Is 'Murderville' van Netflix geïmproviseerd?

Inhoudsopgave:

Is 'Murderville' van Netflix geïmproviseerd?
Is 'Murderville' van Netflix geïmproviseerd?
Anonim

Netflix heeft hoofden doen draaien en oogbollen strikken met zijn nieuwe moord-mysterie-drama, Murderville. De show debuteerde begin februari op het streamingplatform, waarbij alle zes afleveringen van het eerste seizoen in één keer werden uitgebracht.

Met de Canadees-Amerikaan Will Arnett in de hoofdrol als hoofddetective, heeft de serie ook wekelijks een gastrol. Deze eenmalige optredens bevatten de sterren in een schaduwrol voor het personage van Arnett.

De acteur heeft veel lof gekregen voor zijn prestaties in de rol, na een wat braakliggende periode, waarin fans zeiden dat zijn carrière een hoogtepunt had bereikt. Het zou een bittere pil zijn geweest om te slikken voor iemand wiens portfolio titels als Arrested Development en 30 Rock omvat, maar hij is zeker swingend teruggekomen in dit laatste optreden.

Arnett staat ook bekend om het uiten van BoJack Horseman, een personage waarvan hij heeft toegegeven dat het een van de meest complexe is die hij ooit heeft gespeeld. Het is dan ook nogal een vertrek van BoJack naar Terry Seattle, zijn personage op Murderville, die in verschillende kringen is beschreven als 'onhandig' en 'excentriek'.

Door de gaststerren langs de verhaallijn in elke aflevering te leiden, heeft Arnett geweldig werk geleverd in wat in feite een half geïmproviseerde show is.

Is ‘Murderville’ geïmproviseerd?

In de eerste aflevering - The Magician's Assistant - maken we kennis met Terry Seattle (Arnett), een knorrige, besnorde senior detective die nog steeds rouwt om de dood van zijn partner Lori Griffin (Jeniffer Aniston). Als gevolg daarvan worstelt hij om een vaste partner te behouden, in plaats daarvan moet hij elke dag gekoppeld worden aan een rechercheur in opleiding.

De leiding over Terry's district is hoofdcommissaris Rhonda Jenkins-Seattle (Haneefa Wood), zijn vervreemde vrouw van zeventien jaar. Ze wijst moordzaken toe aan Terry en zijn stagiaire en onthult aan het einde van elke aflevering wie de echte moordenaar is.

Comedian Conan O'Brien is de eerste gastdetective die is binnengehaald. Terry lijkt nogal onenthousiast over het idee om op een stagiair op het werk te passen. Hij verwelkomt met tegenzin O'Brien bij de politie en begint te werken aan een moordzaak in een goochelshow, waarbij een rivaal, een voormalige assistent en een moedervereniging betrokken zijn.

Zoals Conan zou ontdekken, krijgen de gasten van de show geen script mee, maar moeten ze zich een weg door de aflevering banen. De voormalige ster van de late night TV begon de show goed toen hij de puzzel van de misdaad uit die eerste aflevering nauwkeurig ontcijferde.

‘Murderville’ is een verademing voor het publiek

Murderville is een beetje een verademing voor het publiek, hoewel er een paar andere concepten zijn die niet al te ver verwijderd zijn van de improvisatie en de moordpuzzels van de show.

Only Murders in the Building wordt uitgezonden op Hulu en volgt drie echte misdaadpodcast-enthousiastelingen, die op zoek zijn naar een echte moord in hun flatgebouw.

Murder in Successville is een Britse sitcom, die net als Murderville een fictieve detective toont die elke aflevering samenwerkt met beroemde gasten. Het belangrijkste verschil is dat de gasten niet als zichzelf spelen, maar als fictieve personages - met een soort verwijzing naar het echte leven.

Op dezelfde manier profiteren sommige delen van Murderville van structuur, om een logisch kader voor het oplossen van misdaden mogelijk te maken. Als zodanig heeft de terugkerende cast het script van tevoren, waarbij de gasten gaandeweg ad-lib moeten toevoegen.

Comedian Kumail Nanjiani - nog steeds geript van zijn rol in Marvel's Eternals - is de gastrol in aflevering 3. Op een gegeven moment zorgt zijn aanstekelijke lach ervoor dat zelfs het lijk aan het lachen is, waardoor een van de meest hilarische improvisatiemomenten van het hele seizoen.

Fans en critici' gemengde reacties op 'Murderville'

Het is misschien niet verwonderlijk dat fans en critici een beetje gemengde reacties hebben gehad op het unieke formaat van Murderville. Een recensie op Rotten Tomatoes luidt: 'Ik hou van de bereidheid om te experimenteren en dit is zo'n leuk idee… maar de resultaten zijn wisselvallig.'

De kritische consensus op de site beweert dat Arnett de reddende genade is voor een concept dat soms kan worden opgerekt: ' Murderville's improvisatiepremisse kan leiden tot stukken dode lucht, maar de momenten van spontane inspiratie zijn de moeite waard - - en het helpt om Will Arnett op de zaak te hebben.'

Op Reddit hebben fans gesproken over wie ze Conan, Nanjiani, Marshawn Lynch, Annie Murphy, Sharon Stone en Ken Jeong in seizoen 2 zouden willen zien volgen, mocht de show worden vernieuwd.

‘Betere improvisatoren. Ben Schwartz, Steve Carell,’ schreef er een, die duidelijk vond dat de sterren van het eerste seizoen onder de maat waren. ‘Ben Schwartz is misschien al een moordenaar,’ beaamde een ander.

Aanbevolen: