Is 'Manifest' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Inhoudsopgave:

Is 'Manifest' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Is 'Manifest' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Anonim

Kort nadat NBC Manifest had geannuleerd vanwege problemen met beoordelingen, protesteerden fans snel op Twitter en scoorden ze uiteindelijk een vierde en laatste seizoen op Netflix. Het was echter niet gemakkelijk om daar te komen. Showrunner Jeff Rake heeft een aantal juridische problemen opgelost om de verlenging te krijgen.

Nu, in afwachting van seizoen 4 om op het streamingplatform te landen (het ging in première op 28 augustus 2022), dachten we dat het misschien tijd was om de inspiratie achter de verslavende mysteriehit te ontdekken, evenals wat er echt gebeurde naar vlucht 828…

Is 'Manifest' gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen?

Ja en nee - de serie is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar is verbonden met een echte verdwijning van een vliegtuig. Maar voordat we daarop ingaan, laten we het hebben over de eerdere shows die het Manifest hebben beïnvloed. De eerste is de populaire ABC-serie Lost. Het werd uitgezonden van 2004 tot 2010. Nadat de show van zes seizoenen was afgelopen, probeerden veel netwerken te profiteren van het succes. NBC deed zelf een eerste poging met het kortstondige The Event. Ze hadden geluk met Rake's pitch. "Ontbrekende vliegtuigen terzijde, Manifest's omgang met complexe en eeuwenoude mythologie neemt wat LOST begon en bouwt daarop voort", schreef CBR.

CBR beweert ook dat de onderschatte USA Network-serie The 4400 "de weg vrijmaakte" voor Manifest's vliegtuigretourplot. "De 4400 vertelt over 4400 mensen die plotseling terugkeren (allemaal van verschillende tijdstippen) zonder een dag ouder te worden", schreef David McGuire. "Hun terugkeer wekt woede en angst omdat het publiek niet weet hoe ze de terugkeer van deze mensen, die een superkracht lijken te bezitten, moeten verwerken." Klinkt bekend?

Maar uiteindelijk was de belangrijkste inspiratie voor Manifest het onverklaarbare verlies van vlucht 370 van Malaysia Airlines in 2014 - een mysterie dat mensen over de hele wereld tot op de dag van vandaag achtervolgt. Het vliegtuig vloog van Kuala Lumpur naar Peking. De 227 passagiers en 12 bemanningsleden werden nooit meer gezien. "Die vlucht speelt een centrale rol in mijn verhaal, maar de waarheid is dat ik bijna tien jaar geleden aan dat idee dacht", zei Rake over het verband.

"[We] reden met mijn familie in een minibusje naar de Grand Canyon, denkend aan familie, saamhorigheid, scheiding", vervolgde hij. "Het grote idee raakte me, ik gooide het rond, niemand wilde het." Het concept werd jaren later een hit tijdens de MH370-tragedie. "[En] toen, zeven jaar later, gebeurde Malaysian Airlines, en plotseling voelde mijn gekke idee een beetje meer echt, een beetje meer herkenbaar, in de context van Malaysian Air, plotseling waren mensen geïnteresseerd", herinnert de maker van de show zich.

Wat is er gebeurd met vlucht 370 van Malaysia Airlines?

Het vliegtuig verdween 38 minuten na de vlucht van de luchtverkeersleiding. Uit een satellietanalyse bleek echter dat het nog zeven uur was blijven vliegen."Het is bijna ondenkbaar en zeker maatschappelijk onaanvaardbaar in het moderne luchtvaarttijdperk… dat een groot commercieel vliegtuig wordt vermist en dat de wereld niet met zekerheid weet wat er met het vliegtuig en degenen aan boord is geworden", Peter Foley van de Australian Transport Safety Bureau vertelde The Guardian in 2021.

"Het is een van die dingen die mensen zullen boeien totdat het mysterie is opgelost," voegde eraan toe. Lucht- en ruimtevaartingenieur Richard Godfrey - die deel uitmaakt van een onafhankelijke groep die naar het wrak zoekt - heeft de afgelopen acht jaar elke dag uren besteed aan het lokaliseren van het vliegtuig. The Guardian meldde dat "zijn bevindingen suggereren dat de piloot van de MH370 valse sporen heeft gelegd om de autoriteiten in verwarring te brengen voordat hij zich in de zuidelijke Indische Oceaan stortte. Dat suggereert op zijn beurt dat de piloot wist wat hij aan het doen was."

Een maand nadat het artikel was gepubliceerd, vond hun team het vliegtuig. Er wordt gezegd dat het rust aan de voet van Broken Ridge boven de Indische Oceaan. Godfrey gelooft nog steeds dat de crash een "daad van terrorisme" was. Volgens hem besloot piloot Kapitein Zaharie Ahmad Shah "zijn vliegtuig om te leiden en het te laten verdwijnen op een van de meest afgelegen plaatsen ter wereld."

Wat is er echt met het vliegtuig gebeurd in 'Manifest'?

Fans hebben tonnen goede theorieën ontwikkeld over vlucht 828. Bekijk deze maar eens: "Vlucht 828 reisde door de tijd. Het stortte neer in de toekomst en de mensen in die toekomst realiseerden zich dat het een rimpeleffect had veroorzaakt in de tijdlijn, waarschijnlijk een negatieve", schreef een Reddit-gebruiker. "Het vliegtuig zou een normale vlucht zijn geweest. De toekomstige mensen stuurden het vliegtuig terug (het kostte hen wat tijd om dat te doen, dus het gat van 5 jaar) en de roepingen waren eigenlijk wat de passagiers zouden hebben gedaan of hadden kunnen doen als de vlucht normaal was verlopen."

Ze voegden eraan toe dat de roepingen van vitaal belang zijn om de echte tijdlijn van de dingen vast te stellen. "Ze moeten de roeping doen om de tijdlijn weer op het goede spoor te krijgen", vervolgden ze."Als ze die roepingen niet doen, wordt de tijdlijn beïnvloed en wordt het tijdreisincident niet gecorrigeerd, waardoor de toekomst niet wordt wat het had moeten zijn." Seizoen 3 liet niet genoeg details achter om een solide antwoord samen te stellen. Maar we zijn er zeker van dat we een verbluffende onthulling zullen krijgen in seizoen 4.

Aanbevolen: