Arnold Schwarzenegger was niet gecast voor deze iconische rol vanwege zijn accent

Inhoudsopgave:

Arnold Schwarzenegger was niet gecast voor deze iconische rol vanwege zijn accent
Arnold Schwarzenegger was niet gecast voor deze iconische rol vanwege zijn accent
Anonim

Arnold Schwarzenegger heeft een behoorlijk kleurrijke carrière achter de rug. Hij won Mr. Universe in 1967 en bekleedde zes opeenvolgende jaren de Mr. Olympia-titel (1970-1975) voordat hij stopte met bodybuilding. In 1980 maakte hij een verrassende terugkeer naar de competitie en verdiende hij opnieuw de Mr. Olympia-titel. Schwarzenegger was tussen die jaren ook aan zijn acteercarrière begonnen. Het was altijd zijn kinderdroom om in de bioscoop te spelen.

Na de release van zijn documentaire Pumping Iron uit 1977, werd hij uiteindelijk gecast als hoofdrolspeler in het commerciële succes uit 1982 dat Conan the Barbarian was.

Maar het was de kaskraker uit 1984, Terminator, die zijn wereldwijde populariteit katapulteerde. Sindsdien zou hij meer iconische rollen op zich nemen die hem zouden helpen zijn huidige vermogen van $ 400 miljoen te vergaren. Maar voordat Schwarzenegger in staat was om zo'n reeks films met veel winst te maken, moest hij vanwege zijn accent afwijzingen van grote namen in Hollywood accepteren.

Afkomstig uit Oostenrijk, had de voormalige gouverneur van Californië een accent dat sommige castingdirecteuren onbegrijpelijk vonden. Er werd zelfs een stemacteur ingehuurd om zijn dialogen te dubben in zijn allereerste film, Hercules in New York (1970), waar hij de hoofdrol speelde.

Wat Arnold Schwarzenegger heeft gezegd over zijn accent

De 74-jarige acteur onthulde in 2015 dat hij in de loop van de jaren dat hij in de showbusiness zat eigenlijk van zijn accent af was. Hij zei echter dat hij zijn zware Oostenrijkse accent bleef gebruiken omdat fans dat van hem verwachten. "Het is nu zo'n groot deel van mij geworden, het accent, dat mensen er echt van genieten", vertelde hij aan The Daily Mail.

Zonder dat zouden zijn vele beroemde kreten zoals "Hasta la vista, baby", "I'll be back" en "Get to the chopper" niet dezelfde impact hebben gemaakt.

Maar wist je dat, hoewel er een stemacteur was ingehuurd voor zijn rol als Hercules, hij nog steeds vijf uur per dag zijn Engelse accent oefende voordat hij ging filmen? "Ik moest aan mijn acteerwerk en aan mijn Engelse accent werken", zei hij in een interview. Ik werkte vijf uur per dag aan mijn accent, net zoals ik vijf uur per dag aan mijn lichaam werkte." Hij voegde er ook aan toe dat hij, ondanks dat hij "naar het toilet ging", de ervaring nog steeds als een "goede opstap" zag.

Vóór dat acteerdebuut had de Oostenrijkse Oak hard gewerkt om een onroerendgoedimperium van $ 300 miljoen op te bouwen, zodat hij kon kiezen in welke films hij de hoofdrol zou spelen.

Schwarzenegger's accent zorgde ervoor dat hij werd afgewezen voor de rol van Superman in de film uit 1978

De Predator-ster deed auditie voor de rol van Superman in de film uit 1978. Hij maakte het door verschillende bezuinigingen totdat Marlon Brando, die de biologische vader van Superman speelde, Jor-El, tegen hem stemde.

Het contract van The Godfather-acteur gaf hem het recht om castingbeslissingen te nemen voor andere hoofdrollen. Zijn reden was dat het publiek de actiester niet zou kunnen begrijpen. Christopher Reeve kreeg de rol in plaats daarvan. De regisseur, Richard Donner, wist dat hij geschikt was voor de rol. Reeve verbaasde het productieteam tijdens zijn screentest in 1977.

De lichaamsbouw van de Commando-ster zou een moeiteloze Superman zijn geweest, maar Reeve was net zo toegewijd aan het bereiken van die superheldenfiguur. De 6-foot-4-acteur volgde een intensieve trainingsroutine in plaats van een "spierpak" te dragen dat aanvankelijk vereist was voor de productie. Zijn gewicht ging van 188 naar 212 pond.

Ondanks dat hij veel minder betaald kreeg dan zijn co-sterren, Brando en Gene Hackman, zei Reeve: "Superman bracht me veel kansen, in plaats van een deur voor mijn neus te sluiten."

Helaas werd zijn acteercarrière afgebroken toen hij in 1995 vanaf zijn nek verlamd raakte nadat hij van een paard was gevallen. Ook na het ongeval wist hij nog het beste van zijn leven te maken. Hij raakte bezig met activisme, filmwerk, schrijven en spreken in het openbaar. Hij stierf aan hartfalen in 2004.

Andere belangrijke rollen die Arnold Schwarzenegger niet heeft gekregen

Nadat Schwarzenegger de rol van Superman had uitgeprobeerd, deed hij auditie voor de rol van Hulk in de tv-serie The Incredible Hulk uit 1978. Oorspronkelijk was Richard Kiel, die vooral bekend is van het spelen van Jaws in de James Bond-films, The Spy Who Love Me en Moonraker, al klaar om de antiheld te spelen. Maar op de set van de pilot-aflevering realiseerden de producers zich dat hij er niet beestachtig genoeg uitzag.

Dus heropenden ze de jacht op de nieuwe Hulk. De uiteindelijke keuze was tussen de Terminator-ster en Lou Ferrigno. Ferrigno landde de rol. Maar deze keer was het accent van Schwarzenegger niet het probleem. Hij was gewoon 3 centimeter korter.

In de film RoboCop uit 1987 was hij te groot en daarom ging de rol van Alex Murphy naar Peter Weller. Uiteindelijk kreeg Schwarzenegger nog steeds de juiste rollen die hem tot een van de meest geïmiteerde acteurs ter wereld maakten. Niet slecht.

Aanbevolen: