De enige acteur in heel Hollywood die 'Superman' en 'Batman' afwijst

Inhoudsopgave:

De enige acteur in heel Hollywood die 'Superman' en 'Batman' afwijst
De enige acteur in heel Hollywood die 'Superman' en 'Batman' afwijst
Anonim

In de wereld van de moderne cinema zijn enkele van de meest begeerde rollen die in superheldenfilms. Deze zijn niet alleen enorm populair geworden onder het publiek, maar ze behoren ook tot de best betalende.

Bijvoorbeeld, MCU-ster Chris Hemsworth zou in totaal $ 76 miljoen hebben verdiend voor het spelen van Thor in acht Marvel-films. Dit maakt hem de best betaalde MCU-ster, voor Robert Downey Jr ($66 miljoen voor Iron Man), Bradley Cooper ($57 miljoen voor Rocket raccoon) en Scarlett Johansson ($56 miljoen voor Black Widow).

DC Comics is ook niet anders als het gaat om het compenseren van hun acteurs. Ben Affleck en Robert Pattinson hebben beiden Batman geportretteerd in dit universum. Affleck verdiende in dit opzicht meer dan Pattinson, maar die laatste zul je niet snel horen klagen over zijn loonpakket.

Omdat deze rollen zo aantrekkelijk zijn, zul je niet vaak horen dat acteurs het aanbod van een rol afwijzen. Toch was het een heel ander geval voor Pearl Harbor-ster Josh Hartnett, die naar verluidt twee superheldenrollen afwees - en bij meerdere gelegenheden.

Josh Hartnett barstte in de publieke aandacht in de late jaren 1990

Hartnett is een in Minnesota geboren acteur en producer die besloot weg te lopen uit het hart van Hollywood en nu woont in het Surrey-district van Zuidoost-Engeland. Hij is echter niet weggelopen uit het vak en is nog steeds zeer actief zowel voor als achter de camera.

Josh Hartnett en zijn oude partner, Tamsin Egerton
Josh Hartnett en zijn oude partner, Tamsin Egerton

De 43-jarige heeft nu bijna de helft van zijn leven aan de overkant van de Atlantische Oceaan gewoond. In een interview in 2020 met de Metro legde hij uit waarom hij de rollen van Superman en Batman afwees, en waarom hij graag in het VK woont.

Hartnett barstte voor het eerst in de publieke aandacht eind jaren negentig, toen hij het personage Michael Fitzgerald speelde in het ABC-misdaaddrama Cracker. Hij genoot ook van een solide start van zijn carrière op het grote scherm, met credits in titels als The Faculty en het door Francis Ford Coppola geproduceerde The Virgin Suicides.

2001 was een behoorlijk wervelend jaar voor de acteur, die in totaal zeven films speelde. Twee daarvan - Black Hawk Down en Pearl Harbor waren bijzonder succesvol en hielpen hem een erkende A-lister in de branche te worden.

Josh Hartnett wees de rollen van Superman en Batman meerdere keren af

Hartnett was pas 22 toen hij deze bedwelmende hoogten van Hollywood-succes bereikte. In het Metro-interview onthulde hij dat hij door deze erkenning werd overspoeld met vacatures links, rechts en in het midden.

Een poster van 'Pearl Harbor', met Ben Affleck en Josh Hartnett
Een poster van 'Pearl Harbor', met Ben Affleck en Josh Hartnett

Onder deze lawine van voorstellen heeft hij naar verluidt meerdere keren de rollen van Superman en Batman afgewezen. Naar eigen zeggen wilde hij niet getypecast worden, en dat is precies wat hij vreesde dat er zou gebeuren als hij instortte.

"Er waren veel krachten die wilden dat ik die films zou nastreven, maar ik ben altijd geïnteresseerd geweest in verhalen over mensen en ik wilde niet in dat superheldentype worden opgesloten", legde hij uit. "Destijds moesten veel acteurs heel hard vechten om hun carrière terug te krijgen nadat ze die personages hadden gespeeld."

Hij bleef volhouden dat hij trots was op de keuzes die hij maakte, ondanks dat hij nog relatief jong was. "Op die leeftijd is het heel gemakkelijk om het gereedschap van iemand anders te worden", vervolgde Hartnett. "[Maar] ik was me zeer bewust van de keuzes die ik maakte en ik wilde dat het mijn keuzes waren."

Josh Hartnett brak door rond dezelfde tijd als Ryan Reynolds en Leonardo DiCaprio

Hartnett brak goed door in het bewustzijn van fans op ongeveer hetzelfde moment als Ryan Reynolds (Two Guys and a Girl, Sabrina the Teenage Witch) en Leonardo Di Caprio (Titanic, What's Eating Gilbert Grape).

Een Josh Hartnett verspreid op Vanity Fair magazine in 2001
Een Josh Hartnett verspreid op Vanity Fair magazine in 2001

Hoewel de Cracker-ster nooit een vergelijkbaar carrièretraject heeft genoten als die twee, heeft hij zelf een behoorlijke portefeuille opgebouwd. Enkele van zijn beroemdste films sindsdien zijn onder meer 40 Days and 40 Nights, The Black Dahlia en I Come With The Rain.

In 2014 keerde hij voor het eerst sinds zijn Cracker-dagen terug naar de televisie, met de hoofdrol in het horrordrama van Showtime en Sky, Penny Dreadful. Hij zal te zien zijn in Operation Fortune: Ruse de Guerre, een aanstaande spionage-actiefilm met in de hoofdrollen Jason Statham en Aubrey Plaza.

Hij doet graag waar hij van houdt terwijl hij rustig in Engeland woont met zijn partner Tamsin Egerton en hun drie kinderen. "Ik vind het heerlijk om in het VK te zijn en onze kinderen hebben Britse accenten, wat schattig is", zei hij. "Ik wil zoveel mogelijk tijd thuis [met hen] doorbrengen."

Aanbevolen: