Madonna beweert dat ze "de beste film ooit" heeft afgewezen

Inhoudsopgave:

Madonna beweert dat ze "de beste film ooit" heeft afgewezen
Madonna beweert dat ze "de beste film ooit" heeft afgewezen
Anonim

In termen van de pure invloed van een artiest op de popcultuur, zijn er niet veel mensen die beweren hoger te scoren dan muzikant en actrice Madonna. Hoewel haar plaats in de muzikale folklore onbetwistbaar veilig is, is haar afkomst als schermartiest vaak onder de loep genomen.

Om eerlijk te zijn, ze heeft twee Golden Globe-prijzen op haar naam staan, waaronder één voor Beste Actrice - Muzikale Film of Komedie in 1997. Dit kwam na haar vertolking van de voormalige Argentijnse First Lady en actrice, Eva Perón in het muziekdrama, Evita. Veel van Madonna's andere films hebben echter slecht gepresteerd bij zowel critici als publiek.

Of dat aan de verhalen zelf ligt of aan haar bekwaamheid als acteur is niet echt vast te stellen. In een recent interview onthulde ze echter dat ze een rol in The Matrix heeft afgewezen, die ze terecht 'een van de beste films ooit gemaakt' noemde. Wie weet hoe anders haar acteerprestaties vandaag zouden worden beoordeeld als ze de rol had geaccepteerd, vooral omdat de release van de nieuwste reboot van de franchise deze maand lang wordt verwacht.

Madonna heeft spijt dat ze een rol in 'The Matrix' heeft afgewezen

Madonna verscheen in oktober in een aflevering van Jimmy Fallon's The Tonight Show toen ze onthulde dat ze had geweigerd om in The Matrix te verschijnen. Sommigen hebben gesuggereerd dat de rol die haar werd aangeboden hoogstwaarschijnlijk Trinity zou zijn geweest, die uiteindelijk naar Carrie-Anne Moss ging.

Carrie-Anne Moss als Trinity in 'The Matrix&39
Carrie-Anne Moss als Trinity in 'The Matrix&39

De zangeres heeft niet bekendgemaakt of dit het geval was of niet, en ook niet de reden waarom ze de beslissing nam om het aanbod af te wijzen. Ze gaf toe dat na het fenomenale wereldwijde succes dat de film bleef genieten, ze er vandaag met een zweem van spijt op terugkijkt. "Dat is als een van de beste films ooit gemaakt," zei ze. "Een heel klein deel van mij heeft spijt van dat ene moment in mijn leven."

The Matrix ging vrij beroemd door een ringer in het proces van het proberen om zijn hoofdrollen te casten. Will Smith, Nicolas Cage, Brad Pitt en Leonardo DiCaprio behoren tot een aantal spraakmakende namen die zogenaamd weigerden in de film te spelen.

Madonna was niet de enige die weigerde een rol te spelen in 'The Matrix'

The Matrix' hoofdpersoon was Thomas Anderson, een computerhacker die in zijn kringen gewoon bekend stond als 'Neo'. Hij ontdekt de waarheid dat de mensheid gevangen zit in een computersimulatie (de Matrix) die is gemaakt door intelligente machines om hen af te leiden terwijl ze hun lichaam als energiebron gebruiken. Vervolgens leidt hij vervolgens andere verlichte mensen in het voeren van oorlog tegen de machines.

Keanu Reeves als Neo in 'The Matrix&39
Keanu Reeves als Neo in 'The Matrix&39

Neo werd gespeeld door Keanu Reeves, die hem hielp veranderen in een van de meest iconische personages op het grote scherm van de moderne tijd. Voordat de broers en zussen van Wachowski - makers van het verhaal - Reeves voor de rol landden, waren ze afgewezen door verschillende opmerkelijke acteurs. Ze waren ook meer geïnvesteerd in Johnny Depp voor de rol, hoewel de producerende studio's harder pushten voor Reeves en zegevierden.

Een andere versie van de gebeurtenissen suggereert ook dat er een bereidheid was om Neo's profiel te veranderen, om een vrouwelijk personage te worden. In dit geval stuurde de productie naar verluidt een script naar Sandra Bullock, die ook de film doorgaf. Madonna kan in ieder geval troost putten uit het feit dat ze hierin niet de enige was.

Madonna heeft ook rollen afgewezen in 'Batman Returns' en 'Showgirls'

Volgens Madonna was ze in de jaren '90 erg in trek in Hollywood. Naast The Matrix vertelde ze Fallon dat ze was benaderd om Catwoman te spelen in Batman Returns van Tim Burton, en dat ze ook een van de hoofdrollen kreeg aangeboden in het erotische drama uit 1995, Showgirls. Catwoman werd uiteindelijk gespeeld door Michelle Pfeiffer.

Michelle Pfeiffer als Catwoman in 'Batman Returns&39
Michelle Pfeiffer als Catwoman in 'Batman Returns&39

Nogmaals, het succes (of het gebrek daaraan) van de respectieve rollen die ze afwees, maakte duidelijk hoe ze vandaag over die beslissingen denkt. "Ik heb ze allebei gezien en ik heb er spijt van dat ik Catwoman heb afgewezen. Dat was behoorlijk heftig", zei Madonna. " Showgirls ? Nee." Hoewel critici in de loop der jaren vriendelijker zijn geworden voor de laatste, wordt deze over het algemeen - op zijn best - als een gemiddelde film beschouwd.

Ondanks haar gemengde fortuinen in de industrie, blijft Madonna zich onderdompelen in de wereld van filmproductie. Haar laatste uitstapje was het historische romantische drama W. E., die ze schreef en regisseerde. De film was opnieuw een kritische en box office-flop, hoewel hij bij de Oscars werd genomineerd voor Beste Kostuumontwerp. De 63-jarige schrijft momenteel haar eigen biopic, die ze ook gaat regisseren.

Aanbevolen: