Disney's nieuwe project op het repertoire van Lionel Richie wordt een mega-musicalfilm

Disney's nieuwe project op het repertoire van Lionel Richie wordt een mega-musicalfilm
Disney's nieuwe project op het repertoire van Lionel Richie wordt een mega-musicalfilm
Anonim

De absolute energie van sommige afspeellijsten lijkt nooit te vervagen, ongeacht hoe vaak je ernaar luistert. De vijfvoudig Grammy-winnaar, rhythm & blues-rocker, Lionel Richie's muzikale catalogus is tijdloos. De balladeer is een van de best verkopende artiesten aller tijden en heeft wereldwijd meer dan $ 100 miljoen platen verkocht. En nu is het officieel dat de grootste momenten van Richie's verbazingwekkende carrière beschikbaar zullen zijn voor zijn fans om opnieuw te beleven op het witte doek.

W alt Disney Studios heeft Richie's glorieuze muzikale carrière op de lopende band gezet. Het project heet voorlopig All Night Long en is gebaseerd op Richie's hit uit 1983 met dezelfde naam. Naar verluidt bracht Richie het idee naar voren bij Disney, en ze gaven het begin dit jaar groen licht. Het goede nieuws werd echter niet meteen onthuld, omdat ze wilden dat het idee vorm zou krijgen voordat het de krantenkoppen zou halen. Richie zat in de jury voor het laatste seizoen van American Idol, dat afkomstig is van het huis van ABC, eigendom van Disney. Het feit dat Richie de man van het bedrijf is, suggereert waarschijnlijk dat hij het plan uitgebreid met de studio heeft besproken, dus het is al een tijdje aan de gang.

Richie zal als producer optreden naast zijn professionele vrienden, waaronder zijn manager Bruce Eskowitz. Crazy Rich Asians - scenarioschrijver Pete Chiarelli zal de pen gebruiken om het script voor de filmmusical te produceren.

Er is niet genoeg onthuld over hoe de film eruit zal zien. Hoewel het naar verluidt een kleine afwijking zou zijn van de recente filmachtige biopics zoals Rocketman uit Elton John en de met een Oscar bekroonde Bohemian Rhapsody. Geen wonder dat het meer in lijn blijkt te zijn met muzikale komedie zoals The Beatles' A Hard Day's Night, bijna alles is mogelijk omdat Richie's lange carrière veel verhaalbeats bevat.

Richie's recente tweet over het project luidt: "Big things in the works!" Zoals eerder vermeld, kan er echter niets met zekerheid worden gezegd over de achtergrond van het plot, aangezien het een filmmusical is - het zal zeker de grootste hits van de zanger vieren, degenen die de industrie opschudden. Alle 'grote dingen' die Richie heeft gedaan, zullen zeker tentoongesteld worden.

De releasedatum is nog niet aangekondigd en er is niets over de cast beschikbaar voor ons om te weten. Maar één ding is zeker, er zijn meerdere waardige acteurs die misschien hun tijd afwachten om recht te doen aan Richie's glorie. Het zal interessant zijn om te zien wie de hoofdrol krijgt als Lionel Richie.

Rekening houdend met het enorme kritische en commerciële succes van musicals in het recente verleden, zoals Bohemian Rhapsody, die wereldwijd meer dan $ 900 miljoen opbracht, en de adembenemende jukebox-musicalromantiek Across the Universe, lijkt All Night Long, gebaseerd op Richie, behoorlijk sterk om trek bijna elke muzieknoot aan en stuur ze in een razernij. Het is eerlijk om te zeggen dat er een geweldige filmmusical in de maak is.

Aanbevolen: