10 beroemdheden die vrienden maakten met wereldleiders

Inhoudsopgave:

10 beroemdheden die vrienden maakten met wereldleiders
10 beroemdheden die vrienden maakten met wereldleiders
Anonim

Beroemde mensen maken de hele tijd vrienden met andere beroemde mensen. Mensen maken vrienden op basis van gemeenschappelijke interesses en levenservaringen, en de ervaring van constant onder het publieke oog te leven, lijkt iets te zijn waar sterren aan verbonden zijn. In die zin is het volkomen logisch dat een beroemdheid bevriend raakt met een andere groep die voortdurend wordt onderzocht door het publiek, wereldleiders.

Sommige wereldleiders zijn fans van Hollywood-sterren en zullen hun macht en invloed gebruiken om hen te ontmoeten, sommigen zullen ze zelfs voor hen laten optreden, zoals hoe Beyonce of Mariah Carey zongen op de bruiloften en vieringen van meerdere Afrikaanse heersers en hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de controversiële dode dictator van Libië Muammar Ghadaffi. Sommigen zijn bevriend geraakt met Amerikaanse presidenten en zijn op campagnespoor voor hen gegaan, anderen hebben op de een of andere manier hun weg gevonden naar de paleizen van dictators. Laten we eens kijken naar enkele van de meest verrassende vriendschappen tussen beroemdheden en wereldleiders.

10 Oase en Tony Blair

De voormalige premier van de Labour Party van Engeland kwam aan de macht met het 'New Labour'-ticket, dat de eens socialistische Labour-partij verder naar centrumrechts en kapitalisme duwde. Blair had wat hulp nodig om ervoor te zorgen dat het imago van New Labour in contact kwam met de jeugd van het VK, en hij kreeg de hulp die hij nodig had van Oasis, een van (zo niet de) populairste Britse bands van de jaren negentig. Blair en de band werden vaak gespot en gefotografeerd terwijl ze over de schouders wrijven. Andere beroemde medewerkers van Blair waren onder meer miljardair Richard Branson en voetbalster David Beckham.

9 Dennis Rodman en Kim Jung Un

Hoewel hij probeerde er niet over te praten toen hij op de Eric Andre Show werd gebracht, schokte en beledigde de voormalige NBA-kampioen miljoenen Amerikanen toen hij de Noord-Koreaanse dictator Kim Jung Un een audiëntie gunde. De reis op papier was vrij onschuldig, Rodman en Kim keken samen naar wat sport en bezochten de graven van Kim Jung Un's vader en grootvader, de twee vorige heersers van Noord-Korea.

8 Bruce Springsteen en Barack Obama

Barack Obama heeft een lange lijst van supporters van beroemdheden, van wie velen het Witte Huis zowel in officiële als onofficiële hoedanigheid hebben bezocht. Zelfs Kal Penn, die beroemd werd dankzij de stonerkomedies van Harold en Kumar, voerden beiden campagne voor Obama en kregen een baan in zijn regering. Maar geen enkele vriendschap met beroemdheden van Obama is sterker dan die met The Boss, rocker Bruce Springsteen. Het paar is zo hecht dat ze zelfs samen een podcast begonnen Renegades.

7 Steven Seagal en Vladimir Poetin

Hoewel Poetin het onderwerp van internationale woede is geworden dankzij zijn agressieve invasie van Oekraïne in 2022, staan enkele extreemrechtse beroemdheden en politici de Russische dictator en voormalig KGB-agent bij. Een van die sterren die hem bijstaat is de voormalige actiester Steven Seagal. Seagal heeft goede hoop dat hij betere betrekkingen tussen de VS en Rusland kan creëren, en hij diende als goodwill-ambassadeur voor de natie tijdens het presidentschap van Donald Trump, die ook de Russische leider steunt.

6 Danny Glover en Hugo Chavez

Niet veel mensen weten dat Danny Glover zowel een socialist als een activist is, en door zijn connecties met andere activisten van beroemdheden kreeg hij een audiëntie bij de toenmalige Venezolaanse president Hugo Chavez. Chavez was een controversiële leider omdat hij de oliereserves van het land nationaliseerde, tot ergernis van de regering van de Verenigde Staten, die reageerde door sancties op te leggen aan het Zuid-Amerikaanse land (die sancties blijven vandaag van kracht). Glover verdedigt niet alleen de regering van Venezuela, maar hij is ook zeer kritisch over de Amerikaanse sancties en hij heeft een nauwe werkrelatie met de Bolivar-regering van het land. Hij zit in het bestuur van Telesur, het door de staat gerunde mediakanaal van het land en het presidentschap van Hugo Chavez zou oorspronkelijk een film financieren die Glover aan het maken was, maar de film kwam nooit tot uiting.

5 Harry Belafonte en Fidel Castro

Een andere prominente socialistische en activistische beroemdheid is de Calypso-legende Harry Belafonte. Belafonte wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse entertainers aller tijden, hij is ook een uitgesproken voorstander van antiracistische doelen en financierde een groot deel van de burgerrechtenbeweging onder leiding van Dr. Martin Luther King Jr. De politieke zorgen van Belefonte zijn internationaal en bedankt dankzij zijn invloed en connecties met Caribische landen was hij in staat om een audiëntie te organiseren bij de regeringen van Venezuela en Cuba, samen met andere sterren, zoals zijn vriend Danny Glover. Belafonte steunde Castro en waardeerde de hulp die de Cubaanse regering bood aan Nelson Mandela, die vocht om Zuid-Afrika te bevrijden van de blanke overheersing. Belafonte steunde Castro tot zijn dood in 2016.

4 Richard Gere en de Dalai Lama

Hoewel zijn carrière de afgelopen jaren is vertraagd, is de man die een kassamagneet was voor co-starring in Julia Roberts rom-coms, een van de meest prominente en beroemde boeddhisten die in Hollywood werken. Gere is heel open over zijn geloof en door zijn roem kwam hij uiteindelijk oog in oog te staan met de meest prominente levende leider van het boeddhisme, de Dalai Lama van Tibet. De Dalai Lama en Gere hebben samen verschillende interviews en panels gedaan over meditatie, verlichting en het belang van discipline, evenals verschillende andere onderwerpen die belangrijk zijn voor het boeddhisme.

3 Elvis Presley en Richard Nixon

Hoewel ze elkaar maar één keer officieel hebben ontmoet, zijn de foto en het verhaal van hun ontmoeting legendarisch. Hoewel Elvis worstelde met een drugsprobleem, vond Nixon het gepast om van Presely een ere-agent van de Federal Narcotics te maken. Het presidentschap van Nixon was het begin van de controversiële War on Drugs, die volgens velen een totale mislukking was en een katalysator voor racisme in de VS Elvis, een uitgesproken conservatief, wilde blijkbaar de president helpen, die op dat moment ploeterde dankzij de Watergate onderzoeken. Presley stierf 5 jaar later als gevolg van zijn drugsprobleem. Voor zijn publieke schande speelde Kevin Spacey in een film over de onwaarschijnlijke ontmoeting.

2 Willy Nelson en Jimmy Carter

Hoewel hij maar één termijn president was, had Carter een interessante tijd in zijn ambt. Zijn presidentschap hield toezicht op een van de ergste gascrises in de Amerikaanse geschiedenis, en het eindigde ermee dat hij zijn herverkiezingscampagne opgaf om te onderhandelen over de vrijlating van Amerikaanse burgers die in Iran waren gegijzeld. Maar op de rustigere momenten zag Carter het gepast om Willy Nelson, die op dat moment hard op weg was om de populairste countryzanger van de VS te worden, uit te nodigen om in het Witte Huis te verblijven. Hoewel het toen nog erg illegaal was, rookte Nelson tijdens zijn verblijf een joint op het dak van het Witte Huis.

1 Kim Kardashian en Hillary Clinton

Hoewel ze nooit officieel president werd, is Hillary Clinton nog steeds een van de meest invloedrijke ambtenaren ter wereld en diende ze als staatssecretaris van het land, de op één na hoogste positie in het Amerikaanse kabinet, op de tweede plaats na de vice-president. Beroemd om haar leiderschapsstijl "Girl Boss", is het volkomen logisch dat Kim Kardashian niet alleen een vocale fan en supporter zou zijn, maar ook een vriend. Het paar maakt er een punt van om elkaars projecten en podcasts de hele tijd te bezoeken. Grappig genoeg, terwijl Kim een bekende Democraat is, steunde haar ex Kanye West op beroemde wijze Clintons tegenstander Donald Trump uit 2016, waardoor fans zich afvroegen in hoeverre de politiek een rol speelde in Kims beslissing om een scheiding aan te vragen.

Aanbevolen: