Grey's Anatomy': wat vinden fans van Meredith en DeLuca's leeftijdsverschil van 20 jaar?

Inhoudsopgave:

Grey's Anatomy': wat vinden fans van Meredith en DeLuca's leeftijdsverschil van 20 jaar?
Grey's Anatomy': wat vinden fans van Meredith en DeLuca's leeftijdsverschil van 20 jaar?
Anonim

Let op: spoilers vooruit!

Seizoen 17 van Grey's Anatomy zal in september debuteren, en zowel nieuwe als oude fans vragen zich af of Meredith Gray (Ellen Pompeo) haar nieuwe vlam, Andrew DeLuca (Giacomo Gianniotti) zal vasthouden.

De relatie is om verschillende redenen intrigerend. Meredith heeft geworsteld om een blijvende band met iemand te vormen sinds Derek Shepherd stierf in seizoen 11. DeLuca, die de seizoenen 12 tot en met 16 heeft doorgebracht in zijn datingleven, is wanhopig op zoek naar een stabiele romance. De twee waren oorspronkelijk nooit bedoeld om romantisch samen te zijn en toch zijn we hier.

Bovendien hebben Meredith en DeLuca een aanzienlijk leeftijdsverschil. Ze is ongeveer 40-41 en DeLuca is ongeveer 29. Deze kloof van 10 jaar is niets om naar te niezen voor Meredith, die voornamelijk met oudere mannen is uitgegaan. De showrunners van Grey's Anatomy willen echter de dialoog rond leeftijdsverschillen veranderen en hun publiek uitdagen om liefde als liefde te accepteren. Maar hebben Grey's fans deze nieuwe ontwikkeling geaccepteerd?

Aanvankelijk had DeLuca niet veel fans

Grey's Anatomy-fans hadden hun hart uit hun borstkas gerukt toen Derek Shepherd tegen het einde van seizoen 11 stierf. Velen beweerden dat Dereks dood, hoe zeepachtig en dramatisch die van Grey ook is geweest, veel te schokkend was. Bovendien was McDreamy een nietje in de show dat veel fans niet wilden loslaten.

Afbeelding
Afbeelding

Met zo'n nieuw liefdesverdriet over een van de meest geliefde personages van de show, is het geen verrassing dat fans terughoudend waren om Gianniotti's personage in het fandom te verwelkomen. Gianniotti had veel werk voor hem te doen, omdat hij het Grey's Anatomy-publiek ervan moest overtuigen dat hij meer dan één seizoen waard was en dat zijn karakter sympathiek was.

“Ik kwam direct binnen nadat ze Patrick Dempsey [Dr. Derek Shepherd], dus er was een raar stigma dat ik hem verving, wat helemaal niet waar is”, zei Gianniotti in een interview, volgens de New York Post.

Bovendien had DeLuca een rotsachtige ingang. Toen hij aan het einde van seizoen 11 voor het eerst aankwam bij Gray Sloan Memorial, kondigde hij aan dat hij niet alleen een dokter was, maar 'eigenlijk een chirurg'. Hij had ook een pak aan, dus de andere artsen gingen ervan uit dat hij een verpleegster was. DeLuca werd vervolgens verbannen door de andere stagiaires nadat zijn ware status als medestagiair was onthuld.

Hoewel veel oude kijkers zwoeren om Grey's Anatomy nooit meer te kijken na Dereks dood (een Twitter-gebruiker genaamd Natalie Brodie zei in 2015 dat de show haar leven had verpest), begonnen degenen die in de buurt bleven DeLuca te zien als meer dan een vervanging van Derek Shepherd. Hij was charmant, knap, en zoals Raffinaderij-schrijver Rebecca Farley het uitdrukte, 'een beetje een idioot.” Zijn uiterlijk en persoonlijkheid wonnen hem uiteindelijk een plaats in het hart van de fandom en al snel studeerde hij af van een voorzichtige nieuwkomer naar een reguliere serie.

DeLuca en Meredith werden oorspronkelijk niet verondersteld romantische partners te zijn

Aan het begin van zijn carrière bij Grey's Anatomy beloofde Gianniotti dat zijn personage geen romantische relatie zou krijgen met Meredith Gray.

“Ik ben gewoon een nieuw personage in de show. Ik vul geen leegte op', legde Gianniotti uit in het 2016 New York Post-interview. "Ik krijg van die gekke tweets: 'Hij is Derek niet', 'Hij kan maar beter wegblijven van Meredith.' Maar Andrew heeft geen [romantische] bedoelingen met Meredith, dus fans hoeven zich geen zorgen te maken over elke bedreiging.”

Afbeelding
Afbeelding

Gedurende een behoorlijke tijd hebben Shonda Rhimes en haar mede-showrunners die belofte gehonoreerd. DeLuca kwam in zijn eigen problemen zonder de hulp van Meredith. Hij trok in bij Arizona Robbins nadat de andere stagiaires hem hadden verbannen. Hij ging een hete minuut uit met Maggie Pierce, maar maakte het uit met haar om 'de zaken professioneel te houden'. Hij ontwikkelde gevoelens voor Jo Wilson, wat ertoe leidde dat Alex Karev (oud castlid Justin Chambers) hem binnen een centimeter van zijn leven versloeg. Hij heeft een romance met zijn ex, Sam Bello, nieuw leven ingeblazen.

Nou, snel vooruit naar seizoen 14, toen de schrijvers van Grey's Anatomy besloten dat er genoeg tijd was verstreken sinds Dereks vroegtijdige dood. Op de bruiloft van Jo en Alex kuste DeLuca dronken Meredith nadat ze had geprobeerd hem te redden van een ellendige huwelijkstoespraak. Meredith veegde de kus oorspronkelijk weg als een moment van dronken genegenheid, maar vertelde DeLuca wel dat het vleiend was.

DeLuca en Meredith's relatie en leeftijdsverschil

Het verkennen van een romance tussen DeLuca en Meredith in seizoen 12, direct na Dereks dood, zou sterk zijn afgewezen door fans en eerlijk gezegd, onrealistisch in termen van karakterontwikkeling. Wachten tot het einde van seizoen 14 leek de juiste zet, aangezien DeLuca meer ingeburgerd was. Bovendien waren zowel hij als Meredith vrijgezel. (En als twee artsen op Grey's Anatomy vrijgezel zijn, kunnen ze het net zo goed proberen, toch?)

Tot nu toe lijkt de formule te hebben gewerkt. Hoewel sommige fans last lijken te hebben van de capriolen van Meredith en het aanzienlijke leeftijdsverschil, kiezen velen ervoor om het te accepteren zoals het is. Grey's Anatomy-showrunners hebben zelfs beweerd dat een van hun doelen in deze relatie is om oudere vrouwen te destigmatiseren die met jongere mannen uitgaan, vooral omdat oudere mannen die met jongere vrouwen uitgaan vaker voorkomen in tv-shows.

Afbeelding
Afbeelding

"Op televisie zie je de hele tijd oudere mannen met jongere vrouwen en het is zo gewoon dat het niet eens iets is dat mensen opmerken", vertelde showrunner Krista Vernoff in 2019 aan The Hollywood Reporter. "Het was niet een gesprek dat Derek zoveel ouder was dan Meredith. Het was gewoon dat hij de senior chirurg was. Het leeftijdsverschil was geen gesprek. Ik vind het heerlijk om de mogelijkheid te hebben om dat script om te draaien. En als mensen opboksen tegen hun leeftijdsverschil, is mijn reactie: 'Dus? Laten we niet vervallen in rare stereotypen.' Mensen zijn mensen en mensen worden verliefd."

Dus, wat betekent dit? Zullen DeLuca en Meredith bij elkaar blijven in wat misschien wel het laatste seizoen van Grey's Anatomy is? We zullen in september moeten afstemmen om erachter te komen.

Aanbevolen: