Eddie Murphy redde zijn carrière door te smeken om deze baan

Inhoudsopgave:

Eddie Murphy redde zijn carrière door te smeken om deze baan
Eddie Murphy redde zijn carrière door te smeken om deze baan
Anonim

Een ster worden in Hollywood leek in het begin een verre droom voor Eddie Murphy. Hij was op jonge leeftijd beperkt tot kleinere kansen, Murphy spijbelde van school en nam deel aan stand-upcomedy-optredens. Net als zoveel anderen was hij verslaafd en het zou zijn passie alleen maar verder doen ontbranden.

Voordat hij beroemd zou worden in de film, gaf Murphy toe dat hij smeekte om een pauze. Terugkijkend zijn we blij zoals hij deed, want zijn bedelen en betrokkenheid bij een bepaalde show hebben ervoor gezorgd dat het begin jaren '80 niet instortte.

Toen Murphy eenmaal in het ensemble was gegoten, veranderde alles voor de show en kreeg het een nieuw leven.

Succes volgde na zijn tijd in de show, hij heeft een nettowaarde van meer dan $ 200 miljoen. Hij werd een hoofdbestanddeel van zoveel klassieke films die vandaag de dag nog steeds worden gevierd.

We bekijken de reis ernaartoe en hoe moeilijk het was om zijn eerste optreden te landen. Dat optreden heeft uiteindelijk zijn carrière gered en in werkelijkheid heeft hij ook de show gered.

'SNL' stond op het punt in te storten

In het begin van de jaren '80 deed 'Saturday Night Live' het niet zo goed. Zonder Lorne Michaels voorkant en centrum, leed de show op een grote manier.

Toen ontdekte schrijver David Sheffield Eddie, die nog geen deel uitmaakte van de cast.

"Hij was slechts een uitgelichte speler", zegt Sheffield. "Hij maakte geen deel uit van de reguliere cast. Hij verscheen nergens in om over te praten. Hij was erg stil. Gehouden aan zichzelf."

Hij was toen pas 19, hoewel het duidelijk was dat Eddie speciaal was. Na zijn eerste pitch werd hij al op The Weekend Update geplaatst.

"Ik vroeg Eddie of hij dacht dat hij er iets mee kon doen", zegt hij. "En toen schreef hij iets op en liet het aan David Sheffield en mezelf zien. Het was echt heel goed."

Wat Eddie speciaal maakte, was zijn bereidheid om dingen te proberen die anderen gewoon niet waren, zonder na te denken over de risico's.

Hij had dat soort onverschrokkenheid. Hij was op geen enkele manier geconditioneerd om te zeggen: 'Oh, dat kan ik maar beter niet proberen.'”

Murphy genoot van een geweldige run en hij wordt voor altijd beschouwd als de redder van de show. In werkelijkheid was het echter niet gemakkelijk om gecast te worden en zijn auditie om in de show te komen evenmin.

Eddie's eerste en enige auditie

Geloof het of niet, volgens zijn interview met USA Today heeft Eddie maar één keer in zijn hele carrière auditie gedaan voor een rol. Die ervaring kwam als 18-jarige en probeerde de SNL-crew voor zich te winnen.

Volgens Mental Floss was Eddie wanhopig op zoek naar elk type baan in de show. Hij werd binnengehaald door Neil Levy als figurant en hij zou ook auditie doen.

Murphy herinnert zich dat de auditie erg spannend was.

"De eerste auditie is letterlijk een man die alleen in een kamer zit, en hij zegt gewoon: 'Maak me aan het lachen'", zei Murphy. "Nou, dat zou voor de meeste mensen ontmoedigend zijn, maar omdat ik stand-up had gedaan, had ik 15 tot 20 minuten aan een act. Ik was gewend om 's avonds laat naar het stripverhaal te gaan. Als je jong bent komisch, je krijgt geen goede plekken, dus je gaat toch voor vijf of zes mensen naar boven."

Eddie dacht dat de auditie gemakkelijk zou zijn, hoewel hij al snel doorhad dat dat niet het geval zou zijn.

"Hij lachte nergens om. Ik deed het gewoon, hij zat gewoon naar me te kijken en keek me van top tot teen aan. Nadat ik al mijn (expletive) had gedaan, zei hij: 'Bedankt jij,' "zei Murphy.

Uiteindelijk viel zijn overduidelijke talent en creativiteit niet te ontkennen. Murphy kwam in de show met een briljante auditie.

"Ik las met (Joe) Piscopo - de schets die ik Richard Pryor had zien maken toen hij de show presenteerde met Chevy Chase," zei Murphy."Ik had die schets een paar keer gezien. Dus het was alsof, dit is mijn auditie? (Lacht.) Ik had het papier niet eens nodig! Deed het. Verpletterde het. En kreeg de show."

Zijn carrière nam vanaf dat moment een hoge vlucht en toen hij SNL verliet, zou het jaren duren voordat hij terugkeerde. Hij kwam eindelijk terug tijdens een speciale aflevering van het 40-jarig jubileum, een die fans erg enthousiast maakte.

Wat een reis was het op de show, terugkijkend, de les die we allemaal kunnen leren is dat Murphy niet alleen SNL nodig had, maar dat de show hem net zo hard nodig had.

Aanbevolen: