Man vs Beast' was de spelshow die niets te maken had

Inhoudsopgave:

Man vs Beast' was de spelshow die niets te maken had
Man vs Beast' was de spelshow die niets te maken had
Anonim

Het toevoegen van een dosis realiteit aan een tv-programma kan tot wilde resultaten leiden. Maury onthult regelmatig controverses, Who's Your Daddy was puur schandalig, en zelfs populaire shows, zoals The Bachelor, kunnen tot wilde momenten leiden. Hierdoor kunnen kijkers niet anders dan afstemmen op deze shows.

Tijdens de jaren 2000 kwamen er verschillende realityshows langs om de lat hoger te leggen, en een retrospectieve blik op veel van deze shows onthult hoe gek het allemaal werd. Man vs. Beast is bijvoorbeeld het perfecte voorbeeld van een realityshow uit de jaren 2000 die pure chaos was.

Laten we terugkijken op deze show en hoe het bijna iedereen boos maakte.

De jaren 2000 hadden een aantal waanzinnige realityshows

Oh, de jaren 2000. Vers van de schrik van Y2K en nog steeds in het midden van "All Star" van Smash Mouth die overal radiostations domineert, had het nieuwe millennium een nieuwe injectie van tv-inhoud nodig. De jaren '90 brachten de zaken naar een ander niveau, maar dit was een geheel nieuw tijdperk, compleet met JNCO Jeans en Napster.

Tijdens deze transformatieve periode besloot reality-tv zo gek mogelijk te doen in een poging om te zien wat zou blijven hangen. Sommige shows, zoals Survivor, waren echt goed gedaan. Andere shows, zoals Joe Millionaire, waren controversieel en eindigden in schande. Helaas was dit een veelvoorkomend thema in die tijd.

Bonkers-shows zoals Who Wants to Marry My Dad, Parental Control, The Swan, Surreal Life en meer kwamen en gingen, en lieten de jaren 2000 achter met een reality-tv-erfenis die zowel amusant als enigszins zorgwekkend is.

Het was tijdens dit decennium dat een van de meest belachelijke en controversiële reality-specials aller tijden naar het kleine scherm werd gebracht.

'Man vs. Beast' was nogal controversieel

Man versus beest
Man versus beest

Heb je je ooit afgevraagd of een mens een giraf kan ontlopen? Wij ook niet. Maar om de een of andere reden besloot reality-tv in de jaren 2000 niet alleen dit soort vragen te stellen, maar ze ook te proberen te beantwoorden.

2003's Man vs. Beast is een van de meest ongelukkige en verbijsterende realityshows die is voortgekomen uit een decennium dat geen gebrek had aan schandalige inhoud. We zouden willen dat er een andere manier was om deze show te beschrijven, maar in wezen streden mens en dier tegen elkaar in verschillende uitdagingen. Cue de verwarde blikken.

Sommige uitdagingen waren een hotdog-eetwedstrijd tegen een beer en een turnster die het opnam tegen een orang-oetan om te zien wie langer aan een bar kon blijven hangen. Ja, mensen dachten echt dat dit een goed genoeg idee was om op tv te brengen, en een netwerk vond het echt goed genoeg om voor te betalen.

Zoals Brightest Young Things hilarisch samenvatte: "Deze hele show voelt alsof het zich afspeelt op de achtergrond van een on-the-nose satire van Modern American Stupidity en dat het daadwerkelijk in de echte wereld terecht is gekomen is zowel verontrustend als uiteindelijk niet verrassend."

Zoals je je kunt voorstellen, slaagde een show van deze absurde en dit offensief erin om zowat iedereen kwaad te maken, behalve zijn eigen gastheer, Steve Santagati.

"Destijds was er meer geld en het tv-publiek was niet gefragmenteerd zoals het nu is. Dus als iets goed was, gingen ze erop uit en stopten het geld erin en deden het opnieuw. Het waren geen kippen zoals ze nu zijn, "vertelde hij Vocativ.

Natuurlijk liep het niet goed af voor de show.

Het duurde niet lang

Man vs Beest Giraffe race
Man vs Beest Giraffe race

In wat voor niemand als een verrassing zou moeten komen, duurde deze controversiële show niet lang. De eerste special werd uitgezonden in 2003, en het is ongelooflijk dat hij in 2004 terugkeerde in speciaal tv-formaat. Gelukkig was dit het einde van de lijn voor de show, aangezien bijna iedereen verontwaardigd was over de complete en volslagen durf van de show.

Zoals we al vermeldden, kwam deze show uit in de jaren 2000, en eigenlijk kwam alles en nog wat op tafel in de reality-tv-sfeer. Tegenwoordig zou zoiets nooit meer vliegen.

Voor nieuwsgierige feestjes zijn er clips van deze show online verschenen, dus er is een manier om te zien welke complete en totale chaos deze show was tijdens zijn korte periode in de ether. Degenen die het een horloge geven, zullen verbaasd zijn over het feit dat deze dampende stapel tv-schande echt bestaat.

Man vs. Beast was een slecht doordacht idee dat op onverklaarbare wijze in de jaren 2000 werd uitgezonden. Ze zeggen dat degenen die niet leren van de geschiedenis gedoemd zijn om het te herhalen, maar gelukkig kunnen we ons gewoon niet voorstellen dat deze show, of iets dergelijks, terugkeert naar de televisie.

Aanbevolen: