Hoe Joel Hodgson Netflix versloeg en zijn show 'Mystery Science Theater 3000' redde

Inhoudsopgave:

Hoe Joel Hodgson Netflix versloeg en zijn show 'Mystery Science Theater 3000' redde
Hoe Joel Hodgson Netflix versloeg en zijn show 'Mystery Science Theater 3000' redde
Anonim

Joel Hodgson was een kleine propkomiek en poppenspeler toen hij eind jaren tachtig zijn show Mystery Science Theater 3000 (bekend als MST3k voor fans) begon. De show bevat een gastheer, gespeeld door Joel, en zijn twee robotpoppetjes, Tom Servo en Crow T. Robot. Het trio zit, samen met een paar andere excentriekelingen, vast in de ruimte en er wordt regelmatig op geëxperimenteerd door gekke wetenschappers. De experimenten? Ze moeten goedkope films kijken en erop los gaan. De show werd oorspronkelijk gelanceerd op een kabelkanaal in Minneapolis, KTMA, in 1988. Later vond het een thuis op Comedy Central en vervolgens op SyFy, maar met een andere host.

Joel verliet zijn hostingtaken in 1993, maar de show werd uitgezonden tot 1999. Hij keerde uiteindelijk terug als gastheer voor liveversies van de show, maar Joel zou MST3k terug op het scherm brengen dankzij een online renaissance en circulatie van oude afleveringen op YouTube en Netflix. Netflix zou de serie uiteindelijk opnieuw opstarten, alleen om het na 2 seizoenen te annuleren.

Joel heeft de show voor de derde keer met succes nieuw leven ingeblazen en deze keer doet hij het zonder Netflix. Hier is hoe Joel Hodgson, een verlegen strip uit het middenwesten, Netflix versloeg en zijn show, MST3k, redde.

9 Filmische Titanic

Joel verliet MST3k omdat hij nooit op zijn gemak was met acteren voor de camera en ruzie had met zijn mede-showrunner Jim Mallon over creatieve controle. Na zijn vertrek had Joel een terugkerende rol in de cultklassieker Freaks and Geeks en in 2007 lanceerde hij een nieuwe film-riffing-liveshow genaamd Cinematic Titanic. De show toerde regelmatig tot 2013.

8 Afleveringen distribueren op Netflix en Youtube

Het distributiebedrijf Shout! verkocht de VHS- en dvd-edities van de show, en sommige afleveringen bleven circuleren op streaming-apps en het officiële MST3k YouTube-kanaal. De continue circulatie zorgde ervoor dat fans toegang tot de show bleven houden. Omdat het een gezinsvriendelijke show is, kunnen volwassen fans hun kinderen ermee kennis laten maken en deze generatieoverstijgende aantrekkingskracht zou een hoeksteen zijn van de heropleving van de show.

7 Zijn trouwe fans smeekten om de terugkeer van de show

Omdat de show zijn publiek weer online had gevonden, waar 'msties' (Joel's bijnaam voor fans) zichzelf kon organiseren en samenkomen op forums en in de commentaarsecties. Sommige fans plaatsten zelfs oude VHS-bootlegs die ze hadden van de show van originele airdates. De consensus in elk commentaargedeelte was luid, BringBackMST3K

6 BringBackMST3K, de eerste kickstarter

De kreten werden gehoord en in 2015 kondigde Joel een Kickstarter-campagne aan om de show terug te brengen met een nieuwe presentator en cast, maar hij gaf ook aan dat er enkele belangrijke spelers uit de oude tijd zouden verschijnen. De show haalde een recordbedrag van $ 6,3 miljoen op aan toezeggingen en kreeg groen licht van Netflix. Joel had ook wat hulp van enkele grote fans. Jerry Seinfeld, Neil Patrick Harris, Joel McHale en Mark Hamill spraken allemaal hun steun uit en zouden later cameo's maken in het nieuwe seizoen. De show sloot ook de populaire komiek Patton Osw alt op als ondersteunend personage.

5 Netflix annuleerde de show na 2 seizoenen

Hoewel de show een loyale, vaste schare fans en gegarandeerd publiek had, kondigde Netflix aan dat het na seizoen 13 geen afleveringen meer zou maken. De twee seizoenen blijven circuleren op Netflix, maar dit zou in het voordeel van Joel werken.

4 De Live Tours Vervolg

Hoewel de show werd geannuleerd, had Joel zowel tijdens als na zijn ambtstermijn op Netflix verschillende live-tours geregeld, waaronder een 30-jubileumtour in 2018. De 2020-tour van de show, The Great Cheesy Movie Circus Tour, zou worden gesloten vroeg gestopt vanwege de COVID-19-pandemie, maar een nieuwe tour, The Time Bubble Tour, is aangekondigd voor 2022.

3 Tijdens de pandemie heeft Joel een idee

Terwijl de pandemie de mogelijkheid om veilig naar films te kijken wegnam, kreeg Joel, ooit de cinefiel, een idee dat dit zou oplossen en MST3k terug zou brengen voor meer afleveringen. Hij bedacht een "digitaal theater" - niet alleen een streamingdienst, maar een online locatie waar msties nieuwe en klassieke afleveringen kunnen streamen en het gevoel van plezier en gemeenschap kunnen krijgen dat je van een echt theater krijgt. Joel en zijn team hebben dit 'de Gizmoplex' genoemd, een combinatie van de woorden 'Cineplex' en 'Gizmonic Institute', de naam van het fictieve bedrijf waar het personage van Joel werkte.

2 De tweede kickstarter

Joel kondigde in mei 2021 een tweede Kickstarter-campagne aan en met de hulp van zijn Netflix-cast, zijn live-tourcast en nog een paar beroemdheden (zoals Alex Winter en Michael Sheen) brak de show zijn eigen records en bracht $ 6,4 op miljoen, waarvan $ 2 miljoen in de eerste 25 uur werd opgehaald. Onder de swag en nieuwe afleveringen beloofd aan donateurs, heeft Joel fans beloofd dat hij zal terugkeren als gastheer voor een paar afleveringen. Samen met Joel zal de show twee andere verwisselende gastheren hebben, Jonah Ray Rodrigues die de Netflix-reboot organiseerde, en Emily Marsh, een poppenspeler die als toekomstige gastheer werd geplaagd tijdens de 2020-tour van de show.

1 De Gizmoplex en de toekomst van 'MST3k'

Met deze innovatie van een online theater heeft Joel zowel het systeem verslagen als aan de rand van iets dat een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop we online inhoud consumeren. De kleine man zal niet meer overgeleverd zijn aan het inhoudsmonopolie van grote streaming-apps, omdat de kleine showrunner nu de kans krijgt om zelfstandig zijn weg te vinden. Joel heeft het systeem verslagen, verzekerde werkgelegenheid voor beide casts van zijn show en overwon indrukwekkende kansen. Maar de show bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase en de productie is nog maar net begonnen. Wordt de Gizmoplex een succes? Alleen de tijd zal het leren, maar voorlopig kunnen Joels trouwe msties niet gelukkiger zijn.

Aanbevolen: