Was de tv-serie 'Queen Of The South' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Inhoudsopgave:

Was de tv-serie 'Queen Of The South' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Was de tv-serie 'Queen Of The South' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Anonim

De samenleving als geheel is al lang gefascineerd door echte misdaadverhalen en ja, zelfs de mensen die illegale stoffen over nationale en internationale grenzen zouden verplaatsen. De snelle levensstijl van los narcos heeft veel mensen geïnteresseerd in tv-series zoals 'Queen of the South', die het leven van Teresa Mendoza documenteert, een vrouw die onbewust in het Mexicaanse kartelleven werd gezogen, maar uiteindelijk het hele leven domineert " industrie."

Het is een heel ander verhaal over Mexico (en andere Latijnse landen) dan bijvoorbeeld Kendall Jenners avonturen in 'huizen bouwen voor de armen'. Sterker nog, tonnen kijkers stemden af om te zien hoe Teresa's verhaal zich afspeelde, waarbij één grote vraag bleef hangen: heeft 'Koningin van het Zuiden' enige wortels in de waarheid, of is het allemaal fictie?

Was 'Koningin van het Zuiden' een waargebeurd verhaal?

Als kijkers dachten dat 'Koningin van het Zuiden' een te gek verhaal was om waar te zijn, dan is dat ook zo. De serie zelf is gebaseerd op een roman genaamd 'La Reina del Sur' (die vervolgens in het Engels werd vertaald voor de show) door de Spaanse auteur Arturo Pérez-Reverte.

De roman is de basis voor veel van de personages en plots, dus hoewel het vol drama en intriges is, is het meeste daarvan gefabriceerd. Mensen met kennis van de narcotraficantes in Latijns-Amerika kunnen echter een aantal zeer realistische scenario's zien uitgespeeld.

Was Teresa Mendoza een echt persoon?

Helaas is het geliefde personage van Teresa Mendoza geen echte persoon (hoewel fans hoopten dat ze dat wel was, omdat ze tijdens de show allemaal voor haar steunden!). Toch is het personage van Teresa niet uit de lucht gegrepen; er was al vroeg echte inspiratie voor de roman van Pérez-Reverte.

Wie was de inspiratie voor Teresa Mendoza?

Arturo Pérez-Reverte heeft eerder uitgelegd dat de inspiratie voor zijn personage van Teresa Mendoza, la Reina del Sur, afkomstig was van een vrouw genaamd Sandra Ávila Beltrán. Ávila Beltrán was een naroctraficante (drugshandelaar) van de derde generatie uit Mexico, en haar leven had veel van dezelfde plotpunten als die van Teresa in de tv-serie.

De media noemden Sandra vaak "La Reina del Pacífico" (koningin van de Stille Oceaan) vanwege de routes die haar zendingen namen, terwijl anderen haar "La Reina del Mar" (koningin van de oceaan) noemden en ja, ook "La Reina del Sur."

Ávila Beltrán werd uiteindelijk gearresteerd en beschuldigd van verschillende drugshandelmisdrijven. In tegenstelling tot sommige van haar connecties in de industrie, werd ze uiteindelijk in 2015 vrijgelaten nadat ze zeven jaar in de gevangenis had gezeten wegens verschillende straffen voor het witwassen van geld en drugshandel.

Zal 'Queen Of The South' opnieuw worden opgestart?

Veel fans die 'Queen of the South' voor de vijf seizoenen hebben gekeken, hopen echt dat de serie een opleving zal krijgen. De ongelukkige waarheid is dat het waarschijnlijk voorgoed is gedaan; de serie eindigde medio 2021 en er zijn geen plannen om de show terug te brengen.

Toch hebben fans een andere manier gevonden om de verhaallijn opnieuw te bekijken, zij het in een iets andere richting.

Is er nog een 'Queen Of The South'-show?

Wat voor veel fans een beetje verwarrend is, is dat terwijl 'Queen of the South' blijkbaar voorgoed is geëindigd, het zustermisdaaddrama dat niet is. Weet je nog hoe 'Koningin van het Zuiden' was gebaseerd op de roman van Arturo Pérez-Reverte? Zo ook een ander misdaaddrama -- deze in het Spaans -- op het netwerk van broers en zussen van USA Network, Telemundo.

In feite is het belangrijk om te specificeren dat 'La Reina del Sur' degene is die 'Koningin van het Zuiden' inspireerde en vijf jaar aan de productie voorafging.

Wie is 'La Reina Del Sur'?

In de Spaanstalige serie 'La Reina del Sur' zijn fans misschien geïnteresseerd om te weten dat Teresa Mendoza wordt gespeeld door Kate del Castillo.

Als haar naam geen belletje doet rinkelen, is hier het achtergrondverhaal: Kate del Castillo, met al haar ervaring met acteren in narco-gecentreerde films en tv-series, werd getikt om El Chapo, alias Joaquín Guzmán, te interviewen drugshandelaar die jarenlang aan de autoriteiten ontsnapte en pas in 2016 werd opgepakt, kort nadat Kate en Sean Penn hem in Mexico hadden geïnterviewd.

In een recente special over haar interview gaf Kate ook toe dat ze verliefd werd op Sean Penn en dat ze een tijdje een geheime relatie hadden; ze herinnerde zich dat hij hun gemeenschappelijke vrienden verhalen vertelde over zijn relatie met Madonna vroeger.

Hoewel sommige kijkers hun Engelse ondertiteling moeten inschakelen om het meeste uit 'La Reina del Sur' te halen, verschijnen veel van dezelfde personages uit de roman van Pérez-Reverte.

Wanneer komt 'La Reina Del Sur' terug?

'La Reina del Sur' had zijn eerste seizoen helemaal terug in 2011, met zijn tweede debuut in 2019. Een derde seizoen is beloofd, maar terwijl fans daarop wachten, zijn er 120+ afleveringen van de eerste twee seizoenen om van te genieten op streamingdiensten zoals Netflix.

Hoewel 'La Reina del Sur' een beetje afwijkt van de verhaallijn van de 'Koningin van het Zuiden', imiteert het ook het leven nog meer dan de zusterserie; in 'La Reina' wordt de dochter van Teresa Mendoza ontvoerd, waardoor ze opnieuw contact moet zoeken met haar oude industrie om haar kind te redden. Dat gebeurde namelijk in het echt met Sandra Ávila Beltrán, de echte 'Koningin van de Stille Oceaan'.

Aanbevolen: