George Clooney werd te veel betaald voor deze enorme flop

Inhoudsopgave:

George Clooney werd te veel betaald voor deze enorme flop
George Clooney werd te veel betaald voor deze enorme flop
Anonim

Het maken van een film brengt een aantal uitdagingen en maanden werk met zich mee, en de cast en crew hebben al hun energie gestoken in het tot leven komen van deze films. Dingen op de set zijn niet gemakkelijk, met confrontaties en blessures die soms voorkomen. Als ze goed worden uitgevoerd, kunnen films tijdloos zijn, maar als ze slecht worden uitgevoerd, worden ze schandelijk.

In 2015 speelde George Clooney in Tomorrowland, een film waar vrijwel niemand meer over praat. De acteur kreeg een premie voor de film, en na een slechte vertoning aan de kassa, moet je je afvragen of de acteur te veel betaald heeft voor de blindganger.

Laten we eens nader kijken en kijken of George Clooney te veel werd betaald voor Tomorrowland.

George Clooney speelde in ‘Tomorrowland’

George Clooney Tomorrowland
George Clooney Tomorrowland

Als een van de meest succesvolle acteurs in Hollywood, is het logisch dat George Clooney een oeuvre zou hebben dat gevuld is met enorme hits en lovende kritieken. Daarom willen de grootste studio's ter wereld de acteur in hun projecten casten in de hoop dat hij het naar de glorie kan leiden aan de kassa. Dit leidde er op zijn beurt toe dat Clooney werd gecast in de vergeten film van Disney, Tomorrowland.

Tomorrowland was een interessant uitgangspunt voor een film dankzij de connectie met Disneyland. Voor de onbekende is de Happiest Place on Earth opgedeeld in een paar verschillende landen waar parkgasten van kunnen genieten, waaronder Tomorrowland, met als thema een land uit de toekomst. Het biedt attracties zoals Space Mountain en Star Tours, en hoewel het moet worden vernieuwd, v alt niet te ontkennen dat het populair blijft bij parkgasten van alle leeftijden.

Disney had in het verleden een gemengd succes met films gebaseerd op parkritten, en Tomorrowland was hun poging tot iets nieuws. Voorheen konden fans genieten van de Pirates of the Caribbean-franchise, die was gebaseerd op een ritje. Ze mochten ook naar The Haunted Mansion kijken, dat niet zo'n grote hit was als Pirates. Ondanks de gemengde ontvangst probeerde Disney twee keer een blikseminslag te krijgen toen ze doorgingen met het casten van Clooney in Tomorrowland.

Hij kreeg $ 25 miljoen betaald

George Clooney Tomorrowland
George Clooney Tomorrowland

Nu, omdat Clooney een ster op de A-lijst is, kan hij een A-lijst betalen, en hij zorgde ervoor dat het House of Mouse een premie betaalde voor zijn inspanningen. Er is gemeld dat Clooney $ 25 miljoen oppotte om te schitteren in Tomorrow land, wat een vergoeding is die is gereserveerd voor enkele acteurs in het bedrijf.

Zoals we in het verleden hebben gezien, is Clooney geen onbekende in het verdienen van dit soort geld, en het was duidelijk dat Disney vond dat hij de investering waard was. Ook al hebben ze dit soort geld niet meteen in de sterren van Pirates of the Caribbean gestopt, de studio betaalde uiteindelijk een premie voor Johnny Depp toen de franchise van start ging. Ze waren duidelijk van mening dat Clooney van Tomorrowland een instant hit zou maken.

Helaas zou Tomorrowland in 2015 in de bioscoop verschijnen en niet in de buurt komen van wat de studio in gedachten had toen ze George Clooney een gigantisch salaris overhandigden. In feite ziet Clooney's salaris voor de film er achteraf slecht uit, en het lijkt er zeker op dat hij te veel betaald heeft gekregen voor zijn optreden.

De film verloor meer dan $ 100 miljoen

George Clooney Tomorrowland
George Clooney Tomorrowland

Volgens Box Office Mojo is Tomorrowland gemaakt met een budget van naar schatting $ 190 miljoen, wat enorm is in vergelijking met een standaardfilm. Aan de kassa kon de film slechts $ 209 miljoen mee naar huis nemen, wat nauwelijks meer is dan het budget dat werd gebruikt om de film te maken. Houd er rekening mee dat dit budget geen rekening houdt met alle kosten, wat betekent dat de film een financiële ramp was.

Rapporten variëren, maar volgens Business Insider stond Tomorrowland op het punt om Disney ongeveer $ 140 miljoen te verliezen. Er was gewoon geen andere manier om het in te kaderen, deze film was een enorme flop voor alle betrokkenen, inclusief George Clooney, die voorafgaand aan deze film veel succes had. Gelukkig betekende het geen einde aan zijn carrière, maar de verliezen die hier zijn geleden, geven zeker een beeld van Clooney die te veel betaald wordt voor de film.

Interessant is dat Disney deze aanpak opnieuw volgt wanneer Jungle Cruise later in 2021 in de bioscoop verschijnt. De filmsterren Dwayne Johnson en Emily Blunt, die beiden een enorm salaris voor de film hadden. Gebaseerd op de Disneyland-attractie met dezelfde naam, zullen mensen goed opletten hoe dit afloopt. Een flop hier zou Disney voor een lange, lange tijd kunnen weerhouden van op attracties gebaseerde films.

George Clooney's A-lijstsalaris voor Tomorrowland deed de film geen plezier op weg naar de uitbarsting aan de kassa.

Aanbevolen: