Fans denken dat dit de slechtste scène is in 'The Lord Of The Rings

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de slechtste scène is in 'The Lord Of The Rings
Fans denken dat dit de slechtste scène is in 'The Lord Of The Rings
Anonim

Er zijn talloze gruwelijke scènes in Peter Jackson's Hobbit-trilogie. De onwrikbare consensus over die films is tenslotte dat ze gewoon ronduit slecht waren … En hoewel er veel redenen zijn waarom dat zo is, kunnen mensen dat feit gewoon niet overwinnen vanwege de pure schittering van Peter's Lord of the Rings-trilogie. Dat betekent natuurlijk dat er maar heel weinig verschrikkelijke momenten zijn in The Fellowship of the Ring, The Two Towers en in het meermaals bekroonde The Return of the King. Maar alleen omdat de overgrote meerderheid van LOTR-fans dol is op de drie speelfilmaanpassingen van J. R. R. Tolkiens meesterlijke werk betekent niet dat ze het ALLEMAAL leuk vinden.

Hoewel er een aantal scènes zijn waar fans over hebben geklaagd, is er geen twijfel dat er één de slechtste is…

De vreemde verhaalelementen die wenkbrauwen hebben doen fronsen

Voordat we ingaan op wat fans beschouwen als 'de slechtste' scène in The Lord of the Rings-trilogie, zouden we je in de steek laten als we niet enkele van de meest bekritiseerde momenten uit de serie zouden bespreken. Natuurlijk waren sommige van deze aspecten ook aanwezig in de boeken.

Een van de meest opvallende is de 'eagles plot hole'.

Hoewel het niet echt een scène is, beweren veel fans van zowel de films als de boeken dat de gigantische adelaars Frodo en de ring helemaal naar Mount Doom hadden kunnen vliegen, waardoor het grootste deel van het conflict dat in het verhaal volgde, werd vermeden.

De meest toegewijde Tolkien-fans verdedigen snel wat zovelen beweren dat het een fout was van zowel Tolkien als Peter Jackson. Ze zeggen dat Frodo en de adelaars te open zouden zijn geweest voor Saurons troepen om neer te halen. Natuurlijk hadden de adelaars er niet al te veel moeite mee om de Wraiths on Wings uit te schakelen in de Battle of the Black Gate. Hoe dan ook, fans kunnen en zullen eindeloos over dit probleem discussiëren.

Maar er is één element van dit argument waar fans het meestal mee eens zijn… Als de adelaars Frodo naar Mordor hadden gevlogen, zou het verhaal veel van zijn betekenis en amusementswaarde hebben verloren. Dus de keuze om de adelaars niet meer een integraal onderdeel van het plot te laten zijn, was eigenlijk dramatisch intelligent.

Een soortgelijk probleem doet zich voor bij het bespreken van de betrokkenheid van het Leger van de Doden bij de Oorlog om de Ring. Terwijl Aragorn ze gebruikte om Minas Tirith te redden van een aanval, had hij ze kunnen blijven gebruiken om Saurons troepen te vernietigen aan het einde van The Return of the King. Waarom hij niet veel te maken had met eer en eden en gewoon een beetje chagrijnig leek en op zijn minst een gebrek aan vooruitziendheid had…

Dan zijn er de meerdere eindes waarvan velen denken dat ze de impact van het verhaal wegnemen, Legolas' over-the-top verwijdering van de Mûmakil, Denethor's extreem lange vuurloop van de top van Minas Tirith, en het geheel heen en weer over het lembasbrood dat ertoe leidt dat Sam uit de queeste wordt gezet.

Maar al deze verbleken in vergelijking met…

De monding van Sauron

Hoewel deze scène niet in de theatrale versie van The Return of the King staat, staat hij wel in de geliefde uitgebreide toevoeging en in het boek. Peter Jackson is erg vocaal geweest over wat volgens hem de sleutel was tot het aanpassen van Tolkiens werk, maar sommige fans online hebben erop gewezen dat deze scène met bronmateriaal om een aantal behoorlijk goede redenen het niet waard was om de film op te nemen.

Natuurlijk heeft de scène enkele opvallende verschillen met die in de originele roman. Ten eerste was de Mond van Sauron gewoon een man gekleed in een zwart harnas. Hij had niet de absoluut over-the-top tanden en mond die hij in de film had. Tussen de make-up en de keuzes van de acteur is het moeilijk om niet ineen te krimpen over hoe overdreven zijn aanwezigheid is.

De scène in het boek is ook veel meer een onderhandeling, aangezien The Mouth of Sauron beweert dat Frodo nog leeft en dat gebruikt als een onderhandelingsinstrument om Aragorn en de mannen van het westen ertoe te brengen veel van hun landt. In de film beweert The Mouth of Sauron dat Frodo dood is en dat het een 'alles is verloren'-moment wordt voor de overlevende helden.

Dit is de reden waarom Aragorn zijn kalmte verliest en Saurons afgezant ter plekke onthoofdt.

Een fan op Reddit, RagamuffinGunner13, beweert dat het vooral dit detail is dat de scène verschrikkelijk maakt. Dit komt omdat het alles ondermijnt waar Aragon voor staat en door het hele verhaal heen heeft uitgestraald.

"Het maakt hem oneervol, zelfs immoreel, voor het doden van een afgezant of oorlog tijdens een vredesbespreking. Dit zou prima zijn als Aragorn werd afgeschilderd als een antiheld, maar dat is niet het geval. In elke andere scène wordt hij verondersteld om te worden geloofd als een goede en koninklijke figuur, maar hier ziet hij eruit als een moorddadige psychopaat", schreef de Reddit-gebruiker. "Er is echt geen reden voor. Als hij een reden voor zijn acties zou moeten geven, zou het waarschijnlijk zijn: "Hij zei wat gemene dingen tegen me, dus ik heb hem vermoord."

Hoewel sommige fans het er misschien mee eens of oneens zijn dat dit 'de slechtste' scène in de trilogie is, lijkt het erop dat het zeker laag op ieders lijst voor 'de beste' staat.

Aanbevolen: