Deze beroemde actrice deed tevergeefs auditie voor de rol van Serena in 'Gossip Girl

Inhoudsopgave:

Deze beroemde actrice deed tevergeefs auditie voor de rol van Serena in 'Gossip Girl
Deze beroemde actrice deed tevergeefs auditie voor de rol van Serena in 'Gossip Girl
Anonim

Bijna 15 jaar na zijn debuut heeft Gossip Girl nog steeds een plekje in de harten van fans over de hele wereld. Hoewel er in 2021 een reboot werd uitgebracht, zijn de meeste kijkers het erover eens dat er niets is zoals de originele show. Een deel van wat Gossip Girl zo succesvol maakte, was de briljante cast, deels geleid door Blake Lively als de charismatische it-girl Serena van der Woodsen. Hoewel Lively veel geweldige rollen heeft gespeeld sinds haar tijd als Serena, waaronder Emily Nelson in A Simple Favor en Nancy Adams in The Shallows, blijft haar werk voor Gossip Girl nieuwe generaties kijkers winnen.

Blake Lively's pad om Serena van der Woodsen te worden was niet eenvoudig, omdat er aan beide kanten aarzeling was. Anderen deden ook auditie om Serena te spelen, waaronder een nu ultraberoemde actrice, die na de auditie werd afgewezen. Blijf lezen om erachter te komen wie auditie heeft gedaan voor Serena en waarom de makers in plaats daarvan met Blake Lively zijn gegaan!

De rol van Serena Van Der Woodsen

Gossip Girl-fans kennen Serena van der Woodsen als de it-girl van de Upper-East Side. Beroemd gespeeld door Blake Lively, Serena is het meisje dat elk ander meisje in Manhattan wil zijn. Voor Gossip Girl's zesseizoenenloop inspireerde Serena de modekeuzes van miljoenen kijkers, ook al gaven ze de voorkeur aan haar beste vriend Blair Waldorf.

Er zou geen Gossip Girl zijn geweest zonder Serena, en het is moeilijk te zeggen hoe de show zou zijn geweest als een andere actrice haar had geportretteerd (hoewel het spelen van haar niet altijd een positieve ervaring was voor Blake Lively). Maar er waren nog enkele andere kanshebbers voor de rol, sommigen van hen nu grote sterren in Hollywood.

De beroemde actrice die auditie deed

Toen de audities voor Gossip Girl plaatsvonden, kwam een jonge actrice uit Kentucky binnen om voor te lezen voor Serena. Jennifer Lawrence was destijds een onbekende voor Josh Schwartz, de maker van de show. Als hij had geweten dat ze een paar jaar later een van de meest succesvolle actrices in Hollywood zou worden, had hij misschien meer aandacht aan haar besteed.

Het blijkt dat Schwartz zich de auditie van Lawrence niet eens meer kan herinneren. "We realiseerden ons dit destijds niet, maar Jennifer Lawrence wilde Serena heel graag spelen en deed auditie", onthulde hij. "Dit verhaal kwam uit de tweede hand naar ons toe, maar we kregen te horen dat ze zeker auditie deed en het jammer vond dat ze het niet kreeg."

Op het moment van auditie zou Lawrence ongeveer 15 jaar oud zijn geweest.

Andere actrices die werden overwogen

Jennifer Lawrence was niet de enige andere actrice die Serena had kunnen spelen, ook al was haar auditie niet succesvol. De casting director van het CW-netwerk, David Rapaport, onthulde dat hun eerste keuze Rumer Willis was.

Rumer, de oudste dochter van Demi Moore en Bruce Willis, kreeg niet de rol van Serena, maar ze heeft sindsdien een succesvolle carrière als actrice en zangeres gehad en verscheen in films zoals Once Upon a Time in Hollywood en in de tv-serie Empire.

Op het moment dat Rumer Willis werd gegooid om Serena te spelen, werd ook een andere actrice gegooid om haar BFF Blair Waldorf te spelen, die uiteindelijk werd gespeeld door Leighton Meester. Ashley Olsen was de eerste keuze van de studio om Blair te spelen!

Blake Lively's eerste auditie

Volgens Hello Giggles verliep Blake Lively's eerste auditie om Serena te spelen goed, behalve dat de eerste schermtest die ze deed met gemengde resultaten terugkwam. Hoewel ze de rol kon spelen, deed haar uiterlijk haar meer lijken op een 'zonnig Californië'-meisje dat het publiek niet zou kopen 'als een debutante in de Upper East Side'.

Om het probleem te verhelpen, deed de castingdirector nog een screentest met Lively en liet ze haar er verfijnder uitzien door haar haar te stijlen. De strategie werkt en Lively kwam met succes over als een New Yorker. Interessant genoeg verschijnt haar haar met strandgolven in de pilot-aflevering van de show!

Waarom ze met Blake Lively gingen

De casting van Blake Lively als Serena van der Woodsen heeft zeker geholpen om Gossip Girl zo succesvol te maken. De makers van de show besloten oorspronkelijk om voor Lively te gaan op basis van suggesties die fans van de boekenreeks hadden gedaan. Ze gingen online en keken naar prikborden waar fans, die Lively in 2005 in The Sisterhood of the Traveling Pants hadden gezien, haar hadden aangewezen als de perfecte keuze om Serena te spelen.

Vanwege deze handige tip hebben de makers niet te veel meisjes auditie gedaan voor de rol van Serena. Schwartz legde uit dat ze gewoon "iemand moest zijn waarvan je denkt dat hij uiteindelijk op de eerste rij op Fashion Week zou zitten." En Lively belichaamde dat beeld perfect.

Blake Lively was aanvankelijk aarzelend

Hoewel Lively de perfecte Serena was, was ze er zelf niet van overtuigd dat het accepteren van de rol de juiste stap voor haar was. Nadat ze het haar hadden aangeboden, wees ze het aanvankelijk af zodat ze naar de universiteit kon gaan.

De makers van de show kwamen in gevaar door Lively een dag per week naar Columbia University te laten gaan, met de belofte dat het filmen zou vertragen nadat de hype van het eerste jaar voorbij was. Gelokt door de kans om haar studie af te ronden, accepteerde Lively de rol. Helaas werkte de regeling niet.

Zoals ze vertelde Vanity Fair, de show vertraagde niet. Het werd alleen maar meer en meer.”

Aanbevolen: