Hier is alles wat u moet weten over de Snowpiercer Prequel-serie

Inhoudsopgave:

Hier is alles wat u moet weten over de Snowpiercer Prequel-serie
Hier is alles wat u moet weten over de Snowpiercer Prequel-serie
Anonim

Nieuwe TNT dystopische show Snowpiercer is de prequel van de gelijknamige film, geregisseerd door de met een Oscar bekroonde filmmaker Bong Joon-ho in zijn Engelstalige debuut.

De film, aangepast door de Franse graphic novel Le Transperceneige door Joon-ho naast Kelly Masterson, kwam voort uit een griezelig uitgangspunt. In 2014 proberen wetenschappers de opwarming van de aarde te stoppen en per ongeluk een nieuwe ijstijd te creëren, waardoor de planeet aarde onherbergzaam wordt voor leven.

Mensen kunnen proberen te ontsnappen aan een zekere dood door aan boord te gaan van de Snowpiercer, een rondvaarttrein met 100 wagons die is gemaakt door transportondernemer Wilford. Mits ze een kaartje hebben. Als ze dat doen, worden ze per klas gescheiden en in verschillende delen van de trein geplaatst, waarbij het uiteinde het smerige huis is voor de verschoppelingen, dat wil zeggen degenen die het zich niet konden veroorloven om een kaartje te kopen.

Acteurs Daveed Diggs en Sheila Vand in Snowpiercer
Acteurs Daveed Diggs en Sheila Vand in Snowpiercer

Snowpiercer The Series

Waarschuwing: Spoiler voor Snowpiercer de komende serie

Na het commerciële succes van de film met in de hoofdrollen Chris Evans en Tilda Swinton, fungeert de reboot als een prequel waarvoor Parasite's regisseur Bong Joon-ho als uitvoerend producent diende.

De serie speelt zich af in hetzelfde universum van de film, waarvan de gebeurtenissen plaatsvinden in 2031, zeven jaar nadat de planeet is veranderd in een bevroren woestenij.

In 2021 is hetzelfde systeem van de film van kracht, met de zogenaamde 'tailies' die in erbarmelijke omstandigheden leven en eiwitblokken krijgen doorspekt met gemalen kakkerlakken, terwijl de rijkere passagiers toegang hebben tot de beste delicatessen evenals alle vormen van entertainment.

Net als in de film van Bong Joon-ho, verwijst de serie naar een staatsgreep die de rebellen proberen op te zetten om voor in de trein te komen. Terwijl darmconflicten de 'tailies' uit elkaar dreigen te drijven, wordt rebel en voormalig rechercheur Moordzaken Layton (Daveed Diggs) gerekruteerd door de leiding om een moord op te lossen.

The Gender Swap

De ensemble-cast omvat ook Jennifer Connelly als Melanie, een eersteklas passagier die ook werkt als Head of Hospitality en de stem van de trein is, die de PA-systeem dagelijkse aankondigingen doet.

In tegenstelling tot anderen in de eerste klas, is Melanie aardig voor Layton en lijkt ze bijbedoelingen te hebben om zijn hulp te zoeken in plaats van alleen haar werk te doen. Aan het einde van de eerste aflevering wordt onthuld dat de vrouw in het geheim Mr. Wilford is. In de allerlaatste scène bestuurt ze de trein in haar MIT-sweatshirt.

De show is besteld voor een eerste seizoen van tien afleveringen, maar is al groen verlicht voor een tweede aflevering, waarbij Netflix de internationale distributierechten buiten de VS en China verwerft.

Het idee van een moord die plaatsvindt in een beperkte ruimte, en met name een rijdende trein die niet snel (of ooit) zal stoppen, is niet bepaald origineel en dreigt de kernproblemen te overschaduwen die de film tot een boeiende film maakten kijken, klassenstrijd en sociaal onrecht aanpakken.

Jennifer Connelly in Snowpiercer
Jennifer Connelly in Snowpiercer

Snowpiercer de serie heeft een rijke reeks referenties waarmee rekening moet worden gehouden om als een naadloze prequel te fungeren, maar is ook in staat om het verhaal waarmee het publiek bekend is om te draaien. Dit werkt ook op visueel niveau, aangezien de eerste aflevering begint met een geanimeerde reeks die doet denken aan de stijl van de graphic novel.

Bovendien geeft het verwisselen van geslacht van het karakter van de machtige magnaat Wilford, en haar identiteit in de eerste aflevering, kijkers een alwetend standpunt dat de held Layton wordt ontzegd. Dit verhalende apparaat plaatst Melanie, ook bekend als Mr. Wilford, echt in het middelpunt van de actie in plaats van haar het afgelegen meesterbrein te laten zijn dat zich niet vermengt met de rest van de trein, zoals het geval is in de film.

Het weggeven van wat een interessante wending verderop in de rij had kunnen worden, voelt echter een beetje gehaast, maar werkt als een manier om het publiek bij de rit te houden, al was het maar om erachter te komen wat er met de MIT-alumna. Hoe zal ze uiteindelijk worden vervangen door de oudere, mannelijke Mr. Wilford die de fans van de film kennen, gespeeld door Ed Harris? Alleen de tijd zal het leren, en dat lijkt het enige in overvloed aan boord van de Snowpiercer te zijn.

Aanbevolen: