Waarom George Lucas zich ongemakkelijk voelde bij de 'Family Guy's'-parodie op 'Star Wars

Inhoudsopgave:

Waarom George Lucas zich ongemakkelijk voelde bij de 'Family Guy's'-parodie op 'Star Wars
Waarom George Lucas zich ongemakkelijk voelde bij de 'Family Guy's'-parodie op 'Star Wars
Anonim

Wanneer een franchise zo oud is als de Star Wars van George Lucas,zullen er zeker dingen gebeuren. Om te beginnen ontwikkelt het een aanhang, zelfs onder beroemdheden (Tina Fey, Joseph Gordon Levitt, Ariana Grande en nog veel meer zouden grote fans zijn). Ten tweede beïnvloeden zijn films uiteindelijk ook andere films (zo zou het geval zijn voor de aankomende film Dune).

Ten derde heeft de franchise ook de neiging een eigen leven te leiden en wordt het onderwerp van memes en zelfs parodieën. In het geval van Star Wars is er in verschillende afleveringen van Family Guy de draak mee gestoken. En hoewel Lucas en zijn bedrijf in de grap zouden zijn, zijn er nog steeds enkele aspecten van de parodie die hem naar verluidt 'ongemakkelijk' maakten.”

Seth MacFarlane kwam al vroeg in contact met George Lucas

Door de jaren heen had Family Guy af en toe naar Star Wars verwezen. Op een gegeven moment dacht men dat het logischer was om een echte Star Wars-aflevering te doen. "De eerste aflevering kwam tot stand omdat we zoveel Star Wars-gags deden dat de juridische afdeling van Fox uiteindelijk zei: 'Hé, we moeten dit met Lucas ophelderen of we worden aangeklaagd'", herinnert MacFarlane zich tijdens een interview met Los Angeles Times.

In sommige opzichten moet MacFarlane gedacht hebben dat Lucas en zijn Lucasfilm beledigd zouden zijn, waardoor ze gedwongen werden hun plannen volledig te annuleren. Precies het tegenovergestelde gebeurde echter. "Lucasfilm zei iets dat we nooit, maar dan ook nooit horen: 'Oké, je kunt het, zorg er gewoon voor dat de personages er precies zo uitzien als in de films.'" En dus begonnen ze een van de meest onvergetelijke afleveringen van de film te maken. show tot nu toe, waarbij Stewie het iconische slechterikpersonage Darth Vader aanneemt.

En net toen de show zijn allereerste Star Wars-spoof-aflevering voorbereidde, hoorde MacFarlane weer van Lucas. "In feite, toen de eerste Blue Harvest-aflevering bijna uitgezonden werd, werden we uitgenodigd op zijn ranch en we gingen zitten om het met hem te bekijken," onthulde Macfarlane. “We verwachtten half dat hij zou zeggen: ‘Weet je wat? We kunnen dit niet laten uitzenden.' Maar hij bracht zijn zoon mee, en ze waren er allebei mee bezig.' De showrunner en acteur herinnerden zich ook dat Lucas "een paar keer lachte" terwijl hij ernaar keek. Voor het grootste deel zei MacFarlane echter dat Lucas een "zeer gedempte man" was.

Deze Star Wars-parodie liet George Lucas nog steeds ongemakkelijk achter

Hoewel Lucas MacFarlane's komische (en vaak ordinaire) kijk op zijn franchise niet erg vond, was er naar verluidt een tijd dat hij dacht dat de animatieserie voor volwassenen een beetje te ver was gegaan.

Het gebeurde allemaal toen Family Guy werkte aan de aflevering met de titel Something, Something, Something Darkside. De aflevering bevatte een verhaallijn waarin Chris als Luke Skywalker werd misbruikt door Herbert de pedofiel als Obi-Wan. Tegelijkertijd lieten Peter en Chris verschillende F-bommen vallen tijdens een verhitte discussie.

Het bleek dat dat teveel was voor Lucas en zijn team. "[Lucasfilm] waren wantrouwend over een deel van de humor die duister werd", herinnerde de regisseur van de aflevering, Dominic Polcino, zich tijdens een gesprek met Syfy Wire. "Zeggen, 'F you, pap' en dat soort dingen." Uiteindelijk tekende Lucas echter voor de hele aflevering en de show ging zijn tweede Star Wars-spoof-aflevering uitzenden.

Dit werd later ook gevolgd door een derde en laatste Star Wars-parodie-aflevering getiteld It's a Trap. Tijdens de première erkende MacFarlane dat Lucas het niet altijd eens is met hun creatieve beslissingen, en vertelde CBS News: "Er zijn beperkingen, het is nog steeds de Star Wars-franchise, dus Lucas Film, weet je, ze staan niet alles toe, maar ze staan veel." Hij benadrukte echter ook: "Ze laten Family Guy Family Guy zijn.”

Verwacht in de toekomst geen 'Star Wars'-parodieën meer

Hoewel de Star Wars-afleveringen zeker een hit waren, lijkt het erop dat MacFarlane en zijn team geen plannen hebben om in de toekomst meer parodieën te maken. Simpel gezegd, het kost te veel. "Ik denk niet dat we die kant op gaan", onthulde hij tijdens een Comic-Con-panel. “Ze zijn gewoon te duur. LucasFilm is echt geweldig voor ons geweest [tot nu toe].”

Tegelijkertijd was de show terughoudend om meer Star Wars-afleveringen te doen vanwege Disney zelf. Het bedrijf had Star Wars in 2012 overgenomen, terwijl het in 2019 21st Century Fox kocht (de deal omvat Family Guy) "Ze zijn gewoon te duur. LucasFilm is echt geweldig voor ons geweest [tot nu toe]", vertelde de uitvoerend producent van de show, Alec Sulkin, ooit aan Indie Wire. “Voordat we alleen met Lucasfilm te maken hadden. Seth [MacFarlane] had een goede relatie met hen. Het is niet dat Seth een slechte relatie heeft met Disney, maar ze zijn een beetje rigide. Tegelijkertijd legde uitvoerend producent Rich Appel uit dat "ze [Disney] een beetje voorzichtiger zijn nu ze nieuwe films uitrollen."

Ondertussen betekent dat niet per se dat Family Guy helemaal klaar is met parodieën. In feite merkte MacFarlane zelf ooit op: "We kunnen Indiana Jones aanpakken …"

Aanbevolen: