Komt Keanu Reeves terug voor een vijfde 'Matrix'-film?

Inhoudsopgave:

Komt Keanu Reeves terug voor een vijfde 'Matrix'-film?
Komt Keanu Reeves terug voor een vijfde 'Matrix'-film?
Anonim

Tot nu toe heeft alles wat met The Matrix: Resurrections te maken heeft, enorme hoeveelheden geroezemoes getrokken. De trailer verhitte de boel met verschillende schokkende onthullingen, zoals een Neo (Keanu Reeves) die opnieuw in de Matrix is geplaatst. Hij is zich niet bewust van het verleden, zoals blijkt uit Trinity (Carrie-Anne Moss) die zichzelf terloops voorstelt in plaats van hem onmiddellijk te omhelzen. Die ontwikkeling alleen al zal spannend zijn om te zien, aangezien we verwachten dat Trinity Neo's geheugen beetje bij beetje zal opfrissen totdat hij zich zijn rol als The One herinnert.

Hoewel Neo zichzelf herontdekken een leuke, vermakelijke reis zal zijn, is de enige vraag die het waard is om te bespreken, wat er daarna gebeurt? Hoe lang de film ook duurt, met alle nieuwe personages, subplots en Neo/Trinity-liefdesverhaal, zal Resurrections ongetwijfeld eindigen met een cliffhanger. Er is geen woord over of een vijfde aflevering in de kaarten zit, maar de kans is groot dat een van 's werelds nieuwste inductees een antagonist met een wrok zal worden die die doelen in een toekomstige film bevordert. Desalniettemin zal een volledig herrezen Neo werk te doen hebben in de nieuwe Matrix zodra hij zichzelf heeft uitgezocht.

Het is echter het vermelden waard dat Keanu Reeves nog niet heeft bekendgemaakt of hij zal terugkeren voor een vervolgaflevering. Reeves verwacht waarschijnlijk dat hij wordt gevraagd - ervan uitgaande dat hij dat nog niet is geweest - wanneer de film uitkomt. Want hoewel de kans dat Resurrections flopt klein is, is de meer redelijke verwachting dat het vierde hoofdstuk een hit zal zijn die leidt tot hoofdstuk 5, 6 en mogelijk 7. In dat scenario moet Reeves terugkeren. Hij is de belangrijkste figuur van de franchise, en het zou niet hetzelfde zijn zonder hem.

De nieuwe personages die in Resurrections worden geïntroduceerd, hebben het potentieel om de serie zelf te besturen, behalve dat ze geen garantie hebben. Reeves is beproefd en fans weten dat hij elke franchise in leven kan houden. Hetzelfde geldt voor Neil Patrick Harris en Jada Pinkett Smith, maar we kunnen niet met zekerheid zeggen dat het publiek net zo ontvankelijk zal zijn voor hen als headliner van deze serie.

Neo's toekomst

Keanu Reeves' terugkeer in The Matrix: Resurrections
Keanu Reeves' terugkeer in The Matrix: Resurrections

Gelukkig is Reeves niet het type dat fans laat hangen. Hij kan verschillende redenen hebben om de Matrix na Resurrections te verlaten, maar de beroemdheid op de A-lijst is een te aardig persoon. Een omstander zag Reeves zijn stoel weggeven aan een vrouw in een metro in New York, wat tot zijn karakter spreekt. Hij hoefde niet, maar Reeves bezit deze inerte vriendelijkheid. En wetende dat de fans hem oproepen om zijn rol opnieuw te spelen, zal hij ze waarschijnlijk niet teleurstellen.

In elk scenario waarin Reeves terugkeert om zijn rol opnieuw op te nemen, smeekt dat om de vraag: wat doet Neo vervolgens? Er is geen specifieke antagonist die de wereld verwoest, en de agenten hebben geen kans, zelfs niet als ze supercharged versies van hun vroegere zelf zijn. Dus Neo zou vermoedelijk teruggaan naar het bevrijden van geesten die in het systeem zijn gepompt.

Natuurlijk is er een duidelijke mogelijkheid dat de redder van de mensheid het gevecht rechtstreeks naar de machines zal brengen. Hun mechanische onderdrukkers hebben de wereld al tientallen jaren constant onder controle, en het wordt tijd dat mensen het terugnemen. Revoluties gaven de overgebleven overlevenden alleen vrede in hun ondergrondse schuilplaats, terwijl de machines hun dominantie aan de bovenzijde behielden. Voor elke echte overwinning moeten mensen terugkeren naar de oppervlakte. En de enige manier om daar te komen is als Neo de machinefactie in zijn geheel elimineert. Zonder hem zal het conflict net zo tragisch eindigen als de revoluties. De film eindigde met een overwinning voor de mensen, hoewel de realiteit is dat ze nog steeds grote verliezen hebben geleden in dat laatste gevecht, Zion werd bijna vernietigd en de toekomst van de overlevende zag er op dat moment behoorlijk somber uit.

Met het potentieel om Neo (Reeves) terug te zien keren naar de machinestad en deze keer het gevecht met hem mee te nemen, zou dat een epische confrontatie opleveren in een toekomstige film. Omdat het niet Neo en Trinity in de Nebukadnezar zou zijn die weer een laatste stelling zouden nemen. Nee, ze zouden metgezellen vervoeren die al dan niet dezelfde dimensie-buigende vaardigheden hebben die Trinity in de trailer laat zien. Aan de andere kant, misschien zijn alleen degenen die 'opgestaan' zijn in staat om de Matrix naar hun zin te manipuleren. Neo kon Agent Smith (Hugo Weaving) pas stoppen in de originele film nadat hij stierf en terugkwam. Dezelfde regel is vermoedelijk van toepassing op Trinity en iedereen die bovenmenselijke krachten vertoont.

Wat er ook gebeurt in Matrix: Resurrections, er is nog steeds geen antwoord op de grote vraag. Het publiek zal het ook een tijdje niet weten. Zelfs als Reeves een sluwe knipoog geeft naar een interviewer wanneer hem daarom wordt gevraagd, zal Warner Bros. waarschijnlijk hun plannen niet onthullen totdat het bedrijf weet hoe goed Resurrections het doet, dus alles wat we kunnen doen is wachten.

The Matrix: Resurrections verschijnt op 22 december 2021 in de bioscoop

Aanbevolen: