De waarheid achter de casting van Netflix's 'To All The Boys'-trilogie

Inhoudsopgave:

De waarheid achter de casting van Netflix's 'To All The Boys'-trilogie
De waarheid achter de casting van Netflix's 'To All The Boys'-trilogie
Anonim

Netflix sloot onlangs zijn hit To All the Boys-trilogie af. Gebaseerd op een reeks romans geschreven door Jenny Han (die een cameo in de film maakte), vertellen de films het verhaal van een jonge vrouw wiens brieven aan vroegere liefdes per ongeluk worden verzonden. Hoe schrijnend de situatie ook mag lijken, het is het begin van een liefdesverhaal dat zich door de drie films van de franchise ontvouwt.

Het middelpunt van dit alles was Lana Condor, die de hoofdpersoon van de films, Lara Jean, speelde. Ze werd ook vergezeld door Netflix-doorbraakster Noah Centineo, die Lara Jean's langdurige liefdesbelang Peter speelde.

De cast bevat ook John Corbett, Jordan Fisher, Janel Parrish en Anna Cathcart. Dit is de casting die fans leerden kennen en waarderen. Maar wat velen zich misschien niet realiseren, is dat er veel interessante dingen zijn gebeurd tijdens het samenstellen van dit ensemble.

Producenten wilden geen Aziatische Lara Jean

Vanaf het begin maakte Han duidelijk dat ze wilde dat het hoofdpersonage Aziatisch was in de film. “Toen het tijd was om te praten over de esthetiek van onze heldin Lara Jean, maakte ik een moodboard voor de producenten. Ik pinde foto's van meisjes in de straten van Seoul en Tokio en Shanghai', schreef ze in een opiniestuk voor The New York Times. "Aziatische streetwear ontmoet de jaren '90 met een vleugje jaren '60."

Ondanks haar push zijn er echter producers die dachten dat dit niet het geval hoefde te zijn. "Een producer zei tegen me, zolang de actrice de geest van het personage vastlegt, doen leeftijd en ras er niet toe", herinnert Han zich. 'Ik zei, nou, haar geest is Aziatisch-Amerikaans. Dat was het einde.”

Hoe werd Lara Jean gecast?

Gelukkig voor Han vond de auteur "het enige productiebedrijf dat ermee instemde dat de hoofdpersoon zou worden gespeeld door een Aziatische actrice." En toen het tijd was om Lara Jean te vinden, hoefde de auteur niet ver te zoeken. Condor stond tenslotte op haar radar sinds ze speelde in X-Men: Apocalypse.

“Ik was erg opgewonden toen Lana in X-Men zat, omdat ik wilde dat ze een groot succes zou worden”, vertelde Han aan Glamour. "Ik zou vol vertrouwen haar naam aan producenten kunnen geven en zeggen: 'We kunnen haar in deze film stoppen, en we zullen gefinancierd worden.'"

Interessant is dat Condor voor het eerst van Han op de hoogte was nadat de auteur een bericht op haar Instagram had geplaatst over de actrice. Sinds hij werd gecast, merkte Condor op dat "de sterren nu raar op één lijn liggen."

Noah Centineo speelde Peter Kavinsky bijna niet

Vooral nu kunnen fans zich waarschijnlijk geen andere acteur voorstellen die Peter speelt dan Centineo. Dat gezegd hebbende, er was een tijd dat regisseur Susan Johnson een andere acteur overwoog om Peter te spelen en dat was niemand anders Israel Broussard. De acteurs waren allebei sterke kanshebbers en Johnson wist niet echt zeker wie de rol als eerste moest krijgen.

“Toen we scheikundelezingen deden, wist ik dat ik van Israël hield en ik wist dat ik van Noah hield, maar ik wist niet zeker wie welke rol zou spelen”, vertelde Johnson aan iHeart.

"Ik dacht aanvankelijk aan Noah voor Josh, omdat ik dacht: 'Oh, hij lijkt wel een buurjongen', maar toen ik eenmaal de chemie van Lana en Noah zag, wist ik dat we die kant op moesten. Israël was geweldig met Janel [Parrish]. Dat vond ik heel goed passen.”

Uiteindelijk hield Johnson ook Broussard in de buurt. De acteur werd uiteindelijk gecast als Josh. Dat gezegd hebbende, de acteur verscheen alleen in de eerste film.

Er was veel druk om een nieuwe John Ambrose te vinden

Eagle-eyed fans van de franchise hebben misschien gemerkt dat John Ambrose na de eerste film werd herschikt. Oorspronkelijk was Jordan Burtchett de acteur die de rol speelde. Tegen de tijd dat de tweede film werd uitgebracht, was de rol al naar Jordan Fisher gegaan.

Hoewel de reden om Burtchett te laten gaan nooit werd onthuld, onthulde vervolgproducent Matt Kaplan dat het vinden van een nieuwe John Ambrose een lang en moeizaam proces was.

"Het was erg druk", vertelde hij aan ET. "We hebben auditie gedaan bij duizenden en duizenden mensen, en toen Jordan op het scherm verscheen, denk ik dat Ace [Entertainment] en Netflix unaniem het gevoel hadden dat dit John Ambrose was."

Ross Butler was niet beschikbaar om Trevor te spelen

Tegen de tijd dat haar boeken verfilmd werden, liet Han de castingbeslissingen praktisch over aan het productieteam. Maar toen het tijd was om Peters beste vriend, Trevor, te casten, voelde de auteur de noodzaak om in te grijpen. Dat komt omdat ze het gevoel had dat er maar één acteur perfect was voor de rol, 13 Reasons Why-ster Butler. Het probleem was dat Butler niet beschikbaar bleek te zijn.

“Ik wilde hem heel graag. Hij zou het niet kunnen', vertelde Han aan BBC's Radio 1 Newsbeat. "En toen schreef ik hem een kleine fanbrief waarin ik hem vroeg het te heroverwegen, dus daar was ik heel blij mee."

Omdat Butler en Centineo al heel lang vrienden zijn, vertoonden de twee ook natuurlijke buddy-chemie op het scherm. Alles is uiteindelijk gelukt, inderdaad.

Aanbevolen: