Rebel Wilson behaalde haar rechtendiploma onder de radar lang voordat beroemde advocaten een 'ding' waren

Inhoudsopgave:

Rebel Wilson behaalde haar rechtendiploma onder de radar lang voordat beroemde advocaten een 'ding' waren
Rebel Wilson behaalde haar rechtendiploma onder de radar lang voordat beroemde advocaten een 'ding' waren
Anonim

Tegenwoordig is Rebel Wilson misschien wel een van Hollywood's meest populaire sterren sinds haar doorbraak in de komedie Bridesmaids (die haar nauwelijks betaalde), de Australische actrice heeft zich geleidelijk een weg naar superster gewerkt. Wilson heeft sindsdien verschillende hoofdrollen in films gekregen, meest recentelijk in de Netflix rom-com Senior Year.

Met haar succes in entertainment vergeten fans vaak dat Wilson op een bepaald moment in haar leven voor advocaat heeft gestudeerd. Nog indrukwekkender, de actrice besloot zelfs om op school te blijven en haar diploma te halen. Omdat ze echter zoveel rollen heeft geboekt, is het moeilijk voor te stellen dat Wilson tegenwoordig advocaat is. Maar buiten medeweten van velen, vindt de actrice haar juridische achtergrond best handig.

Lang voordat ze de acteerbug te pakken kreeg, studeerde Rebel Wilson om advocaat te worden

Rond de tijd dat Wilson haar levensrichting aan het uitstippelen was, zat ze op school en was ze vastbesloten om een leven zonder acteur na te streven. In plaats daarvan was ze vastbesloten advocaat te worden (en blijkbaar een tennisprof). Maar toen besloot Wilson een tussenjaar te nemen en naar Afrika te gaan. Tijdens de reis leidde een levensbedreigende ervaring tot een wijziging van de plannen.

"Ik heb echt, heel erg malaria gekregen en ik hallucineerde dat ik een actrice was en dat ik echt goed was", onthulde Wilson tijdens de Today-show. En dus, toen ze naar huis terugkeerde, werd ze vastbesloten om acteren voort te zetten, wat haar familie en vrienden verraste. "Ik kwam terug naar Australië en zei: 'Jongens, ik ga ook rechten studeren, maar ik denk dat ik ook moet acteren omdat ik de visie had'", herinnert Wilson zich.

Achteraf dacht de actrice ook dat het een goed idee was om rechten te blijven studeren, aangezien niemand ervan overtuigd was dat ze het zou maken in entertainment. Niemand dacht dat het voor mij als acteur zou werken, en ik had zoiets van 'nee, ik ga ze laten zien dat het zal werken'… Maar mensen dachten dat ik gek was om acteerlessen te volgen, 'zei Wilson.

“Ze hadden zoiets van 'Rebel, je zou een geweldige advocaat zijn, je zou het kapot maken'. Dus ik had altijd het plan om advocaat te worden, maar in mijn hart wilde ik acteur worden.”

Vandaag lijkt het erop dat een back-upplan nog steeds niet nodig is voor Wilson. Dat gezegd hebbende, het hebben van een diploma rechten heeft zo zijn voordelen.

Rebel Wilson behandelt misschien geen zaken, maar haar juridische achtergrond is nuttig geweest

Wilson is misschien geen praktiserend advocaat, maar de actrice heeft ontdekt dat haar juridische expertise soms behoorlijk nuttig kan zijn. Ze acteert tegenwoordig immers niet meer alleen. Wilson heeft zelfs als producer gediend, via haar productiebedrijf Camp Sugar.

Tot nu toe stond Camp Sugar achter Wilsons films, zoals de misdaadkomedie The Hustle met Anne Hathaway en de fantasiekomedie Isn't It Romantic met Liam Hemsworth, Adam Devine en Priyanka Chopra Jonas. En op het moment dat Wilson de hoed van de producer opzet, gebruikt ze haar juridische achtergrond om haar projecten in de goede richting te sturen.

"De meeste mensen weten niet dat ik rechten heb gestudeerd en daarom gebruik ik een beetje de zakelijke kant van dingen bij het produceren en het is een andere reeks vaardigheden dan acteren", legde ze uit. "Ik voel me een beetje van mijn leiderschapsdingen toen ik jong was en afstudeerde aan de rechtenstudie, het helpt gewoon echt bij het produceren en ik vind het ook leuk om die spieren te trainen."

Rebel Wilson hielp ook haar eigen zaak in de rechtbank

Naast het gebruik van haar juridische expertise bij het produceren, vond Wilson haar juridische achtergrond ook heel nuttig toen ze Bauer Media voor de rechtbank in haar geboorteland Australië daagde wegens een lasterzaak waarin ze het bedrijf beschuldigde van het publiceren van valse informatie over haar, die haar carrière schaden. Uiteindelijk won de actrice en kreeg ze zelfs AUD 4,5 miljoen (naar schatting $ 3,6 miljoen) aan schadevergoeding.

"Met meer dan 40 van de vragen die naar de jury gingen, wonnen we op elke vraag, wat een uitgebreide overwinning is", onthulde Wilson. “Ik had een geweldige zaak en het gedrag van Bauer was zo walgelijk. Er was zoveel meer bewijs dat we niet eens in het proces konden opnemen, omdat het proces al zo lang was. Het bedrijf heeft zich schandelijk gedragen en daarom dacht ik dat ik ze ter verantwoording moest roepen. Dat deed ik, en won op elk nummer.”

Helaas was het feest van Wilson van korte duur. Bauer was sindsdien in beroep gegaan tegen de beslissing en dit resulteerde in een verlaging van de uitbetaling. De rechtbank was het er ook mee eens dat er onvoldoende bewijs was om te illustreren dat de artikelen van Bauer Wilson ervan weerhielden haar lucratieve rol veilig te stellen.

Als gevolg hiervan werd haar uitbetaling verlaagd tot $ 436.000 en werd de actrice gevraagd de rest van het geld terug te geven. Wilson probeerde ook in beroep te gaan tegen de beslissing, maar het Hooggerechtshof verwierp de zaak. Sindsdien tweette de actrice dat ze blij was dat de "lange reis in de Australische rechtbanken" voorbij was.

Ondertussen wordt aangenomen dat Wilson, afgezien van Senior Year, als producer verbonden is aan verschillende aankomende films. In 2018 werd aangekondigd dat de actrice de stripboekaanpassing van Crowded produceerde onder de vlag van Camp Sugar. Daarnaast produceert de actrice ook de K-Pop-komedie Seoul Girls, die Lionsgate vervolgens verwierf. Daarnaast is het bedrijf ook verbonden aan een komische musical over een outcast van de middelbare school, getiteld The Deb.

Aanbevolen: