De acteurs in deze iconische sitcom hebben een staking georganiseerd vanwege hun lage salaris

Inhoudsopgave:

De acteurs in deze iconische sitcom hebben een staking georganiseerd vanwege hun lage salaris
De acteurs in deze iconische sitcom hebben een staking georganiseerd vanwege hun lage salaris
Anonim

Een succesvolle sitcom maken op het kleine scherm is zwaar werk, aangezien veel netwerken en streamingdiensten, zoals Netflix, hetzelfde doel willen bereiken. Het is een moeilijke onderneming, maar als een sitcom eenmaal van de grond komt, heeft deze de mogelijkheid om grote zaken te doen voor het netwerk dat het geluk heeft het hun eigen te noemen.

Everybody Loves Raymon d is een van de grootste sitcoms aller tijden en heeft door de jaren heen miljoenen gegenereerd. Ray Romano verdiende een fortuin met de show, wat achter de schermen voor veel opschudding zorgde. Uiteindelijk werd er een staking georganiseerd en kwam het netwerk in de problemen.

Laten we terugblikken op deze show en de staking die jaren geleden plaatsvond.

'Everybody Loves Raymond' was een enorme hit

In september 1996 maakte Everybody Loves Raymond zijn weg naar het kleine scherm en fans hadden geen idee dat deze serie op het punt stond een van de meest succesvolle sitcoms aller tijden te worden. Natuurlijk begon het goed genoeg, maar de show werd veel groter dan iedereen had verwacht.

Met Ray Romano, Patricia Heaton, Brad Garrett en vele andere getalenteerde hoofdrolspelers, was Everybody Loves Raymond de juiste sitcom op het juiste moment voor het netwerk. In een decennium dat al een aantal zware slagmensen op het kleine scherm had, vond deze serie overal een thuis in woonkamers en bloeide jarenlang.

Gedurende 9 seizoenen en meer dan 200 afleveringen werd Everybody Loves Raymond genoten door miljoenen fans. Zelfs toen het eenmaal was afgelopen, zorgde syndication ervoor dat deze show jarenlang werd herhaald, en we kunnen bijna garanderen dat de meerderheid van de mensen op een bepaald moment minstens één aflevering van deze show heeft bekeken.

Dankzij het succes kon Everybody Loves Raymond een aardige cent verdienen voor zijn hoofdrol, die een absurd bedrag zou verdienen voor de hoofdrol in de hitshow.

Ray Romano had een waanzinnig salaris

Als de ster van de show en het spelen van het titulaire personage, deed Ray Romano het financieel redelijk goed voor zichzelf. Naarmate de tijd vorderde en de show steeds populairder werd, bleef Romano zijn salaris verhogen. Uiteindelijk scoorde hij een schokkende deal die snel de krantenkoppen haalde.

Volgens EW in 2003, "heeft CBS onlangs ster/co-producer Ray Romano een loonsverhoging gegeven waardoor hij de best betaalde artiest op tv is; hij zal volgend seizoen ongeveer $ 45 miljoen verdienen."

Dat was een enorme loonsverhoging, en tot op de dag van vandaag blijft Romano een van de best betaalde acteurs in de televisiegeschiedenis. Dit kwam na jaren van onvermoeibaar werk, en het moet een hele prestatie zijn geweest voor de acteur en komiek.

Hoewel het leuk was voor Romano dat hij zo'n groot salaris ontving, was niet alles goed voor iedereen. Ze hebben misschien een salarisverhoging gekregen, maar het verbleekte in vergelijking met wat Romano verdiende, wat achter de schermen voor serieuze problemen zorgde.

De rest van de cast zorgde voor een staking

Everybody Loves Raymond had misschien Ray Romano in de hoofdrol, maar de rest van de primaire cast speelde een belangrijke rol in het succes van de show. Toen Romano zijn nieuwe deal kreeg, verwachtte de cast ook een grote hobbel, maar toen hun cijfers binnenkwamen, waren ze er niet zo enthousiast over.

Volgens CheatSheet: "Toen Romano zijn grote salarisverhoging kreeg, verdienden ze nog steeds slechts $ 160.000 per aflevering, dus de rest van de cast verliet de show. Onder leiding van Garrett organiseerden ze in wezen een staking."

Dit moet paniek hebben veroorzaakt bij het netwerk, want de show was gewoon te populair om uit elkaar te vallen.

Brad Garrett's manager, Doug Wald, vertelde The Hollywood Reporter: "We proberen hier al maanden met [CBS] over te praten. Ze reageren niet. We zijn gewoon op zoek naar een geschikte deal.”

Het zou twee weken duren, maar uiteindelijk werd er een deal gesloten die het op de set goed maakte. Ranker merkt op: "De impasse van twee weken eindigde toen alle castleden werden opgenomen in syndicatieroy alty's, waarbij ongeveer $ 20 miljoen aan elk van de castleden werd toegekend."

Simpel gezegd, de rest van de primaire cast verzekerde de tas en de show kon nog een paar seizoenen doorgaan voordat het eindelijk zijn legendarische run op televisie beëindigde.

Het is intens om te horen hoe het is gegaan op de set van Everybody Loves Raymond, maar het is ook een opluchting om te horen dat iedereen eindelijk zijn geld heeft verdiend.

Aanbevolen: