Hoeveel kostte de iconische 'Matrix'-jurk van Carrie Anne Moss echt?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kostte de iconische 'Matrix'-jurk van Carrie Anne Moss echt?
Hoeveel kostte de iconische 'Matrix'-jurk van Carrie Anne Moss echt?
Anonim

Nadat de eerste film in 1999 werd uitgebracht, zorgde The Matrix-franchise op verschillende manieren voor een revolutie in Hollywood. Zoals iedereen die op dat moment leefde zich ongetwijfeld zal herinneren, leek het alsof vrijwel elke film een tijdje zijn eigen bullet-time-sequentie wilde hebben nadat The Matrix uitkwam. Naast alle films die werden geïnspireerd door het meest baanbrekende speciale effect van The Matrix, hebben veel filmmakers hun best gedaan om de toon en stijl van The Matrix na te bootsen.

Na de release van The Matrix Revolutions uit 2003 gingen veel mensen ervan uit dat de franchise nooit meer op het grote scherm zou terugkeren. Toen werd aangekondigd dat er een vierde Matrix-film zou worden uitgebracht. Hoewel het geweldig was om nieuwe acteurs met indrukwekkende filmografieën te zien toetreden tot de Matrix-franchise, waren de meeste mensen enthousiaster om Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terug te zien keren. Blijkbaar wilde Moss iedereen eraan herinneren hoe geweldig ze was toen ze de première van The Matrix Resurrections bijwoonde sinds ze een iconische jurk droeg. Gebaseerd op hoe prachtig de jurk van Moss was, vroegen sommige mensen zich af hoeveel het echt kostte.

Matrix-jurk van Carrie-Anne Moss werd meteen iconisch

Nadat The Matrix in 1999 Hollywood stormenderhand veroverde en de twee sequels een fortuin gingen verdienen aan de kassa, leek het er zeker op dat Carrie-Anne Moss grote dingen te wachten stond. Helaas hebben de krachten die in Hollywood zijn, de carrière van Moss mishandeld door haar niet de kansen te geven die ze duidelijk verdiende. Moss heeft tenslotte bewezen dat ze een kaskraker is en een buitengewoon getalenteerde acteur, dus het heeft geen zin dat ze nooit een enorme filmster is geworden.

Door de jaren heen is het heel duidelijk geworden dat Carrie-Anne Moss er niets om geeft om in de schijnwerpers te staan. Dat betekent echter niet dat nadat Moss in The Matrix Resurrections speelde, ze niet wilde verschijnen bij de powerbrokers die haar onderschatten. Ervan uitgaande dat Moss wilde bewijzen dat ze een magneet voor de schijnwerpers kan zijn wanneer ze daarvoor kiest, was het dragen van de prachtige op Matrix geïnspireerde jurk die ze aanhad tijdens de première van The Matrix Resurrections een geniale zet.

Een absoluut verbluffende jurk, de jurk die Carrie-Anne Moss droeg naar de première van The Matrix Resurrections doet denken aan de meest memorabele visual van de franchise. Meestal zwart, lijnen van zilveren en groene pailletten omlijnen het onderste gedeelte van de jurk waardoor het glimt. Wat nog belangrijker is, de pailletten doen denken aan de gedenkwaardige lijnen van groene cijfers en symbolen van de Matrix-franchise. De jurk is ontworpen door het modehuis van Oscar de la Renta en heeft ook een cool detail, aangezien de naam van de overleden ontwerper herhaaldelijk tussen de pailletten wordt gestikt als je goed kijkt.

Hoeveel kost de op de matrix geïnspireerde jurk van Carrie-Anne Moss echt

Telkens wanneer er een groot Hollywood-rode loper-evenement is, staat er veel druk op de sterren om er fantastisch uit te zien, tenzij ze Adam Sandler zijn. Als gevolg hiervan bezoeken de meeste sterren dergelijke evenementen met onberispelijke pakken of geweldige en soms uitgebreide jurken. Natuurlijk hebben de meeste beroemdheden behoorlijk wat geld, dus het lijkt er zeker op dat ze zich dure outfits zouden moeten kunnen veroorloven. Desondanks hoeven de meeste sterren niet op hun bankrekening te duiken voor hun rode loperoutfits, aangezien de grootste ontwerpers de kans grijpen om ze aan te kleden.

Nadat Carrie-Anne Moss opdook bij de première van The Matrix Resurrection in een prachtige jurk geïnspireerd op de filmfranchise, zochten veel mensen online informatie over het kledingstuk. Het modehuis van Oscar de la Renta was duidelijk trots op het ontwerp van het in het oog springende kledingstuk en kreeg al snel de eer voor het maken van de aangepaste jurk.

Toen het eenmaal duidelijk werd dat de Matrix-jurk van Carrie-Anne Moss uniek was, wisten fans dat ze het kledingstuk nooit voor zichzelf zouden kunnen kopen. Om die reden is er geen manier om precies te weten hoeveel de jurk van Moss zou hebben gekost om te maken of voor hoeveel het zou verkopen, indien beschikbaar. Dat gezegd hebbende, één ding is duidelijk: als iemand Oscar de la Renta zover zou krijgen om hem een Matrix-jurk te verkopen zoals Moss droeg, zou dat een fortuin kosten.

Naast het maken van op maat gemaakte jurken voor de sterren, maakt het modehuis van Oscar de la Renta bruidsjurken die door het grote publiek kunnen worden gekocht. Volgens een artikel op bridalmusings.com uit het verleden was de gemiddelde prijs voor een de la Renta-trouwjurk in die tijd $ 14.000. Op basis van inflatie is dat cijfer sindsdien vrijwel zeker gestegen.

Gezien het feit dat Oscar de la Renta zoveel geld vraagt voor jurken waarvan ze er veel produceren, is het verbazingwekkend om te bedenken hoeveel een jurk in beperkte oplage van het modehuis zou kosten. Als de la Renta de Matrix-jurk van Carrie-Anne Moss voor een gewoon persoon produceerde, is het gemakkelijk voor te stellen dat ze er honderdduizenden voor vragen, zo niet meer. Immers, als de jurk niet door een geliefde beroemdheid werd gedragen tijdens een groot Hollywood-evenement, zou de la Renta niet worden beloond voor hun inspanningen met publiciteit.

Aanbevolen: