Waarom Will Ferrell en Luke Wilson oorspronkelijk werden afgewezen in 'Old School

Inhoudsopgave:

Waarom Will Ferrell en Luke Wilson oorspronkelijk werden afgewezen in 'Old School
Waarom Will Ferrell en Luke Wilson oorspronkelijk werden afgewezen in 'Old School
Anonim

Will Ferrell is het type acteur dat een project meteen naar een hoger niveau tilt. Zijn aanwezigheid kan gemakkelijk een belachelijk concept verkopen, omdat de man zich zo gretig in elke rol stort. Denk aan het concept voor Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby…. kun je eerlijk zeggen dat de film zou hebben gewerkt zonder de SNL-alumnus? Hoe zit het met stiefbroers? Natuurlijk, het is een grappig idee, maar zoiets zou ter plekke sterven zonder de juiste casting. Kortom, het is niet productie proof. Hetzelfde geldt voor Old School uit 2003, een film die niet alleen de carrière van regisseur Todd Phillips op gang bracht, maar ook hielp om Will Ferrell tot een van de grootste comedysterren ter wereld te maken.

Maar dat gebeurde bijna niet…

De waarheid is dat er partijen betrokken waren bij Old School die Will gewoon niet in de film wilden hebben… en ook Luke Wilson of Vince Vaughn niet… Gek, toch?

De studio werd niet verkocht aan Will, Luke of Vince… Maar waarom?

Een geweldige acteur kan de manier veranderen waarop een filmmaker zijn film maakt. Dit is precies wat er gebeurde toen Quentin Tarantino Mary Elizabeth Winstead inhuurde voor Death Proof. En dit is ook wat de toekomstige Joker and Hangover-regisseur, Todd Phillips, wilde van Will, Luke en Vince Vaughn. Hij wilde dat transcendente moment waarop een acteur leven blaast in een absurd concept en het gewoon absoluut verkoopt!

Als iemand dat zou kunnen doen met een film over 30-jarige mannen die snakken naar hun studententijd, dan was het de man van SNL, de broer van Owen Wilson en de man van Swingers. Maar DreamWorks Studios maakte dit echt een uitdaging voor Todd.

"We hadden Vince [Vaughn] de hele tijd in gedachten en we hebben Vince om de hoek gegooid", legde Todd Phillips uit in een interview met Playboy."In die tijd was Vince moeilijk te verkopen aan DreamWorks. Hij had veel films gemaakt die je geen komedies zou noemen - hij was een dramatische acteur. Maar ik was echt doodsbang dat het Vince was."

Volgens producer Ivan Reitman was DreamWorks er niet van overtuigd dat Vince Vaughn ook maar enigszins grappig was. Dit was een mening dat ze uiteindelijk gedwongen zouden worden om te eten gezien het succes van Vince in andere grote komische hits zoals Wedding Crashers.

Uiteindelijk namen Ivan en Todd een standpunt in voor Vince en vertelden ze de studio ronduit dat het vinden van grappige mensen hun specialiteit was en niet de studio's.

Vince inhuren was ook iets dat Luke Wilson en Will Ferrell aantrok. Vanwege de inmenging van de studio en Vince' eigen persoonlijke problemen, duurde het echter een eeuwigheid om een contract te ondertekenen. De ochtend van zijn eerste scène op Old School was toen hij voor het eerst pen op papier zette.

"Vince was een beetje lastig. We hadden de deal lang voor de opnames gemaakt, maar het duurde lang [om te voltooien]. Er was veel ruzie over kleine punten die uiteindelijk nooit belangrijk waren", legde Ivan Reitman uit aan Playboy. "Ik denk dat er in die tijd een niveau van paranoia in Vince's leven was dat nooit met onze film te maken had. Maar de studio stond ons niet toe om te beginnen met filmen totdat hij het contract ondertekende, wat hij uiteindelijk deed dankzij onze line producer Dan Goldberg, die geweldig was - hij zat eigenlijk op Vince totdat hij het deed."

"Toen we DreamWorks eenmaal hadden overtuigd, en we kregen Vince, dan denk ik dat het rond dezelfde tijd naar Will en Luke [Wilson] ging, " legde Todd Phillips uit. "Ik denk niet dat we audities hadden voor de drie hoofdrollen. Will zat nog steeds op SNL en het was erg moeilijk om met zijn schema te werken. Hij ging veel heen en weer van New York naar L. A. omdat we de film opnamen in L. A. De chemie tussen Vince en Will overtrof mijn verbeelding."

De chemie op de camera was iets wat Will Ferrell ook oppikte en het is een van de redenen waarom hij vastbesloten was om het project te doen. Maar nogmaals, DreamWorks werd gewoon niet verkocht op Will. Dit had vooral te maken met het feit dat zijn komedie eind jaren 2000 nog niet helemaal in de film was vertaald. Will crediteert Todd voor het overtuigen van DreamWorks om hem te casten. Dit was een beslissing waar DreamWorks zeker geen spijt van heeft.

Dus, hoe zit het met Luke Wilson?

In tegenstelling tot Vince Vaughn en Will Ferrell was Luke Wilson echt de onbekende entiteit. DreamWorks wilde Vince niet omdat ze niet dachten dat hij een komische acteur was en ze wilden Will niet vanwege zijn schema en persona op Saturday Night Live. Maar bij Luke… ging het er gewoon om dat hij praktisch niemand was.

"Ik had tot dat moment waarschijnlijk nog geen 10 films gemaakt - Bottle Rocket en Rushmore, en ik denk dat Royal Tenenbaums en Legally Blonde nog niet waren uitgekomen", Luke Wilson, die Mitch speelde in Old School, uitgelegd. "Een kanttekening is dat Will contact met me had opgenomen om elkaar te ontmoeten en te praten, voorafgaand aan en niet gerelateerd aan Old School, dus ik had hem een keer ontmoet voor een biertje. Ik wist niets over Todd Phillips - ik was slechts een huurling. Het zou me verbazen als ik de eerste man was waar ze heen gingen, maar wie weet? Het zou me verbazen als ze zouden zeggen: 'Get us Luke Wilson!'"

Natuurlijk slaagden Todd en Ivan erin om een goede pitch naar de studio te brengen en precies de acteurs te krijgen waar ze hun hart op hadden gelegd. Dit is ongetwijfeld de belangrijkste reden waarom Old School een van de meest geliefde absurdistische komedies van de vroege jaren 2000 blijft.

Aanbevolen: