Hier is waarom Yu Yu Hakusho een shoutout verdient tijdens Pride Month

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Yu Yu Hakusho een shoutout verdient tijdens Pride Month
Hier is waarom Yu Yu Hakusho een shoutout verdient tijdens Pride Month
Anonim

Het anime-genre zit vol met verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. Hoewel dat normaal gesproken acceptabel is, is er één serie die enige erkenning verdient tijdens Pride Month, en dat is Yu Yu Hakusho.

Yu Yu Hakusho: Ghost Files is een van de minder bekende animes, maar de cult-aanhang van de serie heeft het door de jaren heen in leven gehouden. De show draait om Yusuke Yurameshi, een geestendetective die in grote problemen komt nadat hij zijn leven heeft opgeofferd om een kind te redden. De reis vanaf daar voert Yusuke door Spirit World, Demon World en zijn eigen thuiswereld, precies tussen hen in gepropt.

Op een van zijn eerste missies ontmoeten Yusuke en zijn vrienden de elitegroep van de Apparition Gang, The Triad. Het eerste lid dat verschijnt is Miyuki, een mensachtige demon met een voorliefde voor close-combat.

LGBTQ-personages in Yu Yu Hakusho

Afbeelding
Afbeelding

Na hun introductie begint Miyuki de groep aan te vallen. Tijdens het gevecht maakt Yusuke echter een nogal smakeloze beweging om het geslacht van Miyuki te bepalen. Hij doet dat, en dan leert het publiek dat ze een transgender vrouw is.

Wat fascinerend is, is de reactie van Yusuke. In plaats van haar rustig aan te doen, begint hij Miyuki genadeloos te beuken. Hij slaat haar tegen een muur, gooit haar door een gang op een niet zo vriendelijke manier, het is slecht. Miyuki reageert op het brute pak slaag door Yususke ervan te beschuldigen dat hij alleen zo woest vecht omdat ze een freak voor hem is. De eerstejaars Spirit Detective ziet de situatie echter anders.

De schijnbaar domme Yusuke legt uit dat hij tegen Miyuki vocht zoals hij tegen iemand anders zou vechten. Haar geslacht deed er niet toe - daarom vocht hij zo woest - om haar op een gelijk speelveld te ontmoeten.

Hoewel het onder geen enkele omstandigheid acceptabel is om een transvrouw de grond in te slaan, is het punt van Yusuke terecht. Hij zou haar niet anders moeten behandelen, en omdat ze in een gevechtssituatie zaten, deed hij het juiste. Als Yusuke Miyuki anders had gevochten op basis van haar geslacht alleen, zou het de misvatting hebben versterkt dat transgenders niet dezelfde behandeling zouden moeten krijgen als cisgender-mensen.

Naast een transgenderkarakter - lang voordat het acceptabel werd in de samenleving - introduceerde Yu Yu Hakusho ook een paar andere karakters die ook als leden van de LGBTQ-gemeenschap konden worden beschouwd.

Yu Yu Hakusho's ambigue reeks karakters

Afbeelding
Afbeelding

Als eerste is er Kurama. De halfmenselijke halfdemon-hybride identificeerde zich als een man, hoewel zijn uiterlijk androgyn overkwam. In feite merkten achtergrondpersonages meer dan eens op dat ze dachten dat Kurama een meisje was.

In een tekenfilm is het moeilijk om het geslacht te bepalen, vooral wanneer de karakterontwerpen erg op elkaar lijken. Dus als de nadruk wordt gelegd op iets onopvallends, zoals het uiterlijk van Kurama, is daar een reden voor.

In het geval van Kurama hebben de schrijvers waarschijnlijk de aandacht gevestigd op zijn uiterlijk om het publiek de indruk te geven dat hij niet zo mannelijk is als iemand als Kuwabara. Het wordt nooit expliciet gezegd, maar als je bedenkt hoe vaak Kurama voor een meisje wordt aangezien, zou ik zeggen dat de producenten van plan waren om een volledig spectrum van personages te laten zien die de LGBTQ-gemeenschap vertegenwoordigen.

Waren deze karakters in de kast?

Afbeelding
Afbeelding

Het probleem is dat op het moment van publicatie zelfs minder bekende animes zoals Yu Yu Hakusho geen homoseksuele personages konden bevatten. Het was erg taboe op alles wat met entertainment te maken had en waarin LGBTQ-personages werden afgebeeld, dus als de schrijvers dat wilden, moesten ze vermoedelijk de identiteit van de personages dubbelzinnig houden.

De theorie is nog steeds niet bewezen, maar er is in de loop der jaren gespeculeerd dat Yu Yu Hakusho meer LGBTQ-vertegenwoordiging zou bevatten. Een van de verdachten van homoseksualiteit is Koenma. Zijn relatie met Jorge Saotome ontstond in een werkomgeving, maar tegen het einde van de serie noemde Koenma zijn trouwe metgezel bij zijn eigen naam. Misschien werd het gedaan uit kameraadschap voor een vriend, of misschien niet. Hoe dan ook, hun zich ontwikkelende relatie leek erop te wijzen dat ze meer waren dan een prins en zijn ogerdienaar.

Koenma had ook verschillende geesten en verschijningen die voor hem werkten, maar om wat voor reden dan ook, hield hij Jorge in de buurt. En ondanks het feit dat hij zijn incompetente dienaar voortdurend uitscheldt voor zijn slordige werk, verving Koenma zijn boeman nooit. Hij had gemakkelijk een vervanger kunnen vinden om de plek te vullen, maar Jorge bleef de hele reeks aan Koenma's zijde; laat je denken waarom de prins van Spirit World zoiets zou doen.

Aanbevolen: