Charmed': hier is hoeveel 'The Book Of Shadows' eigenlijk waard is

Inhoudsopgave:

Charmed': hier is hoeveel 'The Book Of Shadows' eigenlijk waard is
Charmed': hier is hoeveel 'The Book Of Shadows' eigenlijk waard is
Anonim

Het overwinnen van demonen kost meer dan je zou denken.

Als je een fan was van de bovennatuurlijke hit Charmed uit de late jaren 90 of de recente reboot, dan weet je alles over deze iconische prop. The Book of Shadows is dat grote in leer gebonden boekdeel dat de heksenzussen van de show gebruiken om de perfecte magische spreuk voor elke situatie te vinden. Ze roepen "de kracht van drie" op en lezen rijmende, soms Latijnse spreuken van de pagina's van het boek in elke afzonderlijke aflevering van de show - en het origineel duurde 8 SEIZOENEN.

Charmed was niet alleen langlopend, het was ook duur om te produceren. Alyssa Milano (die Phoebe Halliwell speelde) verdiende naar verluidt $ 90.000 per aflevering. Het netwerk dat de show produceerde, beknibbelde ook niet op de rekwisieten. De prop van het Boek der Schaduwen? Het is maar liefst $ 4 miljoen waard, volgens een voormalig castlid.

Rose McGowan vertelde fans de echte prijs

Op de reünie van A Charmed in 2014 morste Rose veel heksenthee over haar tijd in de show. Ze zat op het panel van een cast Q&A en vertelde fans alles over hoe ze het leuk vindt om al haar eigen stunts te doen, hoe haar favoriete slechterik in de show half-mens/half-demon Cole is, en hoe het Book of Shadows werd gebruikt op set werd gewaardeerd op $ 4 miljoen. (!)

Ze zei ook dat ze kleren en schoenen van de set had meegenomen, wat we haar echt niet kwalijk kunnen nemen. Weet je nog die geweldige bijpassende outfits uit de vroege jaren '00? Net als de dubbele denim van Justin en Britney of eigenlijk alles wat Beyonce's moeder voor Destiny's Child heeft ontworpen, hadden de Halliwell-zussen een aantal echt magische gecoördineerde looks.

The Book of Shadows kan worden gebruikt voor echte Wicca-rituelen

Een reden voor het enorme prijskaartje aan het Book of Shadows is de markt voor potentiële kopers: het zit vol met echte Wiccans die dit soort items als heilig beschouwen. Charmed en de Wicca-religie hebben veel gemeen, en de show schuwt die connecties niet. De allereerste aflevering was getiteld "Something Wiccan This Way Comes"! Het blijkt dat het idee van The Book of Shadows rechtstreeks is geleend van hedendaagse Wicca-beoefenaars.

Volgens Harmony Nice, een populaire YouTuber voor hekserij en auteur van Wicca: A Modern Guide to Witchcraft and Magick, wordt een Book of Shadows ook traditioneel een 'grimoire' genoemd.

"Het is een soort Wicca-dagboek dat je gebruikt om al het werk en al je lessen tijdens je hele Wicca-reis te documenteren", legt ze uit in een video met meer dan 1 miljoen views. "Dit omvat zaken als ritueel werk, spreukenwerk, drankjes, verschillende soorten magie, toeval, waarzeggerij, dingen over de feestdagen, je goden, je pad, enzovoort."

Met de Charmed-fandom vol zelf-geïdentificeerde heksen, druïden en heidenen, zijn hun hele Etsy-accounts en websites (kijkend naar jou, CharmedAndBound.com) gewijd aan de verkoop van replica's van het Halliwell's Book of Shadows. Het is niet verwonderlijk dat het daadwerkelijke boek dat in de show wordt gebruikt, een aardige cent kan opleveren.

Het is niet de enige dure 'Charmed' prop

De originele show is sinds 2006 uit de lucht, maar heeft veel fans behouden en heeft een hele generatie nieuwe fans gekregen via de reboot. eBay verkoopt nog steeds veel gesigneerde foto's van Charmed-castleden voor tussen de $ 40 en $ 80, samen met rekwisieten zoals Charmed-zwaarden en toverschalen voor meer dan $ 6.500.

Voor de meer intens serieuze Charmed-fans bestaat YourProps.com en biedt alles van nep-oude Chinese munten die ooit door de Halliwells werden vastgehouden tot buikringen van de kostuumafdeling van de show. Je kunt zelfs de kentekenplaten kopen van de motorfiets die is gebruikt in de bizarre aflevering van seizoen 7, 'Carpe Demon'.

Er is meer dan een spreuk voor nodig om het koude harde geld te tonen waar deze sites om vragen. Misschien als je wat zussen vindt, je het kunt laten gebeuren? Of we kunnen de show gewoon opnieuw bekijken. Macht van drie voor altijd!

Aanbevolen: