Hoeveel kostte het om de Kevin Spacey-scènes opnieuw op te nemen in al het geld ter wereld?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kostte het om de Kevin Spacey-scènes opnieuw op te nemen in al het geld ter wereld?
Hoeveel kostte het om de Kevin Spacey-scènes opnieuw op te nemen in al het geld ter wereld?
Anonim

Het maken van een Hollywood-kaskrakerfilm kan een van de duurste inspanningen zijn om aan te pakken.

Sinds de traditie van het maken van films bijna tien dozijn jaar geleden begon, wordt aangenomen dat Disney's Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides de film is die het meeste geld kostte om te filmen. De door Johnny Depp geleide productie zou in totaal ongeveer $ 410 miljoen hebben gekost.

Marvel hebben er een gewoonte van gemaakt om ook zwaar in hun projecten te investeren, waarbij een aantal van hun grote slagmannen tot de duurste films behoren die ooit zijn gemaakt. James Cameron's klassiekers Avatar en Titanic kosten ook een aardige cent om te produceren.

Dit wil niet zeggen dat Hollywood-studio's een bodemloze put zijn van productiebudgetten. De meeste filmsets worden gerund als een strak schip, met een scherp oog voor waar elk dubbeltje wordt uitgegeven. Reshoots worden vaak beschouwd als een nachtmerriescenario en worden meestal ondernomen onder eenvoudig onvermijdelijke omstandigheden.

"Onvermijdelijke omstandigheden" zouden treffend de situatie beschrijven waarin regisseur Ridley Scott zich bevond met zijn misdaadthrillerfilm uit 2017, All the Money in the World.

Kevin Spacey was de originele John Getty in al het geld ter wereld

Begin 2017 was Ridley Scott hard aan het werk in de pre-productie voor zijn aankomende film, All the Money in the World. Het script voor de film was geschreven door David Scarpa, gebaseerd op de Paul Getty-biografie Painfully Rich van John Pearson.

Met de productie die in mei van dat jaar zou beginnen, werd de cast-line-up afgerond, waarbij werd bevestigd dat House of Cards-ster Kevin Spacey Getty in de hoofdrol zou spelen. Michelle Williams en Mark Wahlberg werden ook aangekondigd als onderdeel van de cast-line-up.

In Spacey was Scott ervan overtuigd dat hij precies de juiste man voor de klus had gevonden. "Toen ik het script las, begon ik te denken: 'Wie was Paul Getty?' In mijn gedachten zag ik Kevin Spacey," zei hij tegen Entertainment Weekly net voordat de productie werd afgesloten.

"Kevin is een briljante acteur, maar ik heb nog nooit met hem gewerkt, en ik heb altijd geweten dat ik hem Getty in deze film zou moeten laten spelen," vervolgde hij.

Het belangrijkste fotografiewerk aan het project werd eind augustus voltooid, waarbij de meeste scènes in Engeland werden opgenomen. Spacey filmde alle scènes van zijn personage.

Ridley Scott moest Kevin Spacey vervangen nadat talloze beschuldigingen aan het licht kwamen

Nu het filmen klaar is en de postproductie goed op gang is gekomen, lag Al het geld in de wereld op koers voor een release in december. In oktober werd er echter roet in het eten gegooid toen er meerdere beschuldigingen van wangedrag tegen Kevin Spacey rezen.

If/Then-acteur Anthony Rapp was de eerste persoon die de acteur beschuldigde van ongepastheid. Hij beweerde dat Spacey hem seksuele avances had gemaakt op een feestje in 1986, toen hij nog maar 14 jaar oud was, en de oudere ster was 26.

Er volgden meer beschuldigingen tegen Spacey en het publiek begon zich tegen hem te keren. Ook invloedrijke figuren in de industrie spraken zich tegen de acteur uit. Ondertussen begon het project van Ridley Scott verdwaalde kogels te vangen.

De oorspronkelijke première - op het AFI Fest van dat jaar in november - werd geannuleerd. De regisseur moest de beslissing nemen om Spacey te vervangen.

Christopher Plummer was de man die werd gekozen om zijn plaats in te nemen. Regisseur Scott was nog steeds vastbesloten om de releasetijdlijn van december te halen en ging dus aan de slag met het opnieuw opnemen van alle Paul Getty-scènes.

Hoeveel kostte het om Kevin Spacey in al het geld ter wereld te vervangen?

Het oorspronkelijke budget voor All the Money in the World was ongeveer $ 40 miljoen, een vrij normaal bedrag voor producties in Hollywood. Kevin Spacey was te zien in een aanzienlijk aantal scènes in de film, wat betekende dat sommige castleden ook moesten terugkeren voor de reshoots.

Om dit te vergemakkelijken, moesten Tristar Pictures en Ridley Scott's eigen Scott Free Productions nog eens $ 10 miljoen binnenhalen. Cinemablend schatte dat ongeveer $ 250.000 tot $ 400.000 van dat bedrag ging naar het betalen van Christopher Plummer.

De regisseur koos ervoor om de scènes opnieuw te doen met andere acteurs in plaats van Plummer over groen scherm te schieten en hem te vervangen in de postproductie.

"Het zou jammer zijn geweest als de film volledig werd verwaarloosd vanwege wat er is gebeurd", vertelde Scott in december 2017 aan The Hollywood Reporter. "[Ik zorgde] ervoor dat iedereen beschikbaar was en dat de locaties beschikbaar waren, zodat ik kon ga zo snel mogelijk terug en pak elke opname waarin [Spacey] zich bevond."

Aanbevolen: