Dit is waarom Craig Ferguson echt 'The Late Late Show' verliet

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Craig Ferguson echt 'The Late Late Show' verliet
Dit is waarom Craig Ferguson echt 'The Late Late Show' verliet
Anonim

Late-night talkshows zijn nooit meer hetzelfde geweest sinds ze stopten met tappen met live publiek vanwege de pandemie van 2020, maar ze zijn eigenlijk niet meer hetzelfde geweest sinds David Letterman en Jay Leno afscheid namen.

Die twee waren tenslotte verwikkeld in een behoorlijk epische "nachtelijke oorlog", een waar Conan O'Brien het scherpe uiteinde van de stok van kreeg, maar Craig Ferguson bleef vrij ongedeerd.

Craig Ferguson was de man die The Late Late Show leidde totdat internetsensatie James Corden langskwam. Iedereen die Craig's Late Late Show heeft gezien, of zijn stand-up heeft gezien, weet dat hij echt een van de beste stemmen in de late avond was, waardoor we ons allemaal afvragen waarom hij aftrad.

Vanaf 20 juni 2021: Craig Ferguson werd in 2004 het gezicht van The Late Late Show genoemd na het vertrek van de vorige presentator, Craig Killborn. Ondanks dat hij meer dan 10 jaar in de show was, onthulde Craig Ferguson dat het veel te overweldigend was, en zei dat de uren en het filmen te veel voor hem waren, vandaar zijn vertrek. Vandaag begint Craig aan zijn Hobo Fabulous stand-up tour, terwijl hij de ABC-spelshow The Hustler host, die net aan zijn tweede seizoen is begonnen!

Bijgewerkt op 6 april 2022: Craig Ferguson lijkt te genieten van de vrijheid die het aftreden van The Late Late Show hem heeft geboden. Sinds zijn optreden in de langlopende talkshow in 2014, heeft hij aan allerlei projecten deelgenomen.

Hij heeft gastrollen gespeeld in sitcoms zoals Hot in Cleveland en Web Therapy, hij heeft zijn tv-serie Hobo Fabulous gemaakt en hij speelde in de komische komedie Toen kwam je. Helaas werd zijn spelshow The Hustler onlangs na twee seizoenen geannuleerd door ABC

Waarom verliet Craig Ferguson 'The Late Late Show'?

De in Schotland geboren komiek maakte veel indruk in Hollywood dankzij zijn ongelooflijke stand-up, zijn rol in The Drew Carey Show en zijn vele schrijftaken; die allemaal werden verdiept door Craigs gecompliceerde en rommelige verleden.

Iedereen die zijn fantastische autobiografie, American On Purpose, heeft gelezen, weet hoe lelijk zijn gevecht met middelen werd. Hij was tenslotte op weg om een einde aan zijn leven te maken en besloot eerst wat te gaan drinken… Uren later dronk hij nog steeds aan de bar en vergat hij waarvoor hij zijn huis had verlaten.

Craig Fergusons nuchterheid en zelfreflectie stelden hem in staat een niveau van zelfbewustzijn en begrip van zijn plaats in het universum te ontwikkelen dat hem ronduit grappig maakte op een volledig pretentieloze en gemakkelijke manier.

Dit is waarschijnlijk wat CBS in hem aantrok en waarom hij de hostingtaken bij The Late Late Show heeft begaafd.

Craig Fergusons baan bij The Late Late Show, die volgde op The Late Show With David Letterman, ging open omdat de vorige presentator, Craig Kilborn, willekeurig besloot te vertrekken.

Tijdens een interview met de About Last Night Podcast legde Craig Ferguson uit hoe hij om te beginnen de talkshowbaan kreeg. "Ze hebben vier jongens getest. Nou, ze hebben eigenlijk veel mensen getest. Maar ze hebben het teruggebracht tot vier jongens", legde Craig uit. "We hebben elk een week de tijd om de late-night show te doen."

Uiteindelijk besloten David Letterman, Peter Lassally, en nu in ongenade gevallen CBS-CEO Les Moonves dat Craig geschikt was voor de baan, een baan die hij maar liefst tien jaar deed!

Zijn 'The Late Late Show' werd niet geannuleerd

Keer op keer brengt de pers verhalen over hoe Craig Ferguson's Late Late Show werd geannuleerd, maar volgens hem is dit gewoon niet waar.

In feite wilde hij twee jaar eerder stoppen met de show, maar CBS vond hem zo leuk dat ze aanboden om zijn studio en contract voor nog eens twee jaar te upgraden. Dus besloot Craig te blijven.

Volgens zijn interview in The Howard Stern Show verdiende Craig aan het einde van zijn tienjarige loopbaan zelfs zo'n $8-$9 miljoen per jaar.

En toen werd de late avond getroffen door een enorme verandering. David Letterman, de iconische lead-in van Craig, ging met pensioen en zou worden vervangen door Stephen Colbert. De pers geloofde onmiddellijk dat Craig was gekleineerd voor de baan, maar Craig maakte het herhaaldelijk heel duidelijk … Hij wilde The Late Show niet hosten.

Craig zag het vertrek van David zelfs als de perfecte gelegenheid om zijn eigen show te verlaten. En dat deed hij!

Craig Ferguson was overweldigd door het werk

Zoals Craig zei in een interview met de Build Series, voelde hij zich overweldigd door hoeveel werk het was, wat hij zelfs gedetailleerd beschreef in zijn memoires, Riding the Elephant.

"Ik deed tien jaar lang 250 shows per jaar. Dat is te veel. En je wordt er gek van", legde Craig uit. Hij zei ook dat hij Seth Meyers had gewaarschuwd dat zijn talkshow hem ook gek zou maken. Blijkbaar heeft Craig van tijd tot tijd contact opgenomen met Seth en hij gelooft dat hij op weg is om hetzelfde te voelen.

"Ik denk dat ik gek werd omdat het niveaus van egoïsme en eigendunk in jezelf verhoogt die ongezond zijn."

Nou, het is duidelijk dat zijn vertrek uit de grote show hem goed heeft gedaan! De presentator is niet alleen actief gebleven in de entertainmentindustrie, maar voelde zich zeker opgelucht nadat hij de show voorgoed had verlaten.

Onlangs presenteerde Craig Ferguson de hitserie The Hustler, terwijl hij zijn stand-up op het podium voortzette. Voorafgaand aan de pandemie werd verwacht dat Craig op tournee zou gaan, maar dit werd uitgesteld vanwege COVID-19-beperkingen.

Aanbevolen: