Whoopi Goldberg geschorst na Holocaust-opmerkingen

Inhoudsopgave:

Whoopi Goldberg geschorst na Holocaust-opmerkingen
Whoopi Goldberg geschorst na Holocaust-opmerkingen
Anonim

Whoopi Goldberg werd twee weken lang uit The View geboot nadat haar opmerkingen over de Holocaust veel kritiek hadden gekregen. Ondanks een verontschuldiging van de actrice, kondigde ABC News haar onmiddellijke schorsing aan. Op maandag zei de gastheer dat de Holocaust "niet over ras ging".

Whoopi Goldberg kreeg reactie voor opmerkingen over de Holocaust die ze zei in de aflevering van 'The View' van maandag

Een verontschuldiging was niet genoeg om alle kritiek af te weren die Whoopi ontving voor haar opmerkingen op de aflevering van The View van maandag. Het drama begon allemaal toen het panel een school in Tennessee besprak die Maus, een grafische roman over nazi-vernietigingskampen, uit het curriculum had verwijderd.

“Als je dit gaat doen, laten we er dan eerlijk over zijn. Omdat de Holocaust niet over ras gaat. Nee, het gaat niet om ras, 'zei ze.

Co-presentatoren Joy Behar en Ana Navarro duwden snel terug tegen Whoopi en legden uit hoe de nazi's het Joodse volk niet als hetzelfde ras beschouwden. Whoopi weigerde zich over de kwestie te buigen, "op het moment dat je er een race van maakt, gaat het deze steeg in."

ADL, een antisemitismegroep, veroordeelde onmiddellijk de opmerkingen van Whoopi en de gastheer bood uren later zijn verontschuldigingen aan op Twitter.

Whoopi keerde terug naar haar plek in de aflevering van dinsdag van The View om nog een verontschuldiging uit te brengen, waarbij ze zei dat ze in de show van maandag “missprak” en dat de Holocaust “inderdaad over ras” ging.

Whoopi Goldberg zal twee weken niet in 'The View' zijn na haar opmerkingen, en het is niet de eerste keer dat ze in de problemen komt

Maar het was niet genoeg. ABC heeft aangekondigd dat Whoopi twee weken werkloos zal zijn, omdat ze is geschorst voor de show.

"Met onmiddellijke ingang schors ik Whoopi Goldberg voor twee weken wegens haar verkeerde en kwetsende opmerkingen", zei ABC News-president Kim Godwin in een verklaring.

"Hoewel Whoopi zich heeft verontschuldigd, heb ik haar gevraagd de tijd te nemen om na te denken en meer te weten te komen over de impact van haar opmerkingen", voegde Godwin eraan toe. "De hele ABC News-organisatie is solidair met onze Joodse collega's, vrienden, familie en gemeenschappen."

Bronnen zeiden dat het personeel van de show "verbluft is door de zachte aanraking van het netwerk op haar opmerkingen", vooral nadat ABC Roseanne Barr zo snel ontsloeg over een racistische tweet richting Valerie Jarrett.

"Deze opmerkingen zijn absoluut weerzinwekkend en schandalig, en het wordt tijd dat Disney en ABC een paar vormen en haar ontslaan", vervolgde de bron. “‘Er is een blinde vlek op The View als het gaat om antisemitisme. Het is nooit een groot genoeg haatmisdaad voor hen.”

Dit is ook niet de eerste keer dat Whoopi zich in heet water bevindt. Eerder kreeg de co-presentator flauwekul omdat hij Bill Cosby verdedigde in de show.

Aanbevolen: