Wie was Greta Lee voordat ze Stella speelde in 'The Morning Show'?

Inhoudsopgave:

Wie was Greta Lee voordat ze Stella speelde in 'The Morning Show'?
Wie was Greta Lee voordat ze Stella speelde in 'The Morning Show'?
Anonim

Toen The Morning Show terugkeerde voor zijn tweede seizoen, ontdekten fans al snel dat UBA een nieuwe baas heeft. Na Cory's (Billy Crudup) promotie tot CEO, besloot het fictieve netwerk een nieuwe president aan te nemen. Dat bleek Greta Lee's Stella Bak te zijn en ze maakt haar aanwezigheid steeds meer bekend sinds de nieuwe afleveringen arriveerden. Tijdens de show werd haar personage erbij gehaald om de boel op te schudden, maar zoals verwacht is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Tot nu toe hebben critici Lee's optreden in de show geprezen en haar vermogen geprezen om op te vallen tussen mensen als Crudup, Steve Carell, Julianna Margulies, Marcia Gay Harden en natuurlijk de belangrijkste sterren van de show, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Wat velen zich misschien niet realiseren, is dat Lee zelf een behoorlijk talentvolle actrice is. Ze was zelfs al betrokken geweest bij verschillende grote Hollywood-projecten voordat ze bij The Morning Show kwam.

Ze werd ontdekt op Broadway

Als kind wist Lee altijd al dat ze acteur wilde worden. Geboren uit Koreaanse immigrantenouders, werd ze echter opgevoed om praktischer te zijn. En dus begon Lee communicatie aan de Northwestern University, hoewel ze tijdens haar studie betrokken raakte bij theater. Na verloop van tijd zou ze delen gaan landen in Broadway-shows The 25th Annual Putnam County Spelling Bee en La Bete. Ze landde rond deze tijd ook kleine onderdelen in Law & Order: Special Victims Unit en The Electric Company. Zelfs toen was Lee's vader niet overtuigd. "Zelfs nadat ik klaar was met mijn eerste Broadway-show, kreeg ik nog steeds telefoontjes van mijn vader die me vroegen om naar de medische school te gaan", herinnerde de actrice zich tijdens een interview met i see. "'Je kunt in protheses gaan, het is net beeldhouwwerk schat, je kunt over 2 jaar dokter zijn!'"

Gelukkig kwam het lot tussenbeide. Later speelde Lee ook in de Broadway-productie 4, 000 Miles, en buiten het medeweten van haar had Lena Dunham gekeken. De bedenker en ster van The Girls was zo onder de indruk van Lee dat ze de nieuwkomer vroeg om voor te lezen voor haar show. Het toeval wilde dat de originele rol waarvoor Lee las, uiteindelijk werd geknipt. Omdat Dunham haar echt in de show wilde hebben, schreef ze het personage van ontslagen assistent Soojin voor Lee.

“Dat was de eerste keer dat iemand me zag als alleen ik, en eerlijk gezegd niet als de meer stereotiepe gok van wat ik zou kunnen spelen, en ik denk dat dat de reden is waarom dat zoveel meer aandacht kreeg dan sommige van de andere dingen die ik aan het doen was, 'vertelde Lee aan The Daily Northwestern. "(Soojin is) een veel rijkere rol om te spelen dan sommige van de andere dingen die ik helaas onder mijn riem had." Rond deze tijd boekte Lee ook een kleine rol in de show High Maintenance als Homeless Heidi (een rol die ze ooit vergeleek met Kim Kardashian). Vanaf hier bleven de rollen maar komen. Wat nog belangrijker is, Lee zou gaan beseffen dat ze een talent voor komedie heeft.

Een toevallige ontmoeting met Amy Schumer leidt tot een andere tv-rol

Enkele jaren geleden probeerde Lee ook auditie te doen voor een rol in een Noah Baumbach, maar het lukte haar niet om de rol binnen te halen. Toen ze de auditie verliet, kwam Lee actrice Amy Schumer tegen in de lift (Schumer deed auditie en werd ook niet gecast). De twee vrouwen kunnen het goed met elkaar vinden, zo erg zelfs dat Lee zichzelf zag casten in Schumer's Inside Amy Schumer.

Rond deze tijd kwamen er meer rollen voor Lee. Om te beginnen bleef ze tv-rollen boeken met shows als Seriously Distracted, The New Girl en Wayward Pines. Tussendoor speelde Lee echter ook in films als The Cobbler, Top Five, Money Monster (met George Clooney en Julia Roberts), en natuurlijk Sisters met Tina Fey, Amy Poehler en Maya Rudolph.

Poehler kende Lee eigenlijk al lang voordat ze op Sisters werd gecast. In feite had Poehler Lee aanvankelijk in een pilot voor NBC gegoten, maar dat ging niet van de grond. Later castte Poehler Lee in Sisters als nagelsalontechnicus Hae Won. "Ik heb absoluut het gevoel dat Amy voor mij heeft gevochten om deze baan te krijgen", merkte Lee ook op tijdens een gesprek met The New York Times.

Ze waagde zich uiteindelijk op streaming

Door de jaren heen bleef Lee aan zowel film als televisie werken. Zo hernam ze haar rol in High Maintenance en was ze zelfs kort te zien als gastster op The Good Fight. Ondertussen speelde ze ook in de komedie Pottersville en stemde ze zelfs voor een kleine rol in Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Kort daarna herenigde Lee zich met Poehler voor de Netflix-serie Russian Doll. Poehler had de serie gemaakt samen met seriester Natasha Lyonne, met wie Lee ook samen speelde in de film Old Soul uit 2014. Voor Lee was er niets beters dan weer met oude vrienden te werken. "Destijds werd niet aangekondigd dat het een volledig vrouwelijk creatief schrijf- en regisseursteam zou zijn, maar ik wist dat ik het geweldig vond om met Natasha en Amy samen te werken, jaren geleden, aan een ander project genaamd Russian Doll", zegt de zangeres. vertelde actrice Bazaar.com.

Niet lang daarna zou Lee haar rol in The Morning Show belanden nadat ze een lezing tegenover Crudup had gedaan.

Aanbevolen: