Hoe gangster-rapper J. Alphonse Nicholson een diepe connectie maakt met Lil Murda op P-Valley

Inhoudsopgave:

Hoe gangster-rapper J. Alphonse Nicholson een diepe connectie maakt met Lil Murda op P-Valley
Hoe gangster-rapper J. Alphonse Nicholson een diepe connectie maakt met Lil Murda op P-Valley
Anonim

Beroemdheden zijn helemaal weg van P-Valley. Dit omvat Snoop Dogg die beweert dat de ranzige Starz-show zijn favoriet is, evenals Cardi B die de show heeft geïnspireerd en er werd zelfs gefluisterd dat hij zich bij de cast zou voegen. De toegewijde fanbase van P-Valley weet dat de serie, die op het moment van schrijven midden in zijn tweede seizoen zit, gaat over een stripclub in een fictieve stad in Mississippi en degenen die ermee verbonden zijn. Natuurlijk zijn er nogal wat louche karakters te zien. Maar de show blinkt uit als het ingaat op de complexiteit van deze personages. Een daarvan is Lil Murda van J. Alphonse Nicholson.

J. Alphonse Nicholson is een van de vele rappers die zijn weg naar acteren heeft gevonden. Hoewel zijn karakter, die ook een rapper is, een intimiderende kracht kan zijn, is hij een van de harten van P-Valley. Lil Murda's verhaal is zowel mooi als hartverscheurend, terwijl hij zijn seksualiteit verkent en omarmt in een wereld die ermee worstelt. In een interview met Vulture werpt J. Alphonse een licht op wat hem aantrok in de rol en hoe hij zich persoonlijk verhoudt tot Lil Murda.

Waarom J. Alphonse Nicholson graag Lil Murda speelt

J. Alphonse Nicholson nam veel risico's door zo'n ingewikkeld personage te spelen. Ten eerste is hij veel beter bekend als rapper dan als acteur, ondanks dat hij sinds 2013 in talloze shows is verschenen. Dan is er het feit dat hij een personage speelt dat zich aangetrokken voelt tot hetzelfde geslacht, iets dat nog steeds veel stigma in zijn gemeenschap. Maar het feit dat Lil Murda talloze kenmerken vertoont die laten zien hoe rijk gelaagd hij werkelijk is, kon de rapper niet laten liggen.

"Het bereik en de complexiteit van Lil Murda is een van mijn favoriete onderdelen van het kunnen spelen van hem", J. Alphonse Nicholson toegelaten tot Vulture. "De muziek en al die verschillende dingen die daarbij komen kijken. Ik heb het gevoel dat Lil Murda veel vertrouwen heeft in wie hij is, en wat betreft de flitsen en de bravoure, dat is ook een deel van hem. Duidelijk de gangsta-achtige mentaliteit, die straatmentaliteit, dat maakt allemaal deel uit van wie hij is."

Maar het is het hart en de ziel die J. Alphonse Nicholson echt opwindend vindt. "Die zachte kant - die tedere, liefdevolle kant die we van hem zien - maakt ook deel uit van wie hij is. Alleen als je in een meer intieme ruimte met hem bent, zie je dat. Maar ik denk niet dat hij dat is. schaamt zich daarvoor; ik denk niet dat hij dat voor de wereld probeert te verbergen. Ik denk dat het enige waar hij zich zorgen over maakt, en om zeer geldige redenen, is dat zijn leven duidelijk in gevaar kan zijn. Het stigma dat de gemeenschap plaatst op mensen zoals Lil Murda die misschien een bepaalde manier van doen lijken, maar liefde en genegenheid hebben voor hetzelfde geslacht, weet je, krijg al deze haat tegen hen uitgespuwd. Ik denk dat hij daar meer bang voor is dan bang om gewoon helemaal te zijn wie hij is. Ik denk dat er een deel van hem is dat ernaar verlangt vrij te zijn, ernaar verlangt om volledig gezien en gehoord te worden en tot op zekere hoogte die stem wil zijn."

J. Alphonse beweerde verder dat schrijvers als Katori Hall, die de veelgeprezen roman schreef waarop de show is gebaseerd, een talent hebben om hun personages als uien te laten lijken… Ja, hij gebruikte een Shrek-referentie.

"Ze hebben een manier om deze zeer dichte karakters te creëren waarbij je gewoon laagjes blijft verwijderen en een beetje verrast wordt, en als een ui worden we soms tot tranen geroerd. Het is echt mooi."

Hoe J. Alphonse Nicholson is als Lil Murda op P-Valley

In zijn interview met Vulture gaf J. Alphonse Nicholson toe dat hij erg lijkt op zijn personage in P-Valley. Tenminste, in sommige opzichten.

"Aan de verhalende kant ervan, de acteurskant ervan, zo denk ik er ook over. Je wordt een beetje bang en angstig over wat er over je zal worden gezegd of in wat voor soort hachelijke situatie je jezelf kunt bevinden, maar ik moest mezelf herinneren aan mijn broers en zussen en iedereen daartussenin die die wandeling elke dag in het echte leven maken, en het is niet fictief. En dus weten dat dat risico moet worden genomen, lijkt zo op wat Lil Murda - ik denk dat hij begrijpt wat zijn rol is als individu binnen de samenleving en met zijn gemeenschap. Er zit een angstfactor in, maar ik denk dat hij naar voren wil komen en de plaat wil benaderen."

Aanbevolen: