Hier is hoeveel van Mae Martin's show Feel Good echt waar is

Hier is hoeveel van Mae Martin's show Feel Good echt waar is
Hier is hoeveel van Mae Martin's show Feel Good echt waar is
Anonim

Wat gebeurt er als je stand-upcomedy, genderfluïditeit en Lisa Kudrow combineert? Je krijgt een leuk klein komedie-drama genaamd Feel Good. In maart bracht Netflix het seizoen van zes afleveringen uit voor streaming. In de serie schitteren Mae Martin en een Canadese stand-upcomedian die ook de co-creator is.

Caroline Framke van het tijdschrift Variety schreef: "' Feel Good ' voelt ingehouden, inzichtelijk en echt op een manier die zoveel tv probeert te zijn, maar zelden zo bereikt - en ja, dat kan ook voel me verdomd goed." En dat doet het.

Lichthartig, charmant en verslavend nuchter, Feel Good is een must-watch. De plot volgt Mae Martin, een herstellende verslaafde die stand-up optreedt in een lokale bar. Op een avond na haar optreden ontmoet ze George met wie ze meteen een band vormt. Voor Mae identificeert George zich als hetero, maar dat verandert naarmate hun relatie bloeit. Het seizoen volgt de groei van Mae's relatie, haar worsteling met verslaving en een paar terugkerende optredens van Lisa Kudrow.

Mae Martin is een 32-jarige Canadese komiek. Haar meest opvallende werk voor Feel Good is haar deelname aan The Young and the Useless, waar ze twee Canadian Comedy Awards won. Martin's laatste betrokkenheid was in de Channel 4/Netflix-komedie Feel Good.

Nieuwstaatsman
Nieuwstaatsman

Mae Martin onthulde dat Feel Good losjes gebaseerd is op haar leven. Martin identificeert zich als genderfluïdum. Ze is met zowel mannen als vrouwen uitgegaan, maar identificeert zich niet als biseksueel of lesbisch. De show volgt voornamelijk haar relatie met George, die zich altijd als hetero heeft geïdentificeerd, maar zich aangetrokken voelt tot Mae. De twee worden verliefd en gaan samenwonen. Maar hun relatie vindt nieuwe wegen wanneer per ongeluk wordt onthuld dat Mae een herstellende verslaafde is.

De plot is meer dan meisje ontmoet meisje, meisjes worden verliefd, meisjes gaan uit elkaar; het einde. Feel Good buigt geen regels, of strekt de LGBT-normatieve noch een hetero-normatieve plotlijn uit. Het is een eerlijke show, met eerlijke gevoelens, die voor iedereen toegankelijk is. Ieders gevoel is terecht in Feel Good, maar bovendien is de plot herkenbaar. Wie is er niet verliefd geweest? Wie is er nog nooit voor een vrouw gevallen? of heeft een kind dat verslaafd is? Martin gebruikt elementen uit haar verleden om deze verhaallijnen te vertellen op een manier die de problemen van deze personages aanpakt, maar ook zorgt voor een goede lach om een duister onderwerp.

Afbeelding
Afbeelding

Martin's eerdere uitspraken in een interview met The Guardian vatten het grootste deel samen van wat de show in vervoering brengt. Martin zegt: "Ik ben er helemaal voor dat mensen zich identificeren zoals ze willen. Maar ik heb gemerkt dat die labels soms te veel nuanceren. Mijn seksualiteit is geen groot deel van wie ik ben! Het is niet eens een bijzonder interessant onderdeel. Blijkbaar 40 % van de mensen onder de 25 identificeert zich niet meer als homo of hetero. Dus ik heb het gevoel dat dat is waar we naartoe gaan. Als we er gewoon van uitgaan dat iedereen een beetje homo is, dan zouden we niet dat nogal schrijnende proces moeten doorlopen om jezelf te verklaren om iets anders te zijn. Ja, ik zie veel voordelen om niet te verwachten dat iedereen verklaart wie ze zijn."

Want uiteindelijk gaat het er niet om van wie je houdt of hoe je je identificeert. Het gaat over het type persoon dat je wilt zijn en de liefde die je voor anderen in je hart draagt.

Aanbevolen: