Kimberly Jones vertelt Trevor Noah dat de politie 'krijgersagenten' zijn geworden in plaats van beschermers

Inhoudsopgave:

Kimberly Jones vertelt Trevor Noah dat de politie 'krijgersagenten' zijn geworden in plaats van beschermers
Kimberly Jones vertelt Trevor Noah dat de politie 'krijgersagenten' zijn geworden in plaats van beschermers
Anonim

De recente gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden tijdens de BlackLivesMatters-protesten kunnen worden toegeschreven aan een regelrecht misbruik van politiemacht. Terwijl activisten vechten voor de rechten van zwarte mensen en veranderingen doorvoeren, vinden er nog steeds gevallen van politiegeweld plaats. Virale inspiratie Kimberly Jones onthulde dat dit soort zaken niets nieuws zijn en dat het tijd is dat de politie eindelijk verantwoording gaat afleggen voor hun misdaden.

De politie heeft het sociale contract verbroken

Een paar weken geleden ging de activiste en auteur viraal met haar BLM-video over hoe Amerika de zwarte gemeenschap in de steek liet. Haar meest opmerkelijke uitspraak, "ze hebben het sociale contract verbroken", zorgde ervoor dat kijkers luisterden. Tijdens haar rauwe en emotionele toespraak bracht Kimberly Jones historische gevallen aan het licht waarin racisme het ergst was, zoals The Tulsa Massacre van 1921. Jones trok parallellen tussen de vroegere en huidige BLM-protesten en riep de politie in.

Onlangs ging Jones met Trevor Noah zitten tijdens een nieuwe aflevering van The Daily Show, om te praten over de onrechtvaardigheden waarmee Black America wordt geconfronteerd. Tijdens de virtuele aflevering verklaarde Jones dat politieagenten "Warrior Cops" zijn geworden door op te treden als de "rechter, jury en beulen van de straten". Jones vertelde Noah verder: "dat is niet het sociale contract waar we allemaal mee hebben ingestemd." Tegenwoordig lijkt het erop dat de politie handelt uit pure agressie en haat jegens de zwarte gemeenschap. Jones heeft gelijk in haar beoordeling van de politie, ze houden van elke zorg voor 'de zwarte vorm'. Verandering moet nu plaatsvinden.

Kimberly Jones wil een verschil maken voor jongere generaties

Afbeelding
Afbeelding

In het vervolg van het interview bespreekt Kimberly Jones haar nieuwe boek I'm Not Dying With You Tonight verder. Hoewel het boek gefictionaliseerd zou zijn, is het gebaseerd op ware gebeurtenissen van raciale onrechtvaardigheid, zoals de burgerlijke onrust in B altimore die uitbrak in het licht van de onrechtvaardige dood van Freddie Gray in 2015.

Wat nog belangrijker is, is dat de roman wordt verteld vanuit het gezichtspunt van een kind, duidelijk geïnspireerd door het onopgeloste mysterie van een groep kinderen die vastzaten achter een politiebarricade tijdens de rellen van 2015 in B altimore. Jones hoopt dat haar boek de jongere generatie zal helpen om hun persoonlijke verhalen over politiegeweld te vertellen. Hoe meer we deze discussies over racen hebben, hoe meer vooruitgang we kunnen boeken op de lange termijn.

Aanbevolen: