale naast Mark Ruffalo
Anonim

Emma Stone en Mark Ruffalo zijn allemaal klaar om co-sterren te spelen in de verfilming op groot scherm van Poor Things, gebaseerd op de roman uit 1992 van de Schotse auteur Alasdair Gray. De roman werd bestempeld als een "hilarische politieke allegorie" en "een uitzending van Victoriaanse literatuur", en ook "een tot nadenken stemmend duel tussen de verlangens van mannen en de onafhankelijkheid van vrouwen."

De roman wordt beschreven als een herinterpretatie van Frankenstein, waarin het iconische monster van Mary Shelley wordt vervangen door een mooie, vluchtige erotomaan genaamd Bella Baxter, gespeeld door de actrice van La La Land.

Emma Stone neemt een nieuwe monsterlijke rol aan

Poor Things zal een herziene versie van het monster bevatten in Frankenstein, een gotische sciencefictionroman die oorspronkelijk in 1818 werd gepubliceerd.

Stone portretteert de postmoderne, door Frankenstein geïnspireerde femme fatale, Bella Baxter (Victoria Blessington), een mooie jonge erotomaan die weer tot leven wordt gewekt met het brein van een baby. Victoria verdrinkt zichzelf in een poging om te ontsnappen aan haar gewelddadige echtgenoot, maar wordt dan gevonden door een excentrieke maar briljante wetenschapper die geobsedeerd is door het maken van de perfecte creatie, en hij brengt haar weer tot leven.

Bella is later verloofd met een arts uit Glasgow en gaat met hem op avontuur in Parijs. Haar hersenen beginnen te rijpen naarmate de tijd verstrijkt, maar haar wervelende romance wordt bedreigd wanneer ze wordt erkend als Victoria door haar voormalige echtgenoot, generaal Sir Aubrey Blessington.

Het is het tweede project van Emma Stone en regisseur Yorgos Lanthimos samen, na de duistere komedie The Favorite uit 2018. Lanthimos is een veelgeprezen Griekse filmmaker die bekend staat om zijn werk aan iconische films zoals The Lobster en Dogtooth.

Mark Ruffalo zal de hoofdrol spelen tegenover Stone, in een onbevestigde rol. Hij won onlangs een Golden Globe Award voor zijn beroemde optreden in de beperkte serie van HBO met de titel I Know This Much Is True. De acteur staat bekend om het vertolken van wetenschapper Bruce Banner in het Marvel Cinematic Universe en zal zijn rol als The Hulk opnieuw opnemen in de Disney+ serie She-Hulk met in de hoofdrol Tatiana Maslany.

Hij zal ook te zien zijn in The Adam project, naast Jennifer Garner en Ryan Reynolds.

Emma Stone wordt hierna gezien als de legendarische Cruella de Vil; de gevierde schurk uit de 101 Dalmations-films. De live-actiefilm volgt de beruchte Cruella in de dagen voorafgaand aan haar transformatie tot een van Disney's meest herkenbare schurken.

Aanbevolen: