Wat is er met Jackie Earle Haley gebeurd na 'Watchmen'?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Jackie Earle Haley gebeurd na 'Watchmen'?
Wat is er met Jackie Earle Haley gebeurd na 'Watchmen'?
Anonim

Iconische acteur Jackie Earle Haley, 60, heeft in de loop van zijn bijna vijftigjarige carrière in de filmindustrie een aantal geweldige rollen gespeeld. Als zijn naam je niet zo bekend voorkomt, dan zijn zijn personages dat zeker. Hij verschijnt waarschijnlijk regelmatig in je nachtmerries van A Nightmare On Elm Street (2010), en heeft grote rollen gehad in films zoals All the King's Men en Kleine kinderen

Een van zijn grootste rollen kwam echter in de Watchmen uit 2009, waar hij misdaadbestrijdende burgerwacht speelde Rorschach (ook bekend als W alter Kovacs). Haley vroeg hard om de rol, nadat hij de strip als tiener had gelezen, en was gemotiveerd om achter de baan aan te gaan toen hij hoorde dat hij een favoriete kandidaat onder fans was geworden. Zijn low-budget screentesttape bracht de zaken in zijn voordeel, met Zach Snyder als commentaar op de video: "Zeer low-tech maar geweldig geacteerd. Er was duidelijk geen andere Rorschach." Het was duidelijk de bedoeling. Haley's optreden op het scherm als Rorschach werd grotendeels goed ontvangen door zowel fans als critici, en de acteur werd dat jaar genomineerd voor een Online Film Critics Society Award voor beste mannelijke bijrol. Maar wat gebeurde er met Haley na zijn succes in Watchmen? Waar heeft hij sindsdien aan gewerkt en waar is hij nu mee bezig?

6 Hij speelde in 'A Nightmare On Elm Street'

Na Watchmen speelde Haley een korte rol in de psychologische thriller van 2010 Shutter Island, geregisseerd door Martin Scorsese. Hier speelde hij George Noyce, een patiënt in eenzame opsluiting, wat een kleine maar belangrijke rol was voor de acteur.

In hetzelfde jaar speelde hij echter ook in de remake van A Nightmare On Elm Street als niemand minder dan Freddy Kreuger. Samuel Bayer verklaarde dat hij en de producenten van de film Haley kozen voor de rol op basis van de screentest die hij voor Rorschach in Watchmen maakte. Bayer zei dat de band "verbijsterd was", en dat het hem liet zien dat Haley in staat zou zijn om Freddy's diepgang en geloofwaardig spelende personage uit te beelden, die een psychopaat was "met een verbrand gezicht en een klauw."

Helaas ontving de film teleurstellende recensies en werd Haley's optreden bekritiseerd, waarbij recensenten beweerden dat zijn optreden een slechte tweede was na Englunds originele vertolking.

5 Haley verscheen toen in 'Dark Shadows' en 'Lincoln'

Hierna speelde Haley een kleine rol in Dark Shadows, samen met hoofdrolspeler Johnny Depp. Haley speelde de kleine rol van Willie Loomis, de beheerder van het landhuis.

Hij verscheen ook in het bekroonde historische drama Lincoln met Daniel Day-Lewis, als vice-president van de Confederatie, Alexander H. Stephens. Stephens was een vertegenwoordiger van de Whig-partij die van 1847 tot 1849 bij Lincoln in het Congres had gediend.

4 Vervolgens regisseerde hij 'criminele activiteiten'

Het was Haley's beurt om in 2015 te regisseren, toen hij het script voor Criminal Activities op zich nam, waarbij hij John Travolta, Michael Pitt en Dan Stevens regisseerde in de rollen van gangsters. Haley speelde om beurten zowel voor als achter de camera en speelde ook de rol van Gerry in de film. Criminele activiteiten waren echter geen succes aan de kassa en kregen gemengde kritieken van critici - met slechts een positieve score van 51% op Rotten Tomatoes.

3 Haley speelde toen in 'Preacher' en 'Alita: Battle Angel'

2016 was een belangrijk jaar voor Haley, want hij speelde een grote rol in de bovennatuurlijke tv-serie Preacher en zette zijn band met stripfilms en spin-offs voort. Tijdens het eerste seizoen van de show speelde de acteur Odin Quincannon, een invloedrijke man in de stad die Quincannon Meat & Power runt, een 125 jaar oud familiebedrijf dat runderslachterijen runt.

Haley's volgende grote moment kwam in 2019, toen hij werd gecast als Grewishka, een enorme criminele cyborg, in de experimentele actiefilm Alita: Battle Angel - geschreven en geproduceerd door blockbuster-veteraan regisseur James Cameron. Haley's gemene karakter is een persoonlijke moordenaar en handhaver in de toekomst, en hier voelde de acteur zich op zijn gemak in zijn gebruikelijke rolstijl als een donker en moeilijk personage. De film werd geprezen om zijn speciale effecten, maar bekritiseerd vanwege een magere verhaallijn en worstelde om zelfs maar te breken met zijn enorme productiebudget.

2 Hij speelde de terreur in 'The Tick'

Jackie bleef rollen spelen in stripboek-tv-series en nam de rol van The Terror in Amazon's The Tick op zich tijdens het eerste seizoen in 2016. The Terror is een zogenaamd lang geleden overleden superschurk, die nog steeds actief is in criminele onderwereld van de stad, en staat centraal in het uitgangspunt van de serie. Haley werd geprezen voor zijn werk en de serie was een bescheiden succes en kreeg goede kritieken.

1 Hij is gecast in 'The Retirement Plan'

Haley is gecast in de komende actiefilm 'The Retirement Plan' samen met Nicolas Cage, Ron Perlman, Ashley Greene en Ernie Hudson. De film, die momenteel in productie is, volgt een moeder (Ashley Greene) en haar jonge dochter (Thalia Campbell), die verstrikt raken in een criminele onderneming die hun leven bedreigt. Het paar wendt zich tot de enige persoon die kan helpen - haar vervreemde vader Matt (Nicolas Cage), die een zorgeloos leven leidt op een strand op de Kaaimaneilanden. De film wordt naar verwachting medio 2022 uitgebracht, dus fans hoeven niet lang te wachten om Haley weer op het grote scherm te zien.

Aanbevolen: