Hoe werd Naomi Grossman Pepper op 'American Horror Story'?

Inhoudsopgave:

Hoe werd Naomi Grossman Pepper op 'American Horror Story'?
Hoe werd Naomi Grossman Pepper op 'American Horror Story'?
Anonim

In het echte leven lijkt Naomi Grossman in niets op haar personage Pepper uit 'American Horror Story'. Dat is natuurlijk het geval met het grootste deel van de cast. Maar omdat Grossman nog geen A-lister was toen de serie begon (de show bevat mensen als Sarah Paulson, Emma Roberts, Evan Peters en zelfs Lady Gaga), stond ze niet per se op de radar van elke kijker.

Van al haar prestaties op tv en film (als actrice, schrijfster en producer) noemt Wikipedia haar rol als Pepper zelfs haar meest opmerkelijke. Natuurlijk, voor kijkers die Grossman in actie hebben gezien, is er geen twijfel over waarom de rol zo indrukwekkend is om op haar cv te hebben.

Hoe kreeg Naomi Grossman de rol van Pepper?

Hoe kwam het dat Naomi Grossman uiteindelijk een microcefale gevangene speelde? In een stuk dat ze voor EW schreef, legde Naomi zelf het hele proces uit. Om te beginnen was haar auditie een beetje een ongemakkelijke situatie, aangezien de casting-oproep vereisten bevatte, zoals erg kort en 'mogelijk misvormd'.

Grossman legde uit dat de wachtruimte vol kleine mensen was toen ze aankwam, waardoor ze dacht dat ze zich ernstig vergiste over de aard van de rol en de vereisten. Maar ze maakte blijkbaar indruk op de crew met haar auditie en kreeg de rol.

Hoe beeldde Naomi Pepper af op 'American Horror Story'?

Er is geen eenvoudig antwoord op hoe Naomi Grossman Pepper werd op 'AHS'. In feite kostte alles, van het ontwikkelen van het personage tot het aanbrengen van de make-up en speciale effecten / protheses, veel tijd en moeite. In haar essay schreef Grossman dat het waar is dat ze haar hoofd had kaalgeschoren voor het optreden, omdat het het aanbrengen van protheses gemakkelijker maakte, en het algehele uiterlijk realistischer was.

Hoewel Naomi's afleveringen niet per se de meest controversiële van alle 'American Horror Story' waren, merkte ze op dat ze zich ervan bewust was hoe noodzakelijk het was dat haar personage serieus werd genomen, in plaats van een grap te worden. Het is duidelijk dat de serie eng is, zoals ondersteund door Emma Roberts' opvattingen over het onderwerp, maar het moet ook realistisch zijn, niet campy.

Het leek erop dat het effect werd bereikt; toen Pepper voor het eerst op de set verscheen, zonder dat enig ander castlid wist dat Naomi eronder zat, dachten haar medeacteurs dat de showrunners een actrice met microcefalie hadden ingehuurd.

Heeft 'American Horror Story' speciale effecten gebruikt voor Pepper?

Het is duidelijk dat, gezien de aard van de show, 'AHS' soms creatieve middelen moet gebruiken om een personage of een concept over te brengen. Dat kan vaak gepaard gaan met speciale effecten of lastige bewerkingen om scènes op een bepaalde manier over te laten komen.

Maar zoals Naomi Grossman toegaf, bestond haar karakter volledig uit de actrice zelf, enkele gespecialiseerde protheses en echt goede make-up.

Hoe lang duurde het voordat Naomi Pepper werd?

In de make-upsessie van twee tot drie uur, merkte Naomi op, moest ze "een voorhoofd dragen, compleet met ingeslagen wenkbrauwen, een neus, oren en zelfs een hobbelig stukje ruggengraat voor mijn rug." Aandacht voor detail was cruciaal, zelfs wanneer Pepper's volledige lichaam niet op een foto te zien was.

Na dat alles is er echter nog meer.

Naomi merkte op dat Pepper's 'luie oog' werd bereikt door een speciale lens te gebruiken, die haar in feite aan één oog verblindt. Er was ook een "dik pak", dat het make-upteam gebruikte om nog meer contrast te creëren tussen Naomi's 'kleine hoofd' en haar meer normale lichaam.

Siliciumvingers (Naomi merkte op dat ze niet kon sms'en terwijl ze een personage was) en neptanden maakten het kostuum compleet. Het was een beetje warm in alle make-up en laagjes, maar Naomi wees erop hoe geweldig het team was en dat als het te warm voor haar was, ze de fans zouden bijstaan.

Wat doet Naomi Grossman nu?

Fans moeten zich afvragen; na al die moeite en investering om Pepper te worden voor 'American Horror Story', wat gaat Naomi Grossman nu doen? Nou, de actrice is eigenlijk niet al te ver afgedwaald van 'AHS'.

Ze speelde niet alleen Pepper in seizoen twee en vier, maar ze keerde ook terug als een ander personage in het achtste seizoen, plus als nog een ander personage in 'American Horror Stories', de meest recente 'AHS'-iteratie.

Tussendoor heeft Grossman echter verschillende andere projecten aangepakt; ze verscheen in 'Hell's Kitchen', had hoofdrollen in een aantal tv-series en verscheen in verschillende films, voornamelijk van het horror-, comedy- en sci-fi-type.

Maar gezien haar vermogen om van zichzelf te transformeren in Pepper voor 'American Horror Story', zou het niemand verbazen om Naomi Grossman vervolgens in een geheel andere rol te zien duiken. Ze heeft duidelijk het bereik voor zowat elk optreden!

Aanbevolen: