MCU': Zou Keanu Reeves een betere Yon-Rogg zijn geweest dan Judd Law?

Inhoudsopgave:

MCU': Zou Keanu Reeves een betere Yon-Rogg zijn geweest dan Judd Law?
MCU': Zou Keanu Reeves een betere Yon-Rogg zijn geweest dan Judd Law?
Anonim

The Marvel Cinematic Universe's (MCU) Captain Marvel was een box office hit door alle accounts. Er zijn echter sommigen die nog steeds denken dat de film beter had kunnen zijn met een paar castingwijzigingen. En de voorgestelde castingwijziging betreft niemand minder dan Hollywood-ster Keanu Reeves.

Keanu Reeves had Yon-Rogg kunnen zijn

Blijkbaar werd Reeves specifiek bekeken voor de rol van Yon-Rogg. Zoals je je misschien herinnert, is Yon-Rogg een militaire commandant van Kree en een Starforce-leider die aanvankelijk diende als de mentor van Carol Danvers. Echter, Danvers werd uiteindelijk gedwongen om zich tegen hem te verzamelen nadat hij ontdekte dat de Kree de Skrulls genadeloos hadden aangevallen om hun intergalactische heerschappij uit te breiden.

Volgens Charles Murphy van That Hashtag Show was Reeves al in de rol gecast. Een conflict met een andere film maakte het echter onmogelijk voor de acteur om in deze MCU-film te werken. Dit heeft naar verluidt geleid tot de uiteindelijke casting van acteur Jude Law. Murphy beweerde: “Als John Wick 3 er niet was geweest, zou hij Yon-Rogg zijn geweest. Hij was klaar om de rol op zich te nemen en toen hij moest afhaken, verhuisden ze SUPER SNEL op Jude Law."

Yon-Rogg: Keanu Reeves vs. Jude Law

Het lijdt geen twijfel dat Reeves de rol van Yon-Rogg uitzonderlijk goed zou spelen. We hebben het tenslotte over een ervaren acteur die in verschillende actie- en sci-fi-films speelde. Om nog maar te zwijgen, hij heeft ook zijn deel van de komedie gedaan.

Aan het begin van zijn carrière werd Reeves al snel beroemd vanwege zijn uitvoeringen in films als Dangerous Liaisons, Point Break, A Walk in the Clouds, The Devil's Advocate, The Replacements, Sweet November en natuurlijk Speed. Afgezien hiervan werd Reeves ook zeer geprezen voor zijn vertolking van Neo in de futuristische The Matrix-filmfranchise. In recentere jaren nam hij ook de titulaire rol op zich in de John Wick-franchise. Daarnaast prezen kijkers Reeves ook voor het (soort van) zichzelf spelen in de Netflix-romantische komedie Always Be My Maybe.

Met zijn lange en illustere carrière lijdt het geen twijfel dat Reeves, die als schurk een ongelooflijke prestatie heeft geleverd in Captain Marvel. Dat gezegd hebbende, kan niemand ontkennen dat Law's optreden in de film ook uitstekend was.

Zoals blijkt uit de film, deelde Law zelf een geweldige chemie met de hoofdrolspeelster van de film, Brie Larson. Tegelijkertijd heeft Law in het verleden al met een paar van zijn Captain Marvel-co-sterren gewerkt. Terwijl hij met Slash Film sprak, legde de acteur uit: "Ik kende Gemma eerder en werkte verschillende keren met Djimon."

Tegelijk mogen we ook niet vergeten dat Law zelf een zeer ervaren acteur is, die schitterde in kritieke hits zoals The Talented Mr. Ripley, Cold Mountain, Sky Captain en de wereld van morgen, The Aviator, All the King's Men en Hugo. Om nog maar te zwijgen, hij is ook al het fantasy-genre binnengedrongen terwijl hij de hoofdrol speelde als Albus Perkamentus in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. En dus zouden we uiteindelijk willen denken dat iedereen is waar hij zou moeten zijn…voor nu.

Zal Keanu Reeves ooit lid worden van de MCU?

Als het alleen aan Marvel Studios-president Kevin Feige lag, zou het antwoord volmondig ja zijn. Reeves is immers een van de acteurs waar de MCU al jaren mee probeert samen te werken. Tijdens een gesprek met ComicBook.com onthulde Feige: "We praten met hem voor bijna elke film die we maken." Dat betekent min of meer dat ze altijd een rol in gedachten hebben voor de ervaren acteur om in zowat elke MCU-film te spelen. Desalniettemin verduidelijkte Feige ook: "We praten met Keanu Reeves over. Ik weet niet wanneer, of of ooit hij zal toetreden tot de MCU, maar we willen heel graag de juiste manier vinden om het te doen.”

Met "op de juiste manier", heeft Feige het misschien over verschillende mogelijke rollen in het Marvel-universum die Reeves het meest geschikt zou kunnen zijn om te spelen. Hier zijn veel meningen over. Sommige fans geloven bijvoorbeeld dat de acteur geweldig zou zijn als Nova, een personage dat naar voren kwam tijdens discussies over Guardians of the Galaxy Vol. 3. Ondertussen zijn er ook mensen die geloven dat Reeves perfect zou zijn om Adam Warlock te spelen. Afgezien van deze personages, wees een Forbes-rapport er ook op dat Reeves mogelijk Marvel's Namor, Galactus, Moon Knight op het grote scherm kan portretteren.

Op een bepaald moment in de toekomst kunnen de sterren op één lijn liggen en kan Reeves eindelijk verschijnen in een aankomende MCU-film. Er is nog steeds reden om te hopen, aangezien Marvel verschillende nieuwe films en televisieprogramma's in de maak heeft. Aan de andere kant lijkt het erop dat Reeves al verschillende aankomende projecten heeft om aan te werken. Op basis van de IMDb-records is de acteur al gehecht aan twee nieuwe films, samen met John Wick: Chapter 4 en The Matrix 4. Als Marvel echter een manier kan vinden om het drukke schema van Reeves te omzeilen, kan Reeves misschien eindelijk geschikt zijn voor de MCU.

Aanbevolen: