Dit is wat 'Lost' Star Naveen Andrews tot nu toe doet

Inhoudsopgave:

Dit is wat 'Lost' Star Naveen Andrews tot nu toe doet
Dit is wat 'Lost' Star Naveen Andrews tot nu toe doet
Anonim

Gedurende het midden tot de late jaren 2000 werd Naveen Andrews een van de meest bekende gezichten op televisieschermen in heel Amerika en de rest van de wereld. In totaal speelde hij zes seizoenen lang een Iraakse werktuigbouwkundig ingenieur genaamd Sayid Jarrah in de fantasy-dramaserie Jeffrey Lieber en J. J Abrams, Lost.

Andrews was zo goed in de serie dat hij zijn enige Golden Globe- en Primetime Emmy-awards verdiende, beide voor beste mannelijke bijrol. Met dit soort succes op zo'n spraakmakende show, zou het gemakkelijk zijn geweest om aan te nemen dat soortgelijke rollen zouden zijn gevolgd voor de in Londen geboren acteur na het einde van de serie.

En hoewel Andrews een gestage carrière bleef genieten, moet hij nog zo'n geweldige rol vinden als hij deed in Sayid Jarrah op Lost.

Aarzelend om de rol te accepteren

The Rotten Tomatoes' synopsis voor Lost luidt: "De overlevenden van Oceanic Flight 815 waren 1.000 mijl uit koers toen ze neerstortten op een weelderig, mysterieus eiland. Elke persoon heeft een schokkend geheim, maar ze hebben niets op het eiland zelf, dat een monsterlijk beveiligingssysteem herbergt, een reeks ondergrondse bunkers en een groep gewelddadige overlevenden verborgen in de schaduw."

Andrews was aanvankelijk erg terughoudend om de rol van Sayid Jarrah te accepteren toen deze hem voor het eerst werd aangeboden. Terwijl de serie nog steeds werd uitgezonden, werd de acteur geciteerd en zei: "Toen ik het uitgangspunt voor het eerst kreeg, was het op zijn best beperkt en in het slechtste geval vreselijk. Mensen crashen op een eiland - hoeveel mogelijke permutaties kun je daaruit halen?"

Gelukkig voor zijn eigen carrière en de miljoenen fans die in zijn karakter investeerden, keek Andrews uiteindelijk voorbij zijn twijfels en nam de rol van zijn leven op zich. Een ander intrigerend feitje over zijn tijd op Lost is dat hij maar één aflevering van de serie heeft gezien: de piloot.

Verloren poster
Verloren poster

Hij onthulde dit op de Britse tv kort nadat de seriefinale was uitgezonden. "Ik was erg in de war omdat ik de show nooit heb gezien. Ik heb de piloot gezien, weet je, omdat je enige kennis moet hebben van het stuk waarin je speelt, maar ik heb nog nooit een aflevering van 'Lost' gezien."

Overweldigend negatieve reactie

Tijdens het werken aan Lost had Andrews niet de tijd of ruimte om zich te veel op andere projecten te concentreren. Hij speelde in 2007 in twee films, een actie-horror getiteld Planet Terror en de psychologische thriller, The Brave One naast Jodie Foster. Beide films hadden het commercieel moeilijk, omdat ze verliezen teruggaven aan de kassa.

Een jaar eerder had Andrews Menerith gespeeld, de zoon van Farao's dochter in ABC's miniserie-aanpassing van het bijbelse verhaal van Mozes. Sinds de twee films in 2007 is Andrews slechts één keer in een andere grote film verschenen. In 2013 portretteerde hij Dr. Hasnat Khan in Diana, een biografische film over de laatste twee jaar van het leven van prinses Diana. Dr. Khan is een Pakistaanse chirurg die een romantische relatie had met Diana.

De film werd overweldigend negatief ontvangen, hoewel Andrews en zijn co-ster Naomi Watts enigszins gespaard bleven van kritiek. De Roger Ebert-recensie voor de film zei: "Het is haar verdienste dat Watts een meer dan redelijke taak heeft om Diana te spelen… Maar het materiaal dat ze krijgt weerhoudt de actrice ervan om een volledig afgerond mens te creëren."

Een goed kunstwerk

Andrews verscheen in een aflevering van Law & Order: Special Victims Unit in 2010, hoewel zijn eerste uitgebreide baan op tv na Lost nog twee jaar moest wachten. Dit kwam in de vorm van de Sky One-fantasieserie, Sinbad, waarin Andrews een heerser speelde die Lord Akbari heette.

Naveen Andrews Sinbad
Naveen Andrews Sinbad

Op de hielen werd hij gecast als het Disney-personage Jafar in Once Upon A Time In Wonderland, ABC's spin-off van hun meer succesvolle serie, Once Upon A Time. Als onderdeel van de hoofdcast speelde Andrews in alle 13 afleveringen van het eerste seizoen, hoewel de serie onmiddellijk daarna werd geannuleerd.

Tussen 2015 en 2018 speelde hij een personage genaamd Jonas Maliki in het sciencefictiondrama van de Wachowskis, Sense8 voor Netflix. Zijn rol besloeg 18 afleveringen van het totaal van 24 van de serie. De 52-jarige acteur werd tot het project aangetrokken dankzij de vindingrijkheid van Lana en Lilly Wachowski.

"Allereerst zijn dit de Wachowski's, en ze probeerden oprecht en oprecht een goed kunstwerk te maken", vertelde hij in 2017 aan Collider. Wat Lana probeert te doen, is een publiek intrigeren om zich voor te stellen hoe het zou zijn om echt empathie te voelen."

Andrews speelde sindsdien ook in beide seizoenen van CBS' politieprocedure Instinct. Hij heeft ook een aankomende miniserie genaamd The Dropout die naar verwachting op Hulu zal worden gestreamd.

Aanbevolen: