Anne Hathaway heeft hiervoor een Academy Award-winnende rol afgewezen

Inhoudsopgave:

Anne Hathaway heeft hiervoor een Academy Award-winnende rol afgewezen
Anne Hathaway heeft hiervoor een Academy Award-winnende rol afgewezen
Anonim

Anne Hathaway had een ander soort jeugd dan alle anderen. Ze sloeg uiteindelijk haar eerste semester aan de universiteit over, in plaats daarvan koos ze ervoor om haar debuut op het grote scherm te maken in 'The Princess Diaries'. Haar rollen begonnen met de PG-route naast Disney, maar al snel kreeg ze massale bijval en maakte ze de sprong naar serieuze en volwassen rollen.

Met een geschat vermogen van $ 35 miljoen, samen met een ongelooflijk cv, heeft Anne het recht verdiend om selectief te zijn als het gaat om bepaalde projecten. Ze zei in het verleden nee tegen 'Knocked Up', vanwege een controversiële scène. Blijkt dat dat niet het enige was waar ze nee tegen zei.

Volgens de nu in ongenade gevallen Harvey Weinstein had Anne een grote rol naast Mark Wahlberg. Vanwege creatieve meningsverschillen verliet ze de rol - een andere A-lister stapte in en speelde een optreden van haar leven, een die haar een Academy Award opleverde.

Voel je echter niet al te slecht, Hathaway was uiteindelijk prima in orde, en sloeg zelf hardware voor een bepaalde rol. Maar zoals we zullen leren, was de rol zelf niet gemakkelijk te vervullen, de voorbereiding was een taak op zich.

We vragen ons af of Anne er spijt van heeft als ze terugkijkt.

'Silver Linings Playbook'

zilveren voeringen playbook poster
zilveren voeringen playbook poster

David O. Russell was de man achter 'Silver Linings Playbook'. De film kreeg uitstekende recensies en was ook genomineerd voor meerdere Academy Awards.

Het blijkt dat, volgens Weinstein naast Howard Stern, de cast heel anders had moeten zijn, en in werkelijkheid had het de film een heel ander gevoel kunnen geven.

De eerste twee die in aanmerking kwamen voor de hoofdrollen waren Anne Hathaway en Mark Wahlberg. Uiteindelijk trok Anne zich terug en was ze niet aan boord met enkele van de creatieve beslissingen en aanwijzingen.

"Silver Linings Playbook zou oorspronkelijk bij Anne Hathaway en Mark Wahlberg zijn… en toen deed Anne het niet. En ze is geweldig en geweldig en ze was mijn keuze, ik hou van haar. David en Anne had wat creatieve meningsverschillen."

Het vinden van een vervanger was in het begin een ontmoedigende taak, hoewel Jennifer Lawrence duidelijk in staat was om in te grijpen en de rol de uitvoering te geven die het verdiende: "Op het moment dat we de band van Jennifer Lawrence zagen… Omdat ik zei, 'Hoe gaan we in godsnaam Annie vervangen?' En toen kwam dit geweldige wezen binnen, een briljante actrice, en zo leuk, en ze won een Oscar."

Lawrence nam de hoogste eer mee naar huis voor de rol en voor velen was het haar beste optreden. Voel je niet al te slecht voor Hathaway, ze kon zich prima herstellen.

'Les Misérables'

hataway les ellendig screenshot
hataway les ellendig screenshot

Dus hoe reageert Anne? Het antwoord is simpel, ze wint zelf een Oscar dankzij een episch optreden in 'Les Miserables'.

Ondanks de enorme Oscar-overwinning, was haar prijs met veel controverse te maken. Fans vonden dat haar toespraak te lang was ingestudeerd. Anne zelf voelde zich niet goed toen ze de prijs in ontvangst nam, vooral vanwege haar karakter, pijn.

Ik voelde me verkeerd dat ik daar stond in een jurk die meer kostte dan sommige mensen in hun leven zullen zien en een prijs won voor het uitbeelden van pijn die nog steeds een groot deel uitmaakt van onze collectieve ervaring als mens wezens.”

Ik moest opstaan voor mensen en iets voelen dat ik niet voel, wat ongecompliceerd geluk is. Het is een voor de hand liggende zaak, je wint een Oscar en je wordt verondersteld gelukkig te zijn. Ik deed het niet zo voelen.”

Ondanks de lof en lofbetuigingen was de film op zich al een moeilijke en dat begon in de voorbereidingsfase, toen Anne een hoop gewicht verloor voor de rol. Volgens haar woorden met Cinema Blend zorgde het voor meer complicaties en een paar ziektedagen.

"Ik was in twee weken tijd een ongezonde hoeveelheid gewicht kwijtgeraakt. Ik wist niets van voeding. Ik belastte mijn lichaam en mijn hersenen hadden het een tijdje te verduren. Ik voelde me gewoon erg angstig en erg verloren in die tijd."

Anne geeft toe dat het erg lang duurde voordat ze weer van de rol afkwam, gezien haar algehele gezondheid op dat moment.

De troost, ze was in staat om de beste prestatie van haar carrière neer te zetten, wat bewijst dat het afwijzen van de andere film een goede beslissing was, ondanks het succes dat het verdiende.

Laten we zeggen dat iedereen gemaakt is voor de rol die ze uiteindelijk op zich hebben genomen. Het is uiteindelijk allemaal gelukt.

Aanbevolen: