Ciara, Anne Hathaway en anderen gesleept omdat ze wereldleiders vertelden 'nu een einde te maken aan de COVID-pandemie

Ciara, Anne Hathaway en anderen gesleept omdat ze wereldleiders vertelden 'nu een einde te maken aan de COVID-pandemie
Ciara, Anne Hathaway en anderen gesleept omdat ze wereldleiders vertelden 'nu een einde te maken aan de COVID-pandemie
Anonim

Dinsdag, vóór de eerste toespraak van president Biden bij de Verenigde Naties, werd een open brief gepubliceerd waarin de wereldleiders werden opgeroepen een einde te maken aan de COVID-19-pandemie, ondertekend door een groot aantal beroemdheden.

Geplaatst op de website van de CARE-organisatie, een zaak die zich inzet voor het beëindigen van wereldwijde armoede, de oproep tot actie pochte handtekeningen van grote namen zoals Ciara, Anne Hathaway en Eva Longoria. In de boodschap staat: "Niemand van ons is veilig totdat we allemaal veilig zijn. We roepen leiders op die zich verzamelen bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om moedig samen op te treden om overal een einde te maken aan COVID-19."

De brief beschrijft hoe burgers van kwetsbare derdewereldlanden geen toegang hebben tot het COVID-vaccin. Het beveelt een wereldwijde inspanning aan om middelen en politieke hulp te bieden aan degenen die "onveilig" zijn en aan het virus zijn blootgesteld. En het suggereert ook het doel om voor het einde van het jaar 7 miljard vaccindoses beschikbaar te maken voor degenen die het moeilijk hebben.

Maar ondanks het schijnbaar redelijke standpunt van de brief over de kwestie van de beschikbaarheid van vaccins, hebben veel Twitter-gebruikers negatief gereageerd op deze publieke figuren omdat ze denken dat ze gewoon kunnen eisen dat de wereldwijde pandemie tot een einde komt. Een gebruiker schreef: "Oh. Godzijdank hebben deze 'tientallen' beroemdheden de wereldleiders opgeroepen om de pandemie te 'beëindigen'. Ik bedoel, wij gewone mensen hoopten gewoon dat het zou blijven voortduren. Denk je dat ze zouden kunnen vragen om ook het einde van honger in de wereld???"

En een ander werd herinnerd aan het alom belachelijke moment aan het begin van de pandemie toen een groep beroemdheden zich verenigde tegen het COVID-virus door een lied van John Lennon te coveren. Ze schreven: "Hebben ze erover nagedacht om een Imagine-cover te maken?" terwijl een ander grapte: "F Ze gaan toch weer zingen?" En een andere sceptische Twitter-gebruiker schreef: "Celebs to covid: STOPPP. Like voor echt STOP".

Maar anderen op het socialemediaplatform erkenden dat de in de open brief aanbevolen aanpak eigenlijk genuanceerder was dan de missie, "beëindig nu de COVID-pandemie" suggereert. Eén schreef: "lees het artikel!! het zijn net tientallen mensen die pleiten voor de distributie van ongebruikte vaccins in landen die er geen directe toegang toe hebben!! CHRISTUS, jullie allemaal".

En een ander vestigde ook de aandacht op de wijdverbreide verkeerde interpretatie van de open brief. Ze twitterden: "Jongens, het is eigenlijk een brief aan de wereldleiders en de VN waarin wordt opgeroepen tot vaccingelijkheid."

De inhoud van de door beroemdheden goedgekeurde open brief klinkt behoorlijk positief. Maar het collectieve misverstand van het internet over het doel van het briefje heeft er in ieder geval toe geleid dat er gelachen werd.

Aanbevolen: