Hoeveel werd Harrison Ford betaald voor 'Indiana Jones'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Harrison Ford betaald voor 'Indiana Jones'?
Hoeveel werd Harrison Ford betaald voor 'Indiana Jones'?
Anonim

De kans krijgen om een rol te spelen in een filmfranchise is bijna onmogelijk, en toch zijn sommige mensen in staat om dit meer dan eens te laten gebeuren. Marvel, DC en Star Wars kijken allemaal naar het grootste en beste talent dat er is om hun grootste rollen tot leven te brengen, en soms betekent dit dat je iemand moet gebruiken die zijn naam al in een andere franchise heeft gevestigd. Orlando Bloom zat bijvoorbeeld in de Pirates of the Caribbean en Lord of the Rings-franchise.

Harrison Ford is ronduit een legende in de filmwereld en door de jaren heen speelde hij in talloze hitfilms. In tegenstelling tot de meesten heeft Ford rollen in meerdere franchises kunnen bemachtigen, en de waarheid is dat hij het nog steeds opnieuw kan laten gebeuren.

Laten we eens kijken hoe Ford incasseerde met Indiana Jones !

Hij verdiende naar schatting $ 5,9 miljoen voor Raiders of the Lost Ark

Als we kijken naar het grote plaatje van Fords salaris voor de Indiana Jones-films, moeten we onmiddellijk onze aandacht richten op de Raiders of the Lost Ark-film, de eerste in de franchise. Dit was de film die van Indy een begrip maakte, en Ford zorgde ervoor dat hij een aardige cent verdiende voor zijn optreden in de film.

Volgens Money Nation kon Harrison Ford een betaaldag van $ 5,9 miljoen binnenhalen voor de eerste Indiana Jones-film. Dit was een mooie verandering voor een film met veel potentieel, en toen het officieel van start ging aan de kassa, was het duidelijk dat het personage terug zou komen voor meer. Volgens The-Numbers was Raiders of the Lost Ark in staat om $ 367 miljoen op te halen aan de kassa.

Met de sequels in de maak, was het tijd voor Ford om door te gaan met het binnenhalen van zijn enorme cheques. Interessant is dat hij een loonsverlaging zou nemen om het iconische personage in Temple of Doom opnieuw te spelen. Volgens Money Nation zou het salaris van Ford dalen tot ongeveer $ 4,5 miljoen, ondanks het succes van de eerste film. Net als Raiders, was Temple of Doom een kaskraker, die wereldwijd $ 333 miljoen opleverde.

Om de originele trilogie af te ronden, was het tijd voor Ford om terug te keren naar het personage voor de film The Last Crusade. Net als zijn loon voor Temple of Doom, zou Ford de grens van $ 5 miljoen niet overschaduwen. Zijn loon zou echter oplopen tot $ 4,9 miljoen voor de film. Volgens The-Numbers was The Last Crusade in staat om $ 474 miljoen te verdienen aan de kassa en werd het de grootste hit van de originele trilogie.

Hij verdiende $65 miljoen voor Kingdom Of The Crystal Skull

Nadat er jaren waren verstreken, was de interesse om het personage terug te brengen volledig van kracht, en de zaken bereikten een hoogtepunt toen werd aangekondigd dat Indy terug zou komen voor een nieuw avontuur. Bijna 20 jaar na The Last Crusade sprong Harrison Ford officieel weer in het zadel.

Om Ford terug in de kudde te lokken, moest de studio hem een fortuin aanbieden. Hij verdiende tenslotte flink wat geld met de originele trilogie, maar er was veel tijd verstreken en andere sterren verdienden geld met hun franchisefilms.

Volgens Men's He alth kon Harrison Ford een waanzinnige $ 65 miljoen betalen om het personage in Kingdom of the Crystal Skull opnieuw te spelen. Er zijn maar weinig artiesten in de geschiedenis die ooit in de buurt zijn gekomen om dit soort geld te verdienen, en het toonde aan dat de studio bereid was om zo ongeveer alles te doen om Ford terug in de rol te krijgen.

Wat betreft de box office-prestaties van de film, laten we zeggen dat de massa enthousiast was om weer met Indy te rollen. Volgens The-Numbers kon Kingdom of the Crystal Skull $ 786 miljoen verdienen aan de kassa, wat het officieel de meest succesvolle film in de franchise maakte.

Een vijfde film is onderweg

Hoewel niet iedereen hield van wat Kingdom of the Crystal Skull op tafel bracht, blijft het een feit dat er nog steeds veel mensen kwamen opdagen voor de film. Als zodanig is het logisch dat de studio geïnteresseerd zou zijn in het doen herleven van het personage voor een ander avontuur op het grote scherm.

Onlangs heeft Disney aangekondigd dat onze geliefde Indy terugkomt op het grote scherm! Harrison Ford zal terugkeren om de rol opnieuw te spelen, en als de geschiedenis ons iets vertelt, zal hij waarschijnlijk een muntje maken voor zijn optreden.

De tijd zal leren hoe de nieuwste film zal uitpakken, maar er is optimisme dat het de bioscopen kan bereiken en de verwachtingen kan overtreffen.

Door de jaren heen heeft Harrison Ford een fortuin verdiend als personage, en het is verbazingwekkend dat zijn Crystal Skull-salaris zijn oorspronkelijke trilogie-salaris samen overtrof.

Aanbevolen: