Hier is waarom 'Drag Race'-fans woedend zijn Scarlett Johansson is gastrechter

Inhoudsopgave:

Hier is waarom 'Drag Race'-fans woedend zijn Scarlett Johansson is gastrechter
Hier is waarom 'Drag Race'-fans woedend zijn Scarlett Johansson is gastrechter
Anonim

Hallo hallo hallo! Een nieuw seizoen van 'RuPaul's Drag Race' is hier, met Scarlett Johansson die een felbegeerde gastplek bemachtigt aan de jurytafel. Gecast worden als jurylid voor 'Drag Race' herinnert fans aan ANDERE rollen waarvoor ze is gecast - en sommige komen niet overeen met de kernwaarden van de fanbase van 'Drag Race'.

Sinds ze een Japans personage speelde in 'Ghost In the Shell', is de Black Widow-actrice eigenlijk een meme geworden over culturele toe-eigening. Dit is de enige rol waar 'Drag Race'-fans vooral niet cool mee zijn:

Scarlett was ooit gecast om een transman te spelen

In 2018 bereidde Scarlett zich voor om de rol van transgender man Dante "Tex" Gill te spelen in een film over zijn leven. Dit kreeg ENORME TERUGSLAG van LGBTQ-acteurs en activisten die het beledigend, ongepast en zelfs gevaarlijk vonden.

Zoals actrice Jen Richards aan The Hollywood Reporter beschreef, kunnen vrouwen die worden gecast om transmannen te spelen een directe link hebben met voortdurende discriminatie van transgenders. Dit is niet alleen omdat het acteermogelijkheden wegneemt van echte transgenders (wat ook een probleem is). Jen zei dat het grootste probleem is dat het het idee versterkt dat transmannen niet echt mannen zijn onder hun kleren: het zijn vrouwen die mensen proberen te laten geloven dat ze mannen zijn.

"Dit soort valse veronderstellingen leiden uiteindelijk tot geweld en tot veel van de pogingen om ons een soort van wetgeving te maken die ons helemaal niet meer bestaan," legde ze uit.

Scarlett gaf een toon dove verontschuldiging

Aanvankelijk werd ScarJo defensief toen haar casting werd bekritiseerd. Ze gaf de verklaring af: "Ik zou elke persoon, of elke boom of elk dier moeten mogen spelen, want dat is mijn werk en de vereisten van mijn werk." Meisje…

Scarlett verontschuldigde zich later voor het niet-verontschuldigen en zei dat ze totaal onwetend was over de 'cis-acteurs die transpersonages spelen'-gesprek.

"Achteraf heb ik die situatie verkeerd aangepakt. Ik was er niet gevoelig voor, mijn eerste reactie erop", vertelde ze Vanity Fair in 2019. "Ik was me er niet helemaal van bewust hoe de transgemeenschap dacht over het spelen van cis-acteurs transgenders. Ik was niet op de hoogte van dat gesprek - ik was ongeschoold."

Ze ging verder met te beschrijven hoe ze was gegroeid door de ervaring: "Ik heb veel geleerd door dat proces … het was een moeilijke tijd. Het was als een wervelwind. Ik voelde me er vreselijk over. Om me als jou te voelen als je een beetje toondoof bent voor iets, is dat geen goed gevoel."

'Drag Race'-fans zijn het niet vergeten

Heeft Scarlett genoeg geleerd om een stoel naast RuPaul te verdienen? Fans van de trans-inclusive show lijken niet verkocht te worden.

"Ik schreeuw absoluut tegen ScarJo die Drag Race organiseert", antwoordde @yosoymichael op Deadline Hollywood's Tweet waarin de nieuwe gastjuryleden werden aangekondigd.

"Niet zij die hun hele reclame voor dit seizoen maken over dat Mik een transman is en vervolgens uitnodigen voor Scarlett Johnson," voegde @fortolddisaster eraan toe.

Veel meer fans merkten op dat de actrice "problematisch" is, terwijl iemand grapte: "Speelt Scarlett Johansson RuPaul?" Yikes.

Aanbevolen: