Dune' en 'Power Of The Dog' leiden 2022 BAFTA-nominaties

Inhoudsopgave:

Dune' en 'Power Of The Dog' leiden 2022 BAFTA-nominaties
Dune' en 'Power Of The Dog' leiden 2022 BAFTA-nominaties
Anonim

Dune leidt de nominaties voor de BAFTA's van dit jaar, genomineerd voor 11 onderscheidingen. Dune's nominaties omvatten de beste film en domineren de technische categorieën zoals kostuumontwerp, cinematografie en visuele effecten.

De volledige nominaties werden vandaag bekendgemaakt tijdens een korte livestream vol technische fouten. De Britse omroep AJ Odudu en komiek Tom Allen moesten strijden met microfoon- en geluidsproblemen om de nominaties voor te lezen. De genomineerden voor de categorie rijzende sterren - de enige Bafta waarop het publiek heeft gestemd - werden eerder deze week bekend gemaakt.

Benedict Cumberbatch neemt het op tegen Leonard DiCaprio en Will Smith als hoofdrolspeler

De andere genomineerden voor beste films zijn Belfast, rampkomedie Don't Look Up, coming-of-age-drama Licorice Pizza en Jane Campions Western The Power of the Dog. Shockingly No Time to Die en Steven Spielberg's verfilming van de musical West Side Story werden over het hoofd gezien voor beste film.

Benedict Cumberbatch neemt het op tegen Leonard DiCaprio en Will Smith als hoofdrolspeler. Dit is verrassend Smith's eerste BAFTA-nominatie, voor zijn rol in King Richard als de vader en coach van Venus en Serena Williams. Andrew Garfield, die een Golden Globe won voor zijn rol in de musical Tick Tick…BOOM! was opvallend afwezig bij de nominaties.

Aunjanue Ellis, die zijn vrouw, Oracene "Brandy" Williams, speelt, is een van de genomineerden voor beste actrice, naast House of Gucci's Lady Gaga en Alan Haim voor Licorice Pizza en Tessa Thompson voor Passing. Het ontbreken van Kristen Stewart voor haar rol in Spencer, Nicole Kidman voor Being The Ricardos en Olivia Colman voor het Drama The Lost Daughter heeft critici en filmkijkers verrast.

Lady Gaga is de enige hoofdrolspeelster dit jaar die genomineerd is voor de Golden Globes, SAG Awards, Critics Choice en de BAFTA's.

Drie vrouwen werden genomineerd in de traditioneel mannelijke categorie van 'Beste Regisseur'

Licorice Pizza-filmmaker Paul Thomas Anderson maakt kans op beste regisseur, tegen onder meer categoriefavoriet Jane Campion voor The Power of the Dog en Julia Ducournau voor Titane - die de Palme d'Or won op het filmfestival van Cannes 2021.

Drie vrouwen werden genomineerd in deze traditioneel door mannen gedomineerde categorie, waaronder ook Audrey Diwan, voor Happening. Hoewel Branagh's Belfast een reeks prijzen in de wacht sleept, was zijn naam opvallend afwezig in de lijst met beste regisseurs.

De BAFTAS wordt op 13 maart gepresenteerd door de Australische actrice Rebel Wilson tijdens een ceremonie in de Royal Albert Hall in Londen. Sterren zullen voor een dilemma staan of ze de Britse ceremonie of de Critics Choice Awards in Los Angeles moeten bijwonen, aangezien beide op dezelfde avond plaatsvinden.

De Critics Choice-show zou oorspronkelijk in januari plaatsvinden, maar is verplaatst naar dezelfde dag als de Britse filmprijzen. Vorige maand zei Bafta dat het niet van plan was om een satellietverbinding te maken met de Critics Choice-locatie.

Aanbevolen: