Hier is hoe Quentin Tarantino onbedoeld 'The Avengers' heeft beïnvloed

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Quentin Tarantino onbedoeld 'The Avengers' heeft beïnvloed
Hier is hoe Quentin Tarantino onbedoeld 'The Avengers' heeft beïnvloed
Anonim

Het Marvel Cinematic Universe is beïnvloed door de successen en mislukkingen ervoor. Zowel qua andere superheldenfilms als qua budgetbrillen zonder mensen in capes en maskers. Maar de MCU is ook beïnvloed door enkele onwaarschijnlijke bronnen… Waaronder Pulp Fiction en Once Upon A Time In Hollywood schrijver/regisseur Quentin Tarantino.

Ja, Quentin heeft onbedoeld een aantal momenten in films binnen het Marvel Cinematic Universe beïnvloed. Dit is enigszins verrassend gezien de publieke vete van Quentin met de Disney Corporation. Aan de andere kant heeft de filmmaker onbedoeld een aantal andere Hollywood-projecten beïnvloed, dus we moeten niet al te verrast zijn.

Dus, hoe beïnvloedde Quentin Tarantino The Avengers? Lees verder om erachter te komen…

Quentin is er trots op dat hij muziek beroemd heeft gemaakt die uiteindelijk in andere films terecht is gekomen

Tijdens een interview met BBC1 "The Movies That Made Me", onthulde Quentin Tarantino enkele van de films die hij onbedoeld heeft beïnvloed en hoe hij zich daardoor voelde. Het was tijdens zijn promotietour voor Once Upon A Time In Hollywood. En je kon zien dat Quentin echt opgewonden was toen hem deze vraag werd gesteld.

Maar het begon met muziek…

"Quentin, op welke nummers ben je het meest trots om beroemd te worden?" vroeg de interviewer.

Muziek is een groot deel van Quentins films en hij besteedt vaak veel tijd aan de soundtrack om ervoor te zorgen dat deze absoluut perfect is voor de film. Zijn beste films bevatten een paar nummers die nog beroemder werden door pure associatie met zijn schrijven. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is "Stuck in the Middle With You" van Stealers Wheels, dat te zien was in een gruwelijke scène in Reservoir Dogs.

"Oh wauw. Dat is best goed. Dat is een goede vraag," antwoordde Quentin heel eerlijk. "De Japanse kunstenaar, Tomoyasu Hotei, die het thema voor Battles Without Honor Or Humanity heeft gemaakt, dat we gebruiken als een soort O'ren's thema…"

Dit is het nummer dat wordt gebruikt wanneer O'ren Ishii binnenkomt met haar epische entourage. Het is gebruikt in een paar andere obscure Japanse films waar Quentin een fan van is en hij dacht dat het perfect zou zijn voor Kill Bill Vol:1.

"Het feit dat het bijna het Kill Bill-thema is geworden. of, het zijn mensen die in slow-motion lopen, bada. De badary. Het is bijna het thema ervan, " beschreef Quentin.

"Ze gebruikten het voor Team America, zoals waar het team samenkomt. Of, wanneer ze het gebruiken voor Shrek 3, en alle Disney-prinsessen komen samen en spelen het thema Battles Without Honor of Humanity terwijl ze loop triomfantelijk om ieders a te schoppen", gutste Quentin, duidelijk trots op hoe hij deze films heeft beïnvloed.

"Oh mijn God, ik kan niet geloven dat dit is overgegaan in Shrek!"

Natuurlijk zijn een aantal films en tv-shows op meer directe manieren beïnvloed door het werk van Quentin, zoals een Simpsons-aflevering die bijna een kopie is van de martelscène in Pulp Fiction.

"Eerlijk gezegd is zelfs zoiets als Kung-Fu Panda gewoon een regelrechte parodie op Kill Bill", zei Quentin, verwijzend naar de overvloedige trainingsscènes in Kung Fu Panda die zo duidelijk beïnvloed zijn door Kill Bill. "Ze doen me een plezier. Ze houden me pop-cultureel relevant. Dat is van onschatbare waarde."

Dus, wat vindt Quentin van zijn invloed op de MCU?

"Ik zou het je willen vragen", begon de interviewer. "Omdat ik in Empire Magazine las dat je tegenwoordig alle MCU Marvel-films hebt bekeken. Wat was je reactie toen je de verwijzing naar Ezechiël zag?"

De interviewer verwees natuurlijk naar de beroemde scène in Pulp Fiction waarin het personage van Samuel L. Jackson het citaat uit de Bijbel uit Ezechiël 25:17 voorleest voordat hij iemands hoofd eraf schiet.

Het citaat was ingebed op de grafsteen van Nick Fury, het MCU-personage van Samuel L. Jackson, in Captain America: The Winter Soldier. Het was duidelijk een rechttoe rechtaan eerbetoon aan de meest iconische scène van Quentin en Samuel in de filmgeschiedenis.

Maar de grafsteen van Nicky Fury was niet de enige van Quentins referenties die de MCU haalde. In de scène na de aftiteling van Avengers: Infinity War citeert Samuel L. Jackson zijn Pulp Fiction-personage terwijl hij verdampt tot stof na Thanos' snap.

Hij zegt gewoon: "Moeder…"

Het zien van beide momenten in de MCU betekende veel voor Quentin toen hij opgroeide met de Marvel-stripboeken en Stan Lee's soapboxcommentaar. Hij voegde eraan toe dat het feit dat zijn universum werd opgenomen in hun vrij gesloten en enkelvoudige universum "behoorlijk cool" was!

Maar je kon aan de toon van Quentin Tarantino horen dat hij erg blij was met de eer.

Aanbevolen: