Korte ronde uit Indiana Jones groeide op en werd een taekwondo-expert

Inhoudsopgave:

Korte ronde uit Indiana Jones groeide op en werd een taekwondo-expert
Korte ronde uit Indiana Jones groeide op en werd een taekwondo-expert
Anonim

Herinner je je Short Round uit Indiana Jones and the Temple of Doom? De elfjarige sidekick van de archeoloog die hem tijdens de film helpt te ontsnappen aan een flink aantal lastige files? Waarschijnlijk wel. De acteur die hem speelde in de film uit 1984, Jonathan Ke Quan, of Ke Huy Quan, is nu vijftig jaar oud. Ja, vijftig. Voel je je daardoor niet oud?

Quan speelde in zijn jeugd in verschillende andere grote films en tv-series, waaronder de cultklassieker The Goonies, die 'Data' speelde, en de ABC-sitcom Head of the Class. Na in zijn jeugd in een reeks succesvolle Amerikaanse en Aziatische films te hebben gespeeld, begon hij halverwege de jaren 90 afstand te nemen van acteren, ging uiteindelijk volledig met pensioen en wilde zijn carrière een verrassende nieuwe richting inslaan.

Dus wat is er gebeurd met de Indiana Jones sidekick die we ons allemaal zo graag herinneren?

6 Zijn liefde voor taekwondo begon op de 'Indiana Jones'-set

De hoofdrol in de hitfilm was een enorme prestatie voor de jonge acteur - hij versloeg honderden andere jongeren om de rol te winnen en maakte indruk op Steven Spielberg met zijn acteervaardigheden, natuurlijk talent en toewijding aan de rol. Naast Harrison Ford acteren was een droom voor de jonge acteur, die een betoverende en zeer gedenkwaardige uitvoering gaf als Short Round in wat sindsdien een iconische en veelgeprezen film is geworden.

Het landen van deze grote rol zette hem op het pad van het lot en stelde hem in staat niet alleen een passie voor acteren te ontdekken, maar ook voor een gekoesterde nieuwe hobby. Het lijkt erop dat Quan in de vroege jaren 80 liefde en waardering begon te krijgen voor de Koreaanse krijgskunst Taekwondo toen hij aan de set van Indiana Jones werkte. De jonge acteur trainde onder deskundige Philip Tan terwijl hij op de set van de film was en leerde de basisvaardigheden voor zijn rol.

5 Daarna ging hij professioneel trainen

Geïnspireerd door wat hij onder Tan had geleerd, ging Quan verder met een professionelere training voor de krijgskunst. Hij ging verder met trainen onder martial arts-instructeur en voormalig filmacteur Tao-liang Tan. Tan, of 'Flash Legs' zoals hij bekend staat, heeft in zijn tijd vechtsporten onderwezen aan vele grote sterren. Naast Quan heeft hij zijn wijsheid ook gedeeld met de Hong Kong-acteur Yuen Biao en Shannon Lee, dochter van Bruce. De instructeur is al sinds de prille leeftijd van zeven bezig met vechtsporten en wist zeker het een en ander over trappen.

4 Hij werd een stuntman

Jonathan leerde snel en werd binnen een paar jaar bekwaam in de krijgskunst. Zijn enthousiasme was zo groot dat hij besloot van zijn hobby zijn beroep te maken en begon als stuntman aan verschillende grote films. Hij werkte nauw samen met acteur Jet Li en vele andere grote sterren die zijn diensten nodig hadden om indrukwekkende stunts en vechtsportroutines op het scherm uit te voeren. Hij werkte aan grote films zoals The One with Jet Li en de grote hit X-Men.

3 Jonathan lijkt met pensioen te zijn gegaan van stuntwerk

Het lijkt erop dat Quan zich teruggetrokken heeft uit de showbusiness, aangezien hij al een aantal jaren niet meer in de industrie heeft gewerkt en de laatste tijd niet op openbare evenementen is gezien. Zijn laatst bekende optreden was zelfs in juni 2017 op de Knoxville ComicCon. Zijn redenering om volledig met filmwerk te stoppen en afstand te doen van zijn passie voor Taekwondo is onduidelijk.

2 Wat is Quan's netto waarde?

Hoewel Quan al jaren niet meer serieus in het vak heeft gewerkt, lijkt hij zich volgens de rapporten nog steeds redelijk comfortabel te voelen. In feite wordt geschat dat de voormalige acteur en taekwondo-expert ongeveer $ 1 miljoen waard is.

1 Wat doet de voormalige acteur nu?

Er is weinig bekend over hoe Quan zijn tijd nu doorbrengt. Hij is ongewoon geheimzinnig en spreekt zelden met de pers over zijn persoonlijke leven of zijn ervaringen. Er wordt gezegd dat hij samenwoont met zijn vrouw, Corina, hoewel het niet bekend is waar ze wonen en of het paar samen kinderen heeft. Interessant is dat Quan het onderwerp zal zijn van een documentaire die wordt geschreven door acteur Nobu Adilman, die samen met Quan en enkele honderden andere jongens auditie deed voor de rol van Short Round. Nadat Quan de rol had geland, zei Adilman dat hij de carrière van de acteur met fascinatie had gevolgd en trots was op zijn succes. Adilman zei liefdevol: "Deze rol was de eerste keer in een Amerikaanse kaskraker waar ik een Aziatische sidekick had gezien die op één lijn lag met de held", zei hij. "Zelfs nadat ik de rol niet kreeg, was ik opgewonden om te zien wat ik heb gemist."

"Als jong kind hadden we niet veel plekken om mensen te vinden die op ons leken en om voor hen te juichen en door hen geïnspireerd te worden."

Aanbevolen: