Een 'Friends' en 'Seinfeld' crossover bijna gebeurd

Inhoudsopgave:

Een 'Friends' en 'Seinfeld' crossover bijna gebeurd
Een 'Friends' en 'Seinfeld' crossover bijna gebeurd
Anonim

Tijdens de jaren 90 domineerde NBC de televisiemarkt met een aantal enorme shows die elke week een groot publiek trokken. Het netwerk was de thuisbasis van zowel Friends als Seinfeld, die worden beschouwd als twee van de beste en meest populaire shows aller tijden. Dit zou je een idee moeten geven van hoe succesvol NBC in die tijd was.

Op een gegeven moment werd een unieke cross-over tussen Friends en Seinfeld voorgesteld, maar de zaken vielen al uit elkaar voordat ze met het idee begonnen.

Dus, wat is er gebeurd met deze voorgestelde cross-over? Laten we eens kijken waarom het nooit is gemaakt.

‘Seinfeld’ is een van de beste shows aller tijden

Hoewel het grotendeels werd beschouwd als een show uit de jaren 90, begon Seinfeld eigenlijk al in 1989 op televisie. Toch duurde het een paar seizoenen voordat de show echt aansloeg bij het publiek. Toen het eenmaal zover was, werd het een van de grootste shows aller tijden, en tot op de dag van vandaag beschouwen velen dit als misschien wel de beste sitcom ooit gemaakt.

De show, die beroemd was om niets, was gericht op een groep vrienden die in New York woonden. Tijdens de legendarische serie op televisie, bevatte de serie talloze momenten die de geschiedenis ingaan als enkele van de meest memorabele in de televisiegeschiedenis, en de show bleek ook waanzinnig citeerbaar te zijn. Dit hielp het aan te slaan bij het reguliere publiek en aan de top te blijven totdat het eindigde.

Het was een enorme overwinning voor NBC en voor de cast en crew, die er allemaal op uit waren om in de populaire serie te schitteren. Hoe geweldig dit ook was voor het netwerk, ze hadden nog steeds een enorme hit in hun handen naarmate het decennium vorderde.

‘Friends’ is nog steeds een fenomeen bij fans van alle leeftijden

In 1994 was Seinfeld al een kolossale hit op NBC, maar dat zou het jaar zijn waarin Friends zijn legendarische run op het kleine scherm begon, waardoor NBC misschien wel de twee grootste shows van het decennium tegelijkertijd zou draaien. Praten over een droom die uitkomt voor elk netwerk.

Friends was, net als Seinfeld, een fenomeen dat de wereld stormenderhand veroverde. Het was ook gericht op een groep goede vrienden die in New York woonden, en hoewel dat enige overeenkomsten vertoont met Seinfeld, hadden de twee shows niet meer van elkaar kunnen verschillen. De jongere serie had ook memorabele momenten, afleveringen en ook een eindeloze hoeveelheid aanhaalbare regels.

NBC domineerde het kleine scherm in de jaren 90 met hun shows, en het zette zeker sommige mensen aan het denken over manieren om echt wat buzz te genereren. Een van die ideeën was een cross-over tussen de grote shows van het netwerk.

De cross-over die bijna gebeurde

Vrienden en Seinfeld
Vrienden en Seinfeld

Peter Mehlman, een schrijver over Seinfeld, sprak hierover en zei: "Er was een keer dat NBC suggereerde dat er een crossover-avond zou zijn waar de personages uit Seinfeld op Friends zouden zijn en vice versa. Larry zei meteen: "Dat doen we echt niet." En ik zei tegen Larry: "Weet je wat goed zou zijn, maar als we NBC gewoon vertellen dat we de cross-over zullen doen, maar in onze show zou Ross sterven." Larry's arm trok naar de telefoon. We hebben er enorm om gelachen.”

Ross uitschakelen was een interessant idee, vooral gezien het feit dat de meerderheid van de mensen het personage helemaal niet leuk lijkt te vinden. Deze cross-over was echter niet de bedoeling en het blijft een niet-gerealiseerd idee.

Bij NBC werd ook een black-out-idee voorgesteld, en hierdoor zouden alle in New York gevestigde shows op NBC in dezelfde week een black-out hebben gehad. Het zou al deze shows met elkaar hebben verbonden, maar het werd onmiddellijk afgekeurd.

Volgens schrijver Jeff Schaffer: "Ik maakte gewoon een grapje met Larry en herinnerde hem aan wat ik gebruik om 'de snelste nee in de showbusiness' te noemen. Dat was toen NBC-marketing het geniale idee had dat alle shows op Donderdagavond Must See TV, ze waren allemaal in New York, er zou een black-out zijn in New York. Alle shows zouden deze black-out hebben. Ze begonnen het aan Larry te pitchen en 'Nee' [lacht]. Toen hij het ons vertelde, zei ik: 'Snelste nee in de showbusiness?' En hij zegt: 'Yup. Nee, dat doen we niet.' Dus elke andere show had deze stomme black-out en we gingen door met onze show."

Deze crossover-ideeën klonken destijds erg leuk, maar deze ideeën die niet werkten, waren prima voor NBC.

Aanbevolen: