Nicole Kidman leerde dit tijdens het filmen van de controversiële film 'Eyes Wide Shut

Inhoudsopgave:

Nicole Kidman leerde dit tijdens het filmen van de controversiële film 'Eyes Wide Shut
Nicole Kidman leerde dit tijdens het filmen van de controversiële film 'Eyes Wide Shut
Anonim

Tom Cruise en Nicole Kidman namen deel aan de laatste film van Stanley Kubrick, 'Eyes Wide Shut'. De film staat bekend om zijn grafische naaktscènes, hoewel het in werkelijkheid zoveel meer was.

Zoals we in het hele artikel zullen onthullen, heeft Kubrick een blijvende indruk achtergelaten op de groten, waaronder Kidman die een script anders benaderde dankzij de iconische filmmaker.

Bovendien sloten de twee een wederzijdse overeenkomst als het ging om de grafische scènes, uiteindelijk stemde Nicole met ze allemaal in.

"Toen ik met Stanley Kubrick ging werken, dacht hij: 'Ik wil volledige frontale naaktheid', en ik dacht: 'Ah, ik weet het niet.’ Dus kwamen we tot een mooie overeenkomst, die contractueel was. Hij zou me de scènes met de naaktheid laten zien voordat ze in de film kwamen', zei ze. “Dan kon ik me volkomen veilig voelen. Ik heb er geen nee tegen gezegd."

We kijken naar de les die Kidman heeft geleerd tijdens en de film en een paar andere dingen die achter de schermen plaatsvonden.

Ze stond op goede voet met Tom Cruise tijdens het maken van de film

Het was een andere tijd in 1999, hoewel Nicole Kidman niet veel praat over haar verleden naast Tom Cruise, heeft ze toegegeven dat de twee op het moment van de film op goede voet stonden.

"Daardoor waren we gelukkig getrouwd. We zouden gaan karten na die scènes. We zouden een plaats verhuren en om 3 uur 's nachts gaan racen. Ik weet niet wat ik nog meer moet zeggen. Misschien heb ik niet de mogelijkheid om terug te kijken en het te ontleden. Of ik ben niet bereid om het te doen."

Uiteindelijk onthulde Kidman dat het een lang proces was voor het paar, maar uiteindelijk was het het allemaal waard.

"We werkten met de grootste filmmaker en leerden over ons leven en genoten van ons leven op de set. We zouden zeggen: 'Wanneer gaat het eindigen?' We gingen erheen met de gedachte dat het drie maanden zou duren. Het werd een jaar, anderhalf jaar, "zei ze.

"Maar jij zegt: 'Zolang ik me overgeef aan wat dit is, ga ik een ongelooflijke tijd hebben'", vervolgde ze. "Stanley, hij was niet martelend. Hij was moeilijk omdat hij veel zou schieten."

Tijdens het schieten kon Kidman onderweg meer dan een paar dingen oppikken.

Kubrick veranderde de manier waarop ze naar een script keek

Samenwerken met Kubrick was een carrièreveranderende ervaring voor verschillende acteurs, waaronder Kidman. Ze onthulde dat het kijken naar een script een heel andere ervaring was toen Stanley met advies instemde. Kubrick onthulde hoe je een script moet benaderen. Volgens de filmmaker is de eerste indruk alles. Kidman nam die woorden ter harte.

“Ik heb al heel vroeg geleerd om altijd het hele script van begin tot eind te lezen, en de eerste keer dat je het doet, alles op te schrijven, want je zult nooit die eerste reactie krijgen, je zult nooit die eerste lezing ooit weer. Je zult het op verschillende manieren benaderen als je het herleest."

Maar de eerste keer krijg je onmiddellijk antwoord. En schrijf zo snel je gevoelens op zodat je dat kunt vastleggen. Stanley Kubrick was degene die dat tegen me zei, en het was gewoon geweldig, ik' Ik ben er nooit mee gestopt. Dat heeft altijd een schat aan informatie.”

Nicole genoot van een bloeiende carrière na de film en dat thema blijft tot op de dag van vandaag bestaan. Ze zag duidelijk de magie van een dergelijke methode, een methode die haar gedurende haar hele carrière volgde.

Het was de laatste film van Kubrick

Slechts zes dagen nadat de laatste versie van de film werd gepresenteerd, stierf Kubrick, waardoor de film zijn laatste project werd. Met een budget van $ 65 miljoen kon de film wereldwijd $ 162 miljoen verdienen, waardoor het een bescheiden succes werd. De film kreeg gemengde recensies, hoewel de meeste positief waren. Mensen als Tom Cruise hadden een geweldige ervaring met de regisseur, hij herinnerde zich de ervaring samen met Roger Ebert.

"Stanley zou gewoon zeggen, laat ze maar blijven praten," glimlachte Cruise. "Nu is het zo'n opluchting om echt over de foto te kunnen praten. Het is ook… het is vreemd. Het heeft een bitterzoetheid. 's Nachts hoor je Stanley's stem…"

Er zijn veel lessen geleerd achter de schermen van de film en het heeft de manier veranderd waarop enkele van de allerbeste acteurs naar een script kijken.

Het laat maar weer eens zien hoeveel impact de filmmaker had. In werkelijkheid wordt de film herinnerd vanwege zijn scherpzinnigheid, een muntje omdat het een beetje te overdreven was als het op naaktheid aankwam. Het is echter opmerkelijk om de impact te zien die het achter de schermen had op enkele van de allergrootsten.

Aanbevolen: