Deze voormalige 'SNL'-ster zei nee tegen het vervangen van David Letterman

Inhoudsopgave:

Deze voormalige 'SNL'-ster zei nee tegen het vervangen van David Letterman
Deze voormalige 'SNL'-ster zei nee tegen het vervangen van David Letterman
Anonim

In 1992 kondigde Johnny Carson aan dat hij met pensioen zou gaan als presentator van The Tonight Show op NBC, en zijn schoenen volledig zou ophangen van de late night-industrie. Deze stap markeerde het einde van drie volle decennia aan het roer van het NBC-programma voor Carson, die in die periode bekend kwam te staan als de 'koning van de late night televisie'.

Volgens veel mensen zou de meest voor de hand liggende vervanging voor Carson David Letterman zijn geweest, die op dat moment zijn eigen Late Night met David Letterman organiseerde, nog steeds op NBC. Het netwerk besloot echter een andere richting in te slaan en schakelde komiek Jay Leno in om in de voetsporen van Carson te treden The Tonight Show.

In het licht hiervan verliet Letterman het netwerk helemaal en voegde hij zich bij CBS voor de nieuwe Late Show met David Letterman. Hierdoor ontstond een nieuwe vacature in Late Night at NBC, die naar behoren werd ingevuld door Conan O'Brien. Maar het zou blijken dat voordat deze beslissing werd genomen, SNL-ster David Spade was benaderd om de functie over te nemen - en hij weigerde.

Spade voelde dat hij niet voorbereid was op de wereld van late night TV

Spade onthulde de details van dit verder onbekende verhaal in 2015, toen hij zijn boek, Bijna interessant: de memoires, promootte. In een interview met Esquire werd hem gevraagd of er interessante details over zijn leven waren die hij niet in de memoires had opgenomen.

Een portret van het boek van David Spade, 'Almost Interessant: A Memoir&39
Een portret van het boek van David Spade, 'Almost Interessant: A Memoir&39

"Ik kreeg [Late Night with David] Letterman aangeboden toen hij NBC verliet. Hoe ik dat in godsnaam heb gespreid, dat heb ik niet in het boek gezet, ik weet het niet. Maar toen ik de definitieve versie van het boek doornam, dacht ik: 'Oh sht, dat is gebeurd!' Het kwam bij me op dat het misschien interessant was voor mensen om te weten dat ik Letterman aangeboden kreeg en het niet deed."

Nieuws over het aanbod werd voor het eerst aan Spade verteld door zijn producers bij SNL, Bernie Brillstein, Lorne Michaels en Brad Grey. Ze vertelden hem dat ze met NBC hadden gesproken en dat het netwerk geïnteresseerd was in het overnemen van de ruimte die door Letterman was vrijgemaakt. De komiek was hierdoor verrast, omdat hij het gevoel had niet voorbereid te zijn op de wereld van late night tv.

Spade heeft naar verluidt $ 1 miljoen afgewezen om de nieuwe 'Late Night'-host te worden

"Ik kon niet geloven dat ze me dit gaven", herinnerde Spade zich in het Esquire-interview. "Van een man die niet eens in de show kon komen tot het aanbieden ervan, weet je wat ik bedoel?" Hij kon zich gewoon niet voorstellen dat hij het werk zou doen, en dus zei hij nee.

David Spade op de set van zijn 'Lights Out with David Spade&39
David Spade op de set van zijn 'Lights Out with David Spade&39

"Ik dacht: 'Ik weet niet wat ik in godsnaam aan het doen ben!', vervolgde hij. "De [producenten] zeiden: 'We zullen schrijvers voor je halen, weet je.' Ik zei: 'Ik stelde me altijd een sitcom of iets dergelijks voor. Dat wil ik eerst proberen. Ik wil dat gaan proberen. En een talkshow voelt als de laatste baan die je zou nemen. Je hebt geen andere baan. Dat is het.'"

Om het nog erger te maken, zou Spade naar verluidt een gigantisch bedrag hebben gekregen om het optreden op zich te nemen. Toen Brillstein, Michaels en Gray voor het eerst met hem spraken, vertelden ze hem blijkbaar dat NBC bereid was afstand te doen van $ 1 miljoen om hem hun nieuwe gastheer van Late Night te maken, "Ze waren allemaal soort van verbluft [toen ik weigerde]," legde Spade uit. "Ze zeiden: 'Nou, het is ongeveer een miljoen dollar per jaar. Het is Letterman!' Dat was enorm."

Spade heeft er geen spijt van dat hij nee heeft gezegd tegen NBC voor 'Late Night'

Spade maakte verder bekend dat Gray zelfs had voorgesteld om namens hem een tegenbod te doen, waardoor dat salaris zou zijn verdubbeld tot $ 2 miljoen. Toch was de komiek niet overtuigd. Hij was eerst verrast toen ze Conan achter hem aan benaderden, aangezien zijn tegenhanger aantoonbaar nog minder ervaren was dan hij.

Conan O'Brien als presentator van 'Late Night' op NBC
Conan O'Brien als presentator van 'Late Night' op NBC

"Toen ze naar Conan gingen, dacht ik: 'Oh, ze hebben het echt door elkaar geschud!' Ik bedoel, ik hou van Conan tot de dood, en hij wilde een artiest worden, maar ik dacht dat ik weinig ervaring had. Conan had nog minder. Maar uiteindelijk was hij er goed in. Dus ik heb hier niet echt iets over gezegd in het boek; ik wilde Conan niet slecht laten voelen!"

Als hij nu op alles terugkijkt, heeft Spade nog steeds het gevoel dat hij de juiste keuze heeft gemaakt en heeft hij er geen spijt van dat hij NBC voor Late Night heeft afgewezen. "Ik vind het leuk wat ik heb gedaan, en ik denk dat hosting een zware klus is", legde hij uit."Je moet echt proberen grappig te zijn en proberen te relateren en toch het product te noemen. En dat is [zelfs] alleen als gast, laat staan als gastheer. Het is moeilijk."

Aanbevolen: