Alle acteurs om de dokter te spelen op 'Doctor Who', gerangschikt op nettowaarde vandaag

Inhoudsopgave:

Alle acteurs om de dokter te spelen op 'Doctor Who', gerangschikt op nettowaarde vandaag
Alle acteurs om de dokter te spelen op 'Doctor Who', gerangschikt op nettowaarde vandaag
Anonim

Het moet gezegd worden dat het titulaire personage in BBC's sci-fi-avontuur Doctor Who je niet het grote geld garandeert, maar je wed dat het helpt.

Hier is een lijst van alle acteurs die de dokter zijn geweest en hoeveel ze nu waard zijn.

14 Jon Pertwee (3e dokter) - $1,6 miljoen

Jon Pertwee speelde de 3e dokter, die vanwege zijn ballingschap de enige is die het grootste deel van zijn tijd op aarde doorbrengt. Hij verscheen in de serie van 1970 tot 1974, evenals zijn vergelding van de rol met archiefbeelden na zijn overlijden. Hij verscheen in tal van rollen tijdens zijn actieve acteerjaren, met als meest opvallende werken Worzel Gummidge, The Navy Lark en gastheer van de spelshow Whodunnit. Het gerucht gaat dat zijn vermogen rond de $ 1,6 miljoen ligt.

13 William Hartnell (1e dokter) - $ 1,9 miljoen

William Hartnell, de eerste dokter die onze schermen sierde, begon het allemaal in 1963 met een totale schermtijd van 55 uur en 15 minuten. En het was zijn noodzakelijke vertrek (vanwege zijn gezondheid) dat producenten ertoe bracht om in de eerste plaats op het idee van regeneratie te komen. Deze legende had talloze film- en televisieoptredens, maar wordt het meest herinnerd voor zijn optreden in Doctor Who van 1963 tot 1966. De acteur stierf helaas in 1975, maar er werd gezegd dat hij een nettowaarde van $ 1,9 miljoen had.

12 Patrick Troughton (2e dokter) - naar schatting $ 1-4 miljoen

Patrick Troughton, die van 1966 tot 1969 als de 2e dokter verscheen, speelde de humoristische persona voor een totale schermtijd van 47 uur en 19 minuten. Hij reprised zijn rol ook op meer dan drie verschillende gelegenheden. Troughton, een klassiek geschoolde toneelacteur, verscheen in verschillende films en televisieseries van 1947 tot aan zijn overlijden in 1987. Zijn vermogen varieert, waarbij de meeste sites het rond de $ 1,5 miljoen plaatsen, maar andere zo hoog als $ 4 miljoen.

11 Peter Davison (5e dokter) - $3 miljoen

Van 1982 tot 1984 speelde Peter Davison de 5e incarnatie van de legendarische Time Lord. Hij keerde zelfs later terug voor volgende specials, waaronder een mini-aflevering waarin hij samen met de 10e dokter optrad (gespeeld door zijn toekomstige schoonzoon David Tennant). Davison had een totale schermtijd van 31 uur en 37 minuten. Hij verscheen ook in projecten als Sink or Swim, At Home with the Braithwaites, The Last Detective en Law & Order: UK. Het is dus geen wonder dat deze alien erin is geslaagd een nettowaarde van $ 3 miljoen veilig te stellen.

10 Sylvester McCoy (7e dokter) - $ 4 miljoen

Sylvester McCoy, de laatste Doctor van de originele serie, speelde de 7e Doctor van 1984 tot 1986. Hij had een totale schermtijd van 17 uur en 27 minuten, terwijl hij het personage uitbeeldde tot het einde van de show. Hij keerde kort terug voor de televisiefilm uit 1996 om de mantel aan McGann door te geven. Hij is ook het best bekend voor zijn werk in de Hobbit-trilogie als tovenaar Radagast. Hij wordt geschat op een vermogen van $ 4 miljoen.

9 Colin Baker (6e dokter) - $5 miljoen

Colin Baker speelde de 6e Doctor in de originele serie, met een totale schermtijd van 17 uur en 9 minuten. Het tijdperk van Baker was gevuld met controverse en leidde er uiteindelijk toe dat de serie werd stopgezet totdat hij werd vervangen. Hij hernam uiteindelijk zijn rol voor een Doctor Who-special, maar concentreerde zich na zijn vertrek vooral op toneelproducties. Desondanks heeft Baker een nettowaarde van $ 5 miljoen verdiend.

8 Christopher Eccleston (9e dokter) - $6 miljoen

Christopher Eccleston, de eerste Doctor in de Doctor Who-revivalserie, speelde slechts één seizoen de rol van de 9e Doctor. Een totale schermtijd van 9 uur en 31 minuten, Eccleston's Doctor introduceerde iconische metgezellen Rose Tyler en Jack Harkness in de serie. En ondanks ruwe relaties met de showrunner en de BBC, hernam Eccleston zijn rol als de negende incarnatie voor een reeks audiodrama's, maar weigerde hij terug te gaan naar het tv-scherm. Hij heeft zich gericht op andere werelden en verscheen in verschillende films, tv en toneelproducties. Eccleston heeft een solide nettowaarde van $ 6 miljoen verzekerd

7 Jodie Whittaker (13e dokter) - $ 6 miljoen

Jodie Whittaker, de meest recente toevoeging aan de lijst, speelt de allereerste vrouwelijke (en huidige) dokter die bekend staat als nummer 13. Ze verscheen voor het eerst in de kerstspecial van 2017 in een overdracht van Peter Capaldi en vervolgens in een volledige reeks van haar eigen in 2018. Er is aangekondigd dat Whittaker in 2022 zal vertrekken van de rol in een driedelige special, dus het lijkt erop dat fans haar opnieuw als de Time Lord zullen zien om de mantel uit handen te geven. Jodie Whittaker heeft een nettowaarde van $ 6 miljoen verdiend die zal dalen of groeien met haar aftreden van Doctor Who.

6 Paul McGann (8e dokter) - $7 miljoen

De minder bekende achtste Doctor, Paul McGann, verscheen in de 1996 Doctor Who tv-film die bedoeld was als achterdeurpiloot voor een in Amerika geproduceerde televisieserie. Maar de film slaagde er niet in een nieuwe serie te produceren, waardoor McGann's run als de dokter eindigde met een totale schermtijd van één uur en zesendertig minuten. Maar zijn avonturen voor dit personage gingen in zekere zin door, waarbij McGann het personage uitte in verschillende audiodrama's. Hij verscheen ook in de cultklassieker Withnail and I, Hornblower en als verteller in tal van andere series. Paul McGann heeft een nettowaarde van $ 7 miljoen verzameld.

5 David Tennant (10e dokter) - $7 miljoen

Een van de meest iconische Doctor-vertolkingen tot nu toe, fans werden al snel verliefd op de 10e Doctor van David Tennant. Tennant speelde de rol van juni 2005 tot januari 2010, een langere reeks dan de meeste met een totale schermtijd van 38 uur en 11 minuten. Dit markeerde een doel voor Tennant, omdat het een levenslange droom was voor Tennant om de dokter te worden. Hij verscheen ook in vele andere projecten, met als meest herkenbare rollen Barty Crouch Jr. in Harry Potter, dec. Hardy in Broadchurch, Kilgrave in Jessica Jones van Netflix en titulair personage in Casanova van de BBC. Hij was ook te zien in verschillende theaterproducties. Op dit moment heeft David Tennant een nettowaarde van $7 miljoen veilig gesteld.

4 Matt Smith (11e dokter) - $9 miljoen

Onze geestige Elfde Doctor wordt gespeeld door Matt Smith. Zijn run duurde van serie 5 in 2010 tot het einde van serie 7 in 2014. Dit gaf hem in totaal 34 uur en 44 minuten schermtijd. Smith was de jongste acteur die de rol op zich nam en kreeg veel erkenning en lovende kritieken omdat hij volgens fans in de voetsporen van Tennant kon treden. Sinds zijn vertrek was hij te zien in Netflix's The Crown, wat hem een Emmy-nominatie opleverde. Hij zal ook verschijnen in de Game of Thrones prequel-serie House of the Dragon. Het is dus geen verrassing dat Smith een nettowaarde van $ 9 miljoen heeft veiliggesteld.

3 Peter Capaldi (12e dokter) -$10 miljoen

Peter Capaldi's 12e dokter was een schok voor veel fans en doorbrak de fantheorie dat dokter jonger zal worden bij elke regeneratie omdat hij er ouder uitziet dan de vorige dokter (Matt Smith). Capaldi was eigenlijk een jaar ouder dan William Hartnell toen hij de rol van de eerste Time Lord op zich nam. En ondanks gemengde recensies over Capaldi's meer serieuze en tegenstrijdige karakter, groeiden velen van 2013 tot 2017 van zijn uitvoering. Zijn andere opmerkelijke werken omvatten Skins, The Thick of It, Paddington, In the Loop en meer recentelijk The Suicide Squad. Met tal van andere projecten in film en tv heeft Peter Capaldi een nettowaarde van $ 10 miljoen verzameld.

2 Tom Baker (4e dokter) - $10 miljoen

Met zijn afbeelding van de 4e dokter heeft Tom Baker de titel langer vastgehouden dan welke acteur dan ook met optredens in 172 afleveringen en een totale schermtijd van 71 uur en 37 minuten. Zoals velen op de lijst, kreeg hij zijn start op het podium, maar wendde zich uiteindelijk tot het scherm. Baker wordt beschouwd als een van de meest klassieke incarnaties en is vervolgens in verschillende films en televisieshows verschenen. Hij heeft ook deelgenomen aan videogames, audioboeken, muziekalbums en heeft sindsdien zijn rol als de 4e dokter een paar keer overgenomen. Met al zijn werk over de hele linie is Tom Baker gestegen op de lijst met een nettowaarde van $ 10 miljoen.

1 John Hurt (The War Doctor) - $30 miljoen

De meest controversiële "Doctor" op de lijst, John Hurt speelde de War Doctor tijdens de gebeurtenissen van de Time War (en technisch gezien de echte 9e Doctor chronologisch). Geïntroduceerd naast Matt Smith in "The Name of The Doctor", portretteerde John Hurt de dokter die de belofte van zijn naam brak. Hij verscheen ook in de 50-jarig jubileumspecial "The Day of The Doctor", maar heeft de minste hoeveelheid schermtijd met in totaal slechts 38 minuten aan speelduur. Maar ondanks zo'n korte periode had John Hurt een lange carrière, want hij verscheen in tal van projecten van 1959 tot zijn tragische overlijden in 2017. Beschouwd als een van de beste Britse acteurs in de geschiedenis, is het geen verrassing dat deze legende een nettowaarde van $ 30 miljoen had.

Aanbevolen: