Dit is wat fans echt denken over 'Coraline' en hoe eng het is

Inhoudsopgave:

Dit is wat fans echt denken over 'Coraline' en hoe eng het is
Dit is wat fans echt denken over 'Coraline' en hoe eng het is
Anonim

De film Coraline is trending op Twitter, en we hebben een idee waarom. Dat klopt, het spookachtige seizoen nadert snel. De vraag die fans zichzelf nu stellen is: kunnen animatiefilms nog steeds eng zijn?

Niet alleen voor kinderen

Coraline is een nietje voor Halloween. De Claymation-film uit 2009, geregisseerd door Henry Selick, volgt een jong meisje dat een mysterieuze ingang vindt naar een alternatief leven dat haar eigen lijkt, maar dan beter. Al snel ontwart echter een web van bedrog en Coraline ziet dat niet alles is wat het lijkt. Dat is alles wat je krijgt zonder spoilers, maar het is zeker het kijken waard. Of twee.

koraal filmscène
koraal filmscène

Fans gingen naar Twitter om hun liefde voor de angstaanjagende film te delen, de meesten van hen zijn volwassenen. Een fan deelde: "Ik hou zo veel van het schattige/griezelige concept van Coraline. Welke andere films zijn zoals deze? Ik denk dat tot dusverre het monsterhuis, de lijkbruid en de paranormaal het meest op elkaar lijken." Dat zijn allemaal klassiekers, een kus van een chef voor degene die dit heeft geschreven.

Een andere Twitter-gebruiker begon een gesprek over de vraag of Coraline gewoon een film of een kunstwerk is: "Onpopulaire mening: Coraline is echt geen enge film. Het is eigenlijk een kunstwerk en verdient een tweede film … Omdat het trending, ik ga het kijken." Hoewel de verhaallijn zelf voldoende reden is om de lichten uit te doen en in de film te duiken, zijn de geanimeerde effecten zo betoverend dat ze het favoriete onderdeel van sommige toeschouwers zijn.

Coraline en verjaardagstaart
Coraline en verjaardagstaart

Griezelige vergelijking

Een rode draad door de tweets; Coraline vergelijkt met andere films binnen het geanimeerde horrorgenre. Nou, horror zoals in films die ons opgewonden en bang maakten toen we jong waren. Een fan sprak hetzelfde soort standpunt uit: "Coraline was eng op een leuke manier, maar Monster House was een van de meest verontrustende films die ik als kind zag. Ik krijg nog steeds koude rillingen!!"

koraal outfit
koraal outfit

Aan de andere kant riepen dappere Coraline-volgers op een gegeven moment degenen die er bang voor waren. Een kijker plaatste een compilatievideo van scènes uit de film en schreef erbij: "Mensen die nachtmerries krijgen van het kijken naar Coraline zijn zwak." Oké, vertel ons hoe je je echt voelt! Al met al delen zelfs degenen die zich herinneren dat ze bang waren voor de Halloween-klassieker een overweldigende waardering voor zijn excentrieke vakmanschap.

Aanbevolen: