Fans denken dat dit is wat er mis is met de 'Gossip Girl'-reboot

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit is wat er mis is met de 'Gossip Girl'-reboot
Fans denken dat dit is wat er mis is met de 'Gossip Girl'-reboot
Anonim

De laatste tijd zijn er talloze reboots of vervolgen op iconische shows en films geweest die je beter met rust kunt laten. Een paar voorbeelden zijn Addison Rae's alom bekritiseerde He's All That, Amazon's I Know What You Did Last Summer-serie-adaptatie, Camilla Cabello's gehate Assepoester en natuurlijk de Gossip Girl-reboot die in juli 2021 werd uitgezonden, bijna zonder dat iemand het merkt. Natuurlijk, de originele castleden, Penn Badgley, 35 en Chace Crawford, 36, dachten erover om een eerste aflevering van de aflevering live te tweeten met de rest van de bende.

Maar dat is niet gebeurd. Ze hebben er ook niets over gezegd sinds het uitkwam. Dus hoe komt het dat deze hitfranchise niet zo groot is gelanceerd als gepland? We zijn er zeker van dat de OG-cast er veel over te zeggen heeft. Maar fans alleen hebben serieuze analyses gemaakt over het gebrek aan impact van de reboot. Een Redditor somde zelfs negen dingen op die niet kloppen aan de HBO Max-serie. Dit is precies hoe ze het uit elkaar hebben gehaald.

Het is 'te serieus en dramatisch'

…Zoals alle tienerdrama's tegenwoordig. Maar luister naar deze fan. "Geen verdomd grappig ding", schreven ze. "HET IS TE ERNSTIG EN DRAMATISCH. Oorspronkelijk was Blair een groteske schoolkoningin, Dan een overdreven 'brooklyn boy' enz. Kortom, ER WAS EEN SOORT SATIRE OP DEZE HELE ELITE WERELD. Nu leeft iedereen gewoon in een rijke omgeving die zich veel te normaal gedraagt. Is het alsof 'de rijken ook huilen?'"

Ze hebben een punt. Maar misschien verkent het nieuwe plot nog steeds het hele sociale media-tijdperk waarin het zich bevindt. Ik bedoel, zijn we hier niet allemaal nieuw in? Of misschien is het te vroeg om te oordelen. Immers, wat betreft de zorgen over rijke kinderen, kwam de bomroman van Dan Humphrey, Inside, niet veel later uit in het origineel? Veel fans kregen de satire pas toen…

Maar met de "saaie" leraren in de nieuwe versie begrijpen we waarom het echt te serieus overkomt. "Leraren als een apart soort VERVELING", zei de fan. "In de originele serie is Constance de meest prestigieuze school, waar ze, vanwege het feit dat de kinderen de sleutel van het zwembad hadden gestolen, allemaalwaren. In de huidige versie zijn leraren letterlijk SLAVEN van de rijken. zo'n school heeft zelfs connecties met de Ivy League lol?" Dat is een goede vraag…

Er is geen 'aanzienlijk conflict'

Een pluim voor de fan voor het vaststellen van de noodzaak van conflicten in plaats van louter drama. "De agenda deed de serie helemaal geen pijn, maar wat wel pijn deed, was de afwezigheid van op zijn minst een significant conflict", schreven ze. "Iedereen is super-inclusief en accepteert elkaar zoals ze zijn. Denk aan Eric's strijd voor/na de coming-out of Jenny Humphrey die dingen voor zichzelf probeert uit te zoeken. Ik bedoel, tolerantie en vergeving zijn natuurlijk cool in het echte leven, maar in de serie zit gewoon geen diep verhaal. Zelfs de scheiding van Max' ouders verliep zonder emoties (van hun kant), ze zijn net gescheiden en verspreid."

Nou, als je het zo stelt… Maar nogmaals, deel 2 van seizoen 1 van de reboot is nog niet eens uit. Het gaat in première op 25 november 2021. Eens kijken of de dingen verbeteren.

Er zijn geen 'diepe romantische lijnen'

Je kunt zeggen dat de Redditor ervan overtuigd is dat er geen hoop is voor deze show. "Geen diepe romantische lijnen. Twee stomme liefdesdriehoeken, waar in de ene alles in een trio zal eindigen, en in de andere - nou, wat maakt het uit?" ze zeiden. " Ik bedoel, niemand heeft echte gevoelens, het is alsof ze uitgaan voor de lol/om zich te ontdoen van verveling. De manier waarop Dan Serena kreeg, de manier waarop Chuck en Blair kusten met 'you make me wanna die' op de achtergrond - er is geen een enkele dramatische voorwaarde voor zoiets in de nieuwe serie." Voor de goede orde, het is moeilijk om al die hormoonverslindende anticipatie in de originele serie te overtreffen.

Maar dat zijn niet de enige ontbrekende "regels" in deze nieuwe Gossip Girl. "De ouderlijke lijnen/waarom precies deze kinderen de elite zijn, worden absoluut niet onthuld", voegde de fan eraan toe. "Chucks vader had een enorm bedrijf, Eleanor was letterlijk een trendsetter, Serena's moeder… nou ja, ze is verschillende keren getrouwd. In de reboot - ?????"

Een ander interessant detail waar ze op wezen, was het gebrek aan locaties. "De originele serie is het appartement van Rufus in Brooklyn, Lily's flat, Chuck's kamer in het hotel, de trap rechts van de lift bij Blair's", legt de Reddit-criticus uit. "De nieuwe show TOONT gewoon NIET hoe en waar de personages leven. Gewoon eindeloos van plaats wisselen zonder enig uitgangspunt." Nou, dat is vreemd. Het verklaart echter wel waarom er "GEEN huisfeesten zijn - alleen officiële recepties in het bijzijn van ouders. In zo'n wereld zouden Serena en Nate niet eens seks hebben gehad, en het originele verhaal zou nooit zijn begonnen, lol."

Aanbevolen: